Este obezitatea copilului vina parintilor?
Raspunsuri - Pagina 5
szivarvany spune:
Da, este si vina parintilor.
La noi e foarte grav ca masa principala e cina, cand sunt eu acasa, dupa 2-3 ore de alergat prin parc. Giulia mananca mult si cu pofta.
Primeste zilnic ciocolata - o fasie Milka sau Kinder, daca mananca in ziua respectiva fructe Mergem si la Mc, o data la 2-3 luni, sa nu aiba frustrari ca numai noi nu avem jucarii de acolo. Mancam de toate, insa mancarea ei favorita sunt sarmalele, cu 1 kg de smantana, fara paine
Insa asa cum fie`mea mancand mult si de toate, nu e grasa (are la 5 ani 118 cm si 19 kg), am vazut copii care ciuguleau si se rotunjeau, deci depinde si de structura organismului fiecaruia.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ane2 Aici 50% din pu****tie e obeza,verisoara ficei mele are 6 ani si 50 kg cand se pune la masa nu se mai scoala, ma uit la ea si ma gandesc unde intra atata mancare.Are mai multa celulita ca mine. De mama fetei ce sa mai zic depaseste suta si desi recunoaste ca fata e dolofana ,nu ia nici o masura, nu tu sport ,nu tu dieta, merge pe premiza "lasa mama sa manace copilul cat vrea" Anita si Rachella -17.o1.2004 |
Si mai multe kile ca mine!!! Da' io-s slaba rau...
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Natasa spune:
In 99% din cazuri este vina adultilor din jurul copilului. Este evident mai greu acum decit era acum 30 de ani sa mentii un copil la greutatea normala, cere mai mult efort si putere de convingere, dar se poate. Baietelul meu este un poftcios si un mincacios, dar i-am explicat ce se intimpla daca maninca mult si prost si intelege de ce nu-i sint permise anumite alimente sau de ce portiile sint mici... Este induiosator sa vezi un omulet (are 4 ani jumate) ca refuza singur junk food pentru ca l-a impresionat filmul Wall E sau pentru ca a vazut copii obezi care nu se mai pot juca normal din cauza grasimii. Nu e deloc usor sa stai tot timpul sa numeri caloriile si sa faci un meniu corect in fiecare zi, dar daca ei nu merita efortul, atunci cine?
Ceea ce a scris Adriuta mai sus:
Ceea ce este special in obezitatea infantila fata de cea a adultului este modul de dezvoltare a tesuturilor adipoase. Trebuie sa stiti faptul ca numarul de celule grase creste pana in jurul varstei de cinci ani, urmand apoi sa ramana relativ constant pe tot parcursul vietii. Daca micutul este obez in aceasta perioada, riscul ca numarul celulelor grase care se formeaza sa fie foarte mare este unul deloc de neglijat.
Astfel copilul va fi pe viata predispus obezitatii si bolilor secundare acesteia (diabet, cardio-vasculare, articulare etc). Va intrebati probabil, daca numarul celulelor grase nu se mai modifica, atunci cum se poate ingrasa un adult? Pe baza volumului celular. Este acelasi numar de celule grase, dar acestea incep sa depoziteze grasimi si sa isi mareasca volumul. Atunci cand celulele elimina depozitele se observa si eliminarea surplusului de kilograme, slabirea. Un copil obez va avea la maturitate un numar mai mare de celule grase si deci o predispozitie proportionala spre obezitate la varsta adulta.
Articol luat de aici:http://www.garbo . ro/articol/Familie/2515/Cura-de-slabire-pentru-copii.html
este perfect adevarat, am tradus si eu niste articole medicale pe tema asta si m-am convins inca o data ca greutatea corecta trebuie avuta inca din copilarie.
medin spune:
Din pacate, exista si parinti iresponsabili.
Avem in anturaj o familie cu o fetita de 5 ani jumate. De mica era pufoasa tare, dar mama se bucura si o indopa cu sarguinta. Cereale la greu de cand era bebelus, mancare la greu.
Copilul nu are voie sa se ridice de la masa pana nu termina mancarea din farfurie, inclusiv desertul care este orice: tort, prajituri. Este chiar obligata sa manance tot, in conditiile in care este si a fost intotdeauna foarte grasuta (as zice ca este obezitate, desi nu ii conosc greutatea, dar dupa cum arata). Daca nu mai poate si scuipa mancarea, este obligata sa manance si ce scuipa. Adica tot.
Am fost la o masa impreuna si am ramas indurerata cand fetita a primit un aperitiv in care era si o bucata de lamaie, cam un sfert de lamaie cu coaja. A mancat tot, iar cand a ajuns la lamaie, a mancat-o dintr-o data cu coaja cu tot. Fara nici o grimasa, ca si cum ar fi mancat o bucata de mar. Mi-a fost tare mila de ea. Apoi a mai mancat din farfuriile tuturor si i s-a comandat desert, plus de la paritni din farfurie. Era incurajata si indemnata sa manance.
Si acum va voi spune ceva care pare incredibil. Mama ei este medic.
Eu consider asta un abuz din partea parintilor, sincer.
Din pacate, mama ei considera ca procedeaza bine si nu accepta nici o parere din partea nimanui. Nu isi da oare seama ca ii distruge sanatatea? Eu sincer cred ca nu e intreaga la cap, dar nimeni nu a reusit s-o convinga cat greseste.
adrianapop spune:
medin - te inteleg perfect,,,siu fetita vecinilor e asa,,,si eu mai spun ,mai vb cu parintii dar degeaba.
Ei sant doi oameni obezi si cred ca e ff important si fata sa manance tot,,,mama fetitei imi spunea ca se simte vinovata ca ea mananca asa mult si cand mananca si fetita atunci se simte impacata
Zilele astea umbla numai pe la spital la analize si consult cu fetita ca se plange toata ziua ca o doare burta si vomita non stop si nu stie din ce cauza ,,,ca fata ei manaca normal si are alimentatie sanatoasa
Adevarul parca nu vor sa il vada,,nu recunosc nici morti,,,pe mine ma depaseste probl lor,,,si din pacate la dr repeta aceeasi placa,,,in conditiile astea nici un dr nu stie de ce e bolnava fata...
Niciodata nu au spus ca fetita lor manaca numai prostii,paine cu smantana,porumb la cutie gol,parizer feliat direct din hartia alba in care il impacheteaza,,,plus chipsuri si 2 sticle de jumate de ICE TEA pe zi,,una de la mama si una de la tata se ascund unu de celalalt....
cand da de mancare gatita mananca pana vomita,,,,dar dupa o incepe de la inceput....
e mare pacat ca tu ca parinte din copil sanatos faci copil bolnav,,,si e ff grav faptul ca nu vrei sa vezi lucrul asta
Natasa spune:
Eu lucrez intr-o scoala particulara in care mai mult de jumatate dintre copii sint obezi si asta 100% din cauza parintilor. Unul nu are sendvisuri sau alte gustari facute in casa, toti maninca in recreatii chipsuri, ciocolata si beau cola. Urmeaza prinzul si sint dusi la Mc Donald's si seara in mall la film si popcorn. Sportul e ceva de neconceput in programul lor si a doua zi o iau de la capat. Evident ca asta e vina parintilor, dar e mai usor sa se prefaca ocupati, sa spuna ca alimentele care se gasesc ingrasa mai rau decit pe vremea lor. Adevarul este ca e greu sa te ocupi ca de alimentatia sanatoasa a copilului tau, asta cere timp si bani si in plus el nici nu va aprecia ca nu esti o mama cool ca mama colegului... Un copil cere efort zi de zi, nu numai bani pentru ultimele jucarii si chipsurile din reclame.
szivarvany spune:
Apropo de ce scrie Natasa, in grupa fie`mi, din 18 copii, doar 2 vin la gradi cu sandwich, restul doar cu corn cu ciocolata, biscuiti si alte dulcegarii din comert.
Insa o propaganda buna facuta acasa da roade.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Letitia1 spune:
E vina parintilor. Pai cine umple frigiderul si camara cu mincare?
Plus ca mai toti copii din ziua de azi sint crescuti in "captivitate". Noi cind eram ca ei ne jucam zi lumina afara in fata blocului, de crapau mitele. Acu nu vezi tipenie de copil pe strada.
Ramona J spune:
Aici n-ai voie sa trimiti copilul la scoala cu prajituri, ciocolata, chips sau cu alta bautura inafara de apa.
maru spune:
eu mor cand vad ca scrieti ca e vina 99 la suta a parintilor (si repet, nu am copil nici macar grasut, e inalt si slab)
Dar unde e vina societatii in care traiesc toti acesti parinti si copii? Nu mai zic de gena, ca am fost ignorata cu succes cand am pus problema asa intr-o postare pe prima pagina!
Unde e vina societatii, a statului chiar si apoi a parintilor?
CAte ore de sport fac elevii tai Natasa? Pe cati ai incurajat sa mearga sa faca sport la un club?
Scolile au un program dezastruos cand e vorba de educatie de sanatate: nu tu suficiente ore de sport, nu tu acces facil la cluburi sportive, nu tu chioscuri cu alimentatie normala, sanatoasa in scoli!
Copii in general urmeaza turma, le e jena sa manance sandviciul de acasa, ca sigur altul are ceva mai cool, si atunci dau banii pe porcarii! Si copilul meu ar manca chipsuri continuu, dar prefera sa astepte seara de film, cand "isi permite" sa se indulge in suc si cipsuri (o data la 2 saptamani)
De ce e un trend a merge si a sarbatori aniversari, onomastici la Mac? Cate mamici de aici de pe forum au preferat sa faca ziua in parc, cu un picnic si un clown angajat sa amuze copii invitati?
Sau ziua facuta la cinema, cu servit acasa bunatati facute de parinti si apoi dusi copii la film? sunt atatea idei mai"sanatoase" decat a face ziua la Mac!
Si zicem ca 99 la suta e vina parintilor! E vina parintilor, dar nu in asa de drastic procent, sa nu uitam ca parintii sunt rezultatul unui sistem, incearca sa se adapteze societatii in goana dupa acumulare materiala, si nicidecum preocupata de dezvoltarea indivizilor ce o alcatuiesc!
Cati copii sunt intrebati lunea la scoala ce au facut pe we? Ce ar raspunde? Ca au fost cu parintii la petreceri? Cati ar zice ca au fost la un muzeu, la padure, la munte, la mare, la zoo, la teatru?
Aici copii fac esee de mici in care povestesc ce au facut pe we. Da, sunt multi copii obezi aici, si sunt produsul societatii si a parintilor care mananca si ii indoapa si pe ei cu junk food, care in loc sa inscrie copii la hockey or la fotbal, or la inot, stau pe deck si fac bbq si baga in ei bere pana la saturatie. Dar sunt ceea ce generic e numit white trash! de asemenea, problema e cronica in comunitatile first nation, din cauza expansiunii mallurilor si abandonarii stilului de viata traditional. Dar asta e alta poveste!