Este obezitatea copilului vina parintilor?
Raspunsuri - Pagina 3
Deianira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Nu stiu cum e in Ro dar in DE si in USA am vazut parinti ce dau copiilor tot felul de porcarii. Am vazut copil de max 2 ani ce tragea din sticla de Cola de ziceai ca nu mai apuca ziua de maine, am cunoscut copii care nu au gustat niciodata apa!! In cazurile astea sigur e vina parintilor pt obezitatea copiilor. La noi in casa nu se consuma dulciuri/prajituri, nu pt ca sunt interzise ci pt ca nu suntem fani iar eu nu stiu sa fac nici o praji inafara de salam de biscuiti :)).Eu mananc rar de tot cioco, Aidan deloc, el e fan gummy bears :) Avem 3 mese principale pe zi si intre daca vrem sa avem un snack, mancam fructe, granola bars iar Aidan e mare fan de pretzels si Frosted Mini Wheats. El mananca mult dar e slabanog tare, i se vad toate coastele asa ca tine si de genetica. Adriana si Aidan - 4 ani A ticket to hell has never been funnier "May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN" |
Asa e si aici. Am vazut prin parcuri copii m icuti care manca chipsuri si beau cola .
Si mie cand eram mica imi cumpara bunica-mea prostiile de mancat ca doar erau noutati fata de ce le dadea la copiii ei cand erau mici :-)). Si asa mergeau eu zilnic la cofetarie sa beau Pepsi-Cola .
Ramona J spune:
citat din mesajul lui VioletaH Ramona, nu cred ca unul este obez, nu? Ca e mai plinut decat celalat e altceva, intervine constructia si metabolismul fiecaruia, dar chiar si asa, in momentul in care il vezi ca ia proportii tu ca parinte incepi sa te preocupi, sa vezi ce se intampla cu el, care e problema si daca e cazul sa schimbi ceva in dieta. Vio 11s+ (17 martie 2010) & Sean (16 martie 2008) |
Nu-i obez, dar este peste medie la greutate. Fetita e sub...
Sigur ca ma preocup, dar rezultatele se lasa asteptate. A avut o vara cu multe activitati si nu cred ca a slabit mai mult de un kg.
grati.ela spune:
Ozi a mea e plinuta desi face de 4 ani inot de performanta si mananca destul de echilibrat (dpdv al vitaminelor si Kcal). Este extrem de pofticioasa si iubeste mancatul efectiv.
Andrada spune:
Ramona nu trebuie sa slabeasca, trebuie numai sa ia in greutate mai incet.
Stiu ca suna greu ce spun, dar eu zic ca nu e imposibil sa le faci portii separate. Sint 2 copii diferiti, cu genetica diferita, nevoi diferite si ca urmare si dieta poate sa fie diferita.
Li se spune si la scoala de obezitate, alimentatie etc. Nu-l iei ca din oala...
Necesarul de calorii e un calcul individual. 1500 de calorii zilnice poate insemna mult ptr un copil care nu face exercitii sau care are metabolismul incet si putin ptr un copil care are arderile rapide. Dar daca tai nitel din calorii indiferent cit ii place sa manince, cit e de inactiv, tot va slabi (sau nu va mai acumula).
VioletaH spune:
Ramona, situatia la voi este diferita prin faptul ca esti in garda, il observi, te preocupa, sunt convinsa ca daca vezi ca se ingroasa gluma o sa mergi la un medic, la un nutritionist, o sa faci ceva. Dar dupa cum spui tu, nu-i cazul in discutie, ca aici se vorbeste de obezitate. De multe ori un copil usor plinut arata total schimbat anul viitor cand poate se lungeste brusc. Iar un copil slabut incepe la un moment dat sa puna carnita si sa se rotunjasca. Astea cred ca sunt faze normale ale copilariei.
Sigur, exista si cazuri in care copii au o anumita problema medicala care determina ingrasarea, dar nu cred ca sunt asa semnificative ca numar. Mi-e greu sa cred ca daca ambii parinti sunt obezi si cei doi copii la fel, toti patru au o problema medicala. Acolo e clar o problema de obiceiuri alimentare si life style.
Vio 10s+ (25 martie 2010) & Sean (16 martie 2008)
Andrada spune:
Ramona, mai e si altceva. Cifrele sint generale, baiatul tau nu arata gras (dupa cum l-am vazut in poze) probabil ca "atirna greu" nu e "puffy".
Cam asa e si Marcu si asa sint si eu. Eu sint marimea 2, sint skiloada, dar la cintar atirn greu. Azi arat ca Winehouse dar mai acu vreo 10 pounds eram overweight. Asa ziceau astia cu BMI-ul.
Si mai e ceva, e incredibil cit de usor slabesc copiii, numai o luna daca tai un biscuite ceva/pe masa si sint piele si os.
A
arminad spune:
Si mai e ceva, e incredibil cit de usor slabesc copiii, numai o luna daca tai un biscuite ceva/pe masa si sint piele si os. A |
Nu e valabil pentru toti. Daca ar fii asa de simplu, ai vedea peste tot doar copii slabi.Fiecare parinte ar face asa o luna doua pina rezolva problema.
Si la mine e la fel ca la Ramona, unul sub medie si altul peste.Cel sub medie evident ca e si mofturos asa ca daca se uita cineva la cosul meu de cumparaturi poate desigur sa ma judece.Acuma depinde care copil e pe linga cos
Eu sunt foarte slaba pentru virsta mea,iar sotul e normal. Nu avem nici in familie supraponderali si totusi am un copil plinut.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui Andrada Ramona nu trebuie sa slabeasca, trebuie numai sa ia in greutate mai incet. Stiu ca suna greu ce spun, dar eu zic ca nu e imposibil sa le faci portii separate. Sint 2 copii diferiti, cu genetica diferita, nevoi diferite si ca urmare si dieta poate sa fie diferita. Li se spune si la scoala de obezitate, alimentatie etc. Nu-l iei ca din oala... Necesarul de calorii e un calcul individual. 1500 de calorii zilnice poate insemna mult ptr un copil care nu face exercitii sau care are metabolismul incet si putin ptr un copil care are arderile rapide. Dar daca tai nitel din calorii indiferent cit ii place sa manince, cit e de inactiv, tot va slabi (sau nu va mai acumula). |
Asta-i diferenta la ei. Ana este extrem de activa, Alexandru n-a fost niciodata. El intelege foarte bine care e situatia. Daca ar fi mai activ cred eu ca nu ar trebui sa-mi fac probleme de cit maninca.
Nu prea stiu de unde sa-i mai scad, deocamdata snack-ul de dupa scoala e mult mai "sensibil" decit pina acum. Tocmai l-am inscris si la o clasa de "gym fit", adica gimnastica pentru copii care sint paraleli cu gimnastica adevarata. Sper sa ajute, mai ales ca la tenis face progrese cu tehnica, dar sta prost cu rezistenta si cu flexibilitatea.
Asta e, inca de cind a inceput sa mearga oboseam eu de cit alergam prin parc sa-l tentez si pe el sa alerge. Altfel el sapa prin pamint, intotdeauna a gasit activitati statice.
Cu Ana... ma asez pe banca si obosesc privind-o.
Ramona J spune:
Andrada, n-au pe DC un emoticon de "ochii cit cepele". Marimea 2?! Dar stiu ce spui, am vazut si eu persoane slabe si pufoase.
Asa e, Alexandru are conformatie masiva, e osos. Pe linga asta e si cam pufos. Am sperat si eu ca se mai inalta si se rezolva situatia.
L-am inscris la sport, dar cumva nici asta n-a fost suficient.
Ma rog, nu-i disperata situatia, dar inca ma muncesc s-o rezolv si sint putin descurajata ca nu am avut rezultate atit de bune in vara asta.
Slabeste greu si pune la loc imediat. Ca maica-sa!
Ana daca nu maninca bine intr-o zi slabeste imediat. Si asa nu mai spun cit cintareste la virsta ei, ca ma acuza lumea c-o tin nemincata sau ceva.
Ai dreptate Andrada, ramine sa mai umblu la meniul lui Alexandru. Eu am sperat sa nu fie nevoie daca face mai multa miscare.
Arminad, la noi e familie mixta (grasi si slabi), nu stii niciodata ce te asteapta la urmatoarea generatie.
arminad spune:
Arminad, la noi e familie mixta (grasi si slabi), nu stii niciodata ce te asteapta la urmatoarea generatie. |
Pai ma gindesc ca nici pentru mine nu e tirziu sa fiu si grasa in urmatorii 5 ani,ce stiu eu ,metabolismul se mai schimba pe la virsta mea asa ca..
Ce vrusei eu sa zic de fapt e ca se merge din nou pe sabloane d-astea gen copilu e gras ca familia lui e tot asa , maninca toti nesanatos etc ori relitatea este ca pot sa existe copii grasi in cele mai diverse familii de la cele care traiesc cu chipsuri la cele care constientizeaza si fac eforturi sa isi creasca sanatos copiii.
Eu am fost un copil grasut,nu gras ci doar grasut,o adolescenta cu ceva kg in plus si paradoxal am slabit dupa ce am facut copii.
In copilarie am mincat chiar foarte sanatos, am crescut la tara,am fost un copil activ ,eram afara toata ziua si totusi nu eram slaba.
De asemenea copilul meu grasut maninca mai sanatos decit celalalt adica maninca mincare gatita ,dulciuri mai deloc, sucurile le-am scos de tot deci bea doar apa,insa portiile de mincare chiar si d-aia sanatoasa plus pofta cu care le maninca sunt problema.
E asa de greu ca parinte sa ascunzi mincarea de copilul tau sa nu faci prajitura pe care si-o doreste unul ca sa nu se ingrase celalalt