Este obezitatea copilului vina parintilor?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Adina, ai dreptate, am modificat.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

DA, e vina parintilor! Cred ca educare aunui copil ptr. o dieta sanatoasa incepe inca din scutece.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Si daca ingrasarea provine pe fond de stress?Cum reactzionezi atunci ca parinte?

Varianta-reduci stressul copilului nu merge!

Dana

DE CE nu merge varianta???

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ade_ spune:

Eu cred ca nu e o vina exclusiva.Mai multi factori contribuie.Fratele meu are un prieten obez.Are numai 8 ani si 55Kg.La el vina este impartita:pe de o parte parintii(la ei in casa se gateste numai ce vrea tata - cu multa grasime si afumatura si paste-si asta mananca si copilul),exista si mostenirea genetica(din parte mamei),dfar copilul este si stresat(e un copil care mananca bataie foarte des si din orice).Pe perioada verii a stat la noi 1 luna si slabise 5 Kg fara regim sau altceva,datorita orelor fixe de masa,a alimentatiei echilibrate si a lipsei stresului.De indata ce s-a intors acasa le-a pus la loc.Desi mama mea a incercat de nenumarate ori sa le explice parintilor baiatului ca gresesc,nu are cu cine sa vorbeasca. nici ea nici doctorii. Urmarea:organele genitale ale baiatului nu s-au mai dezvoltat de pe la 2 ani si trebuie sa faca tratament cu hormoni,iar recuperarea este incerta.Pacat de copil.e doar un suflet nevinovat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianapop

Stress? la un copil mic? bebelas? cam greu de crezut,,,deoarece obiceiurile alimentare ale copilului se formeaza inca de cand incepi diversificarea prima data,,,si teoretic atunci copilul nu ar avea motive sa fie stresat,,,,

eu sunt de alta parere. unu, ca bebelusul poate fi deasemenea stresat de abandon, lasat sa planga, program cu forta, colici, temperatura necorespunzatoare, decibeli prea multi, certuri, etc. doi, ca alimentatia bebelusului incepe inca din burtica mamei - ce mananca ea ca gravida este esential. si continua cu alaptarea, daca e la cerere,in primul rand, si daca iarasi mama mananca echilibrat ca sa asigure o consistenta sanatoasa laptelui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Eu cred ca in cea mai mare parte din cazuri e vina parintilor. Asa cum spuneau si fetele, efectiv ii observi la hypermarchet pe cei care sunt mai plini (plini bine chiar )ca au in cosuri plin de semipreparate, dulciuri, chipsuri, sucuri carbogazoase si alte porcarii nesanatoase.
Plus ca nu vor copiii sa faca sport nicicum, probabil nu au descoperit inca sportul potrivit pentru ei. (Eu eram tot copil antitalent la sport pana am descoperit dansurile si inotul )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am doi copii: unul slab si unul (mai gras). Poate am doar juma' de vina?!
Jur ca nu le gatesc separat, nu exista sa nu primeasca fructe si ambii fac sport.
Unul e mai pofticios si nu foarte activ (din fire, ca incerc sa-l alerg eu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu stiu cum e in Ro dar in DE si in USA am vazut parinti ce dau copiilor tot felul de porcarii. Am vazut copil de max 2 ani ce tragea din sticla de Cola de ziceai ca nu mai apuca ziua de maine, am cunoscut copii care nu au gustat niciodata apa!!
In cazurile astea sigur e vina parintilor pt obezitatea copiilor.

La noi in casa nu se consuma dulciuri/prajituri, nu pt ca sunt interzise ci pt ca nu suntem fani iar eu nu stiu sa fac nici o praji inafara de salam de biscuiti :)).Eu mananc rar de tot cioco, Aidan deloc, el e fan gummy bears :)
Avem 3 mese principale pe zi si intre daca vrem sa avem un snack, mancam fructe, granola bars iar Aidan e mare fan de pretzels si Frosted Mini Wheats.
El mananca mult dar e slabanog tare, i se vad toate coastele asa ca tine si de genetica.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Nu stiu daca e numai vina parintilor, cum zicea cineva mai sus, tine si de gene. Eu intotdeauna am fost mai plinuta iar fratele meu mai slab (schelet, chiar) in conditiile in care mancam la fel (destul de sanatos si echilibrat), faceam miscare la fel de mult.

Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ba e vina bunicilor,iar genele in cauza sunt transmise DOAR de la mama si in niciun caz de la tata.

Mama mea cat a stat la noi,a reusit sa mi-o ingrase pe Sophia vreo 3kg in doar 2 luni,eu fiind insarcinata in ultima luna plus o saptamana la clinica ,mama a tinut controlul casei si a gatitului.

Nu intelegeam de ce e rotunjica fiimea, mama are o pasiune,patiseria fina,nu ca ar fi nemtii buni sau cei mai puni dar avem o patiserie langa parcul de joaca .
Ca sa o scoata de la joaca ii promitea ca o duce la patiserie si-i cumpara ceva bun,cum a plecat mama ,a slabit fata mea imediat.
Tata la fel, avea mereu bomboane in buzunar,nu intelegeam eu de ce sta ea cuminte in preajma lui.

Bunicii astia, norocul meu ca au stat doar 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Ramona, nu cred ca unul este obez, nu? Ca e mai plinut decat celalat e altceva, intervine constructia si metabolismul fiecaruia, dar chiar si asa, in momentul in care il vezi ca ia proportii tu ca parinte incepi sa te preocupi, sa vezi ce se intampla cu el, care e problema si daca e cazul sa schimbi ceva in dieta.

Vio 11s+ (17 martie 2010) & Sean (16 martie 2008)

Mergi la inceput