Este obezitatea copilului vina parintilor?
Raspunsuri - Pagina 7
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru eu mor cand vad ca scrieti ca e vina 99 la suta a parintilor (si repet, nu am copil nici macar grasut, e inalt si slab) Dar unde e vina societatii in care traiesc toti acesti parinti si copii? Nu mai zic de gena, ca am fost ignorata cu succes cand am pus problema asa intr-o postare pe prima pagina! Unde e vina societatii, a statului chiar si apoi a parintilor? CAte ore de sport fac elevii tai Natasa? Pe cati ai incurajat sa mearga sa faca sport la un club? Scolile au un program dezastruos cand e vorba de educatie de sanatate: nu tu suficiente ore de sport, nu tu acces facil la cluburi sportive, nu tu chioscuri cu alimentatie normala, sanatoasa in scoli! Copii in general urmeaza turma, le e jena sa manance sandviciul de acasa, ca sigur altul are ceva mai cool, si atunci dau banii pe porcarii! Si copilul meu ar manca chipsuri continuu, dar prefera sa astepte seara de film, cand "isi permite" sa se indulge in suc si cipsuri (o data la 2 saptamani) De ce e un trend a merge si a sarbatori aniversari, onomastici la Mac? Cate mamici de aici de pe forum au preferat sa faca ziua in parc, cu un picnic si un clown angajat sa amuze copii invitati? Sau ziua facuta la cinema, cu servit acasa bunatati facute de parinti si apoi dusi copii la film? sunt atatea idei mai"sanatoase" decat a face ziua la Mac! Si zicem ca 99 la suta e vina parintilor! E vina parintilor, dar nu in asa de drastic procent, sa nu uitam ca parintii sunt rezultatul unui sistem, incearca sa se adapteze societatii in goana dupa acumulare materiala, si nicidecum preocupata de dezvoltarea indivizilor ce o alcatuiesc! Cati copii sunt intrebati lunea la scoala ce au facut pe we? Ce ar raspunde? Ca au fost cu parintii la petreceri? Cati ar zice ca au fost la un muzeu, la padure, la munte, la mare, la zoo, la teatru? Aici copii fac esee de mici in care povestesc ce au facut pe we. Da, sunt multi copii obezi aici, si sunt produsul societatii si a parintilor care mananca si ii indoapa si pe ei cu junk food, care in loc sa inscrie copii la hockey or la fotbal, or la inot, stau pe deck si fac bbq si baga in ei bere pana la saturatie. Dar sunt ceea ce generic e numit white trash! de asemenea, problema e cronica in comunitatile first nation, din cauza expansiunii mallurilor si abandonarii stilului de viata traditional. Dar asta e alta poveste! Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Sa-ti raspund, eu fac ore de educatie alimentara pe cont propriu, desi nu asta e specialitatea mea, incerc sa-i invat pe copii ce si cind sa manince si ce face fiecare aliment in organismul nostru. La sport nu pot sa-i duc, au trei ore saptaminal plus karate optional. Nu vad unde e vina societatii ca mamele nu se mai obosesc sa gateasca si de la scoala pleaca la mall... Am spus ca e mai greu acum decit acum 30 de ani sa hranesti corect un copil, dar daca mamele nepasatoare de acum 30 de ani isi hraneau copiii cu seminte si sendvisuri acum le dau chipsuri si hamburgeri la Mc Donald's. Vina societatii sau lene si inconstienta???
Mai vorbesti de mostenirea genetica. Eu una nu am vazut copil obez care sa manince corect si sa faca sport. SInt convinsa ca exista obezitate cauzata de boli, dar in general e cauzata de bunici/parinti inconstienti. Sa nu-mi spui ca in 30 de ani de ani ni s-a stricat asa rau fondul genetic incit jumatate din po****tie e obeza din cauze genetice...
Pina la urma cu ceea ce povestesti tu cu ce se intimpla unde locuiesti nici macar nu ne contrazicem. Societatea nu ne impune nimic cu forta, daca cedam la reclame, la lene, la placerea de a fi coach potatoes asta e slabiciunea noastra si cine poate se trezeste, cine nu sufera.
ruxij spune:
La noi eu sunt grasuta, marimea 12 iar fi-miu e slab. A stat fi-miu aproape 2 ani in Ro, intre 2 ani jumate si 3 ani si 10 luni si a venit grasut de acolo. Pt ca la maica-mea exista ideea ca tb sa indopi copilul, sa nu cumva sa fie slab. Cand a venit aici a slabit imediat si plangea mama peste tot ca e copilul subnutrit Fi-miu e f. activ, mananca si dulciuri, dar povestea e la el ca portiile sunt mici. In rest, eu nu restrictionez nimic, ca gen de mancare. Desigur ca nu mancam DOAR dulciuri, mancam proteine, carbohidrate, fructe, salata. Si apropos, "parjituri facute in casa", alea's tot dulciuri, au zahar, nu's cu mult mai bune decat alea de la cofetarie.
Eu ader la ideea ca e vina parintilor. Adica dc vezi ca ia in greutate, tb sa faci ceva, nu il poti lasa sa ajunga obez doar pt ca plange de foame. Plange azi, plange maine si se obisnuieste, ca i se micsoareaza stomacul. Plange ca e obisnuit sa manance mult.
ionica spune:
Maru,
Langa casa mea exista o asa numita casa de batrani de 5 stele,,,,,imi vine sa mor de durere cand ii vad pe batraneii astia plimbandu-se cu carutul ala care se sprijina cu mainile si se uita asa de lung dupa un cuplu cu copii,ii vad cum li se umple ochii de lacrimi.
Eu pt. nimic in lume nu mi-as trimite parintii la ospiciu fie el de 100 de stele .
mai vorbim peste 50 de ani
citat din mesajul lui maru ionica, stiu ca suna aiurea, dar n-ai idee ce conditii bune au, ce viata calma si linistita, se plimba, am kinesiology care le fac programul, au persoane de varsta lor cu care sa interactioneze, si nu se simt o povara pentru nimeni! eu as vrea ca al meu copil sa aiba intelepciunea sa ne lase sa ne traim batranetile frumos Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionica Maru, Langa casa mea exista o asa numita casa de batrani de 5 stele,,,,,imi vine sa mor de durere cand ii vad pe batraneii astia plimbandu-se cu carutul ala care se sprijina cu mainile si se uita asa de lung dupa un cuplu cu copii,ii vad cum li se umple ochii de lacrimi. Eu pt. nimic in lume nu mi-as trimite parintii la ospiciu fie el de 100 de stele . mai vorbim peste 50 de ani
http://picasaweb.google.com/home |
Never say never!
Si nu trebuie sa asteptam 50 de ani...poate doar vreo 20 pina sint parintii si socrii tai in virsta!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
ionica spune:
Eu am invatat-o pe fii-mea ,cea de 3 ani ca daca mananca prea mult nu mai au copiii din tarile sarace cu ce sa se hraneasca.
Cand ii cade ceva din mana de mancare imi spune mereu ca nu risipeste nimic fiindca mor copii de foame.
Ieri seara i-a cazut din manutza o bucatica de piersica ,s-a ridicat a adunat-o de pe jos si a aruncat-o in gradina spunandu-mi ca " furnicile au nevoie de vitamine".
In concluzie la ceea ce am scris, daca am manca mai putin am salva acei copii care mor de sete si foame pe continentele sarace.
ionica spune:
Pai noi tocmai avem in proiect sa construim o casuta langa casa noastra pentru bunici,ei sa decida doar cand vor sa vina langa noi.
Asa este la noi in familie de cateva generatii.
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ocebine
Never say never! Si nu trebuie sa asteptam 50 de ani...poate doar vreo 20 pina sint parintii si socrii tai in virsta! Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
maru spune:
citat din mesajul lui ionica Eu am invatat-o pe fii-mea ,cea de 3 ani ca daca mananca prea mult nu mai au copiii din tarile sarace cu ce sa se hraneasca. Cand ii cade ceva din mana de mancare imi spune mereu ca nu risipeste nimic fiindca mor copii de foame. Ieri seara i-a cazut din manutza o bucatica de piersica ,s-a ridicat a adunat-o de pe jos si a aruncat-o in gradina spunandu-mi ca " furnicile au nevoie de vitamine". In concluzie la ceea ce am scris, daca am manca mai putin am salva acei copii care mor de sete si foame pe continentele sarace. http://picasaweb.google.com/home |
si n-ar fi obeji pe strada!
e exact ca in chestia ca "mananca, ca alti copii in Africa mor de foame!
off topic: Andrei ma intreba zilele trecute cand am de gand sa ii las mostenire masinile (are 14 ani, aproape) ca el s-a gandit sa le vanda sa isi ia una bengoasa, si isi pune problema daca or sa mai aiba valoare masinile atunci ( masinile sunt din 2008 si 2010)
Ramona J spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ionica Pai noi tocmai avem in proiect sa construim o casuta langa casa noastra pentru bunici,ei sa decida doar cand vor sa vina langa noi. Asa este la noi in familie de cateva generatii.
http://picasaweb.google.com/home |
Asta nu inseamna nimic! Nici locul ala de care spun nu-i departe de casa noastra.
Ideea e ca eu atita vreme cit sint OK locuiesc la mine in casa (care sper sa fie aproape de copii). Atunci cind nu mai pot - n-as vrea sa fie ei cei care ma curata la fund (scuze pentru "visuals").
Nu e nimic trist in ceea ce ai vazut tu, ca ii scoate cu caruciorul la plimbare sau mai stiu eu ce. Dimpotriva! Trist e sa fii inchis in casa pina vin copiii de la serviciu si atunci sa fie nevoiti sa te ingrijeasca. In fine, fiecare face cum crede. In trecut nu prea existau optiuni bune pentru batrini, familiile oricum locuiau impreuna (citeva generatii intr-o casa, sau in apropiere).
Nu mai sintem in epoca de piatra, exista multe variante si eu o prefer pe asta.
Natasa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru
si n-ar fi obeji pe strada! e exact ca in chestia ca "mananca, ca alti copii in Africa mor de foame! off topic: Andrei ma intreba zilele trecute cand am de gand sa ii las mostenire masinile (are 14 ani, aproape) ca el s-a gandit sa le vanda sa isi ia una bengoasa, si isi pune problema daca or sa mai aiba valoare masinile atunci ( masinile sunt din 2008 si 2010) Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Cum arata masina aia din 2010? :)
maru spune:
Natasa,uite asa:
http://www.toyota.ca/cgi-bin/WebObjects/WWW.woa/17/wo/Home.Vehicles.Go.Matrix-XRpgXctlOHNfPHm7TjhKaw/5.15?v108040e.html
intodeauna, producatorii de masini numesc modelele dupa anul care urmeaza. Si noi am fost mirati cand am luat in 2007 Corrola de 2008, si era iulie abia...
asta asa, ca sa fiu naiva si sa nu vad sarcasmul