Vodafone - Big Brother is watching

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Se numeste Mean World Syndrome.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Parca era vorba de o regula (lege) ca toate companiile care ofera servicii internet/telefonie sa pastreze o perioada de timp emailurile si convorbirile telefonice (nu stiu daca este in vigoare sau nu).
Telefoanele sunt "ascultate" , stiu sigur de unele persoane care lucreaza in functii publice, mai inalte (pe la finante, SRI), care primesc sau refuza spagi, care sunt "lucrate" de altii, pe criterii politice sau nu. Si nu este armata de ascultatori, ci sunt alcatuite baze de date si sunt folosite anumite cuvinte cheie . Daca convorbirea prezinta interes probabil se trece la alt nivel. Eu cand am auzit de astfel de lucruri am realizat ca eu duc o viata tare simpla si linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

asta cu mesajul de la vodafone e pura coincidenta

in alta ordine de idei, gabi -nu cred sa existe sistem de control si supraveghere mai eficient decat aceea in care cel controlat sa fie convins ca este singurul beneficiar al supravegherii. cea mai reusita forma de dominare e aceea care pastreaza aparenta desavarsitei libertati

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Cel putin in ceea ce priveste subiectul cu vaccinurile si restul aberatiilor pseudo-stiintifice pe care unii sau altii le sustin cu gura mare prin presa. Asta apropos de big brother si manip.u.l.a.re pe fata. E de ajuns sa citesti niscaiva ziare de mare tiraj si esti gata cu creierasul lacuit si rescris. Se spune la irealitatea ca e musai sa fie cutremur maine, toata lumea se duce sa doarma in strada....
Iar asta imi aduce aminte de marea panica pe care a creat-o un genial de altfel numit Orson Wells, prin 1939 cand a prezentat adaptarea radiofonica a Razboiului lumilor. Cateva milioane de ascultatori au fost convinsi ca sunt invadati de martieni si unii probabil ca au si ramas asa, indiferent de argumentele pe care le-au primit ulterior

ca sa fie clar si sa evit confuziile: copiii mei sunt vaccinati si folosesc scaunul de masina si nici nu-mi trece prin cap sa ma indoiesc de "marele pas" de acum 40 de ani. deci, desi vorbesc la persoana intai, discutia de fata este teoretica, orice asemanare cu fapte si personaje reale fiind intamplatoare:)

ma fascineaza sa observ in ultima vreme cat de bine se poate specula unul dintre cele mai firesti si mai sanatoase instincte ale omului: frica. si in ce masura se transforma el din instinct de conservare in instrument de autodistrugere

mie mi se pare ca frica omului creste direct proportional cu capacitatea lui de a controla ceea ce i se intampla (fireste, e doar o opinie)

stra-bunicul meu se temea sa munceasca duminica :) in rest, muncea, mai facea cate un copil, mai ingropa cate unul, mai pleca pe front, se mai stramtorau cand era seceta...dar era intreg la cap si la suflet, n-ar fi stat cu frica in san ca-l prada hotii si nici n-ar fi plecat de-acasa ca vine apocalipsa

eu imi vaccinez copiii, in fiecare toamna le dau vaccin antibacterian si siropuri din plante pt stimularea imunitatii, dar bunica mea zice ca n-a vazut copii mai bolnaviciosi ca ai mei (eu stiu ca bunica se inseala, ea a avut doi fratiori care n-au ajuns la maturitate, insa bunica are 90 de ani si pana acum zece ani n-a luat deloc medicamente

i-am luat baiatului meu un telefon, desi la momentul respectiv am considerat ca-i satisfac un capriciu (era singurul din clasa care nu avea mobil) acum, daca nu are telefonul la el intr-o zi, toata ziua sunt tensionata ca nu stiu nimic de el

am vazut acum ca parintilor li se pare firesc sa li se amprenteze bebelusii din motive de securitate, unii parinti isi doteaza copiii de varsta scolara cu dispozitive de urmarire, din aceleasi motive

acum cativa ani a fost o pana de curent in Canada, era uimitor sa vezi mii de oameni iesiti in strada, in timpul pranzului, marsaluiau debusolati intr-un inceput de panica, m-am gandit atunci ca la noi probabil nu s-ar fi observat ca s-a luat curentul , nu aveam computere sau centrale termice, doar cateva gospodine ar fi ratat serialul de la pranz

si iarasi, m-am gandit la bunicii mei, care au invatat carte la lampa de gaz si au supravietuit intregi la cap razboiului...ma intreb cum am rezista noi acum la o pana de curent :)

pana la o masura rezonabila, frica se stapaneste prin ratiune, si se cheama prevedere, dincolo de o masura insa trece in patologic, si mie mi se pare ca omul "nou" are tendinta asta, de a se incatusa pe masura ce se elibereaza...am auzit recent cel mai naucitor argument pentru refuzul de a avea copii: imi spunea cineva ca nu vrea copii pentru ca vrea sa fie propriul lui stapan

ar fi multe de zis, dar nu cred ca aveam ceva de spus neaparat la subiectul asta, doar ca mi-e frica sa nu ne scape fricile de sub control...ce ziceti, am o problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina
in alta ordine de idei, gabi -nu cred sa existe sistem de control si supraveghere mai eficient decat aceea in care cel controlat sa fie convins ca este singurul beneficiar al supravegherii. cea mai reusita forma de dominare e aceea care pastreaza aparenta desavarsitei libertati

Asa o fi, dar oamenii nu se presupune ca gāndesc... nu? Ca "se prind" care e realitatea... nu?
Eu cred ca oamenii stiu ca sunt "trasabili", ca pot fi supravegheati, la o adica (adica nu asa, din oficiu, din senin). Si cum ar putea fi altfel īn societatea moderna, īn care informatia si comunicatiile de tot felul au ajuns la un nivel uluitor?
Īntreaga viata e cu mai reglementata decāt a fost vreodata īn trecut, se iau mii de precautii īn plus pt. a preveni accidente, dezastre, boli... Cum am putea banui macar ca am putea trai liberi si neconstrānsi de reguli?
Cred ca trebuie sa traiesti īn Amazonia, īntr-un trib, ca sa scapi de ideea potentialei tale urmariri. Altfel... nu merge.

Citat:

...ma fascineaza sa observ in ultima vreme cat de bine se poate specula unul dintre cele mai firesti si mai sanatoase instincte ale omului: frica. si in ce masura se transforma el din instinct de conservare in instrument de autodistrugere... mie mi se pare ca frica omului creste direct proportional cu capacitatea lui de a controla ceea ce i se intampla (fireste, e doar o opinie)

stra-bunicul meu se temea sa munceasca duminica :) in rest, muncea, mai facea cate un copil, mai ingropa cate unul, mai pleca pe front, se mai stramtorau cand era seceta...dar era intreg la cap si la suflet, n-ar fi stat cu frica in san ca-l prada hotii si nici n-ar fi plecat de-acasa ca vine apocalipsa

i-am luat baiatului meu un telefon, desi la momentul respectiv am considerat ca-i satisfac un capriciu (era singurul din clasa care nu avea mobil) acum, daca nu are telefonul la el intr-o zi, toata ziua sunt tensionata ca nu stiu nimic de el

am vazut acum ca parintilor li se pare firesc sa li se amprenteze bebelusii din motive de securitate, unii parinti isi doteaza copiii de varsta scolara cu dispozitive de urmarire, din aceleasi motive

acum cativa ani a fost o pana de curent in Canada, era uimitor sa vezi mii de oameni iesiti in strada, in timpul pranzului, marsaluiau debusolati intr-un inceput de panica, m-am gandit atunci ca la noi probabil nu s-ar fi observat ca s-a luat curentul , nu aveam computere sau centrale termice, doar cateva gospodine ar fi ratat serialul de la pranz

si iarasi, m-am gandit la bunicii mei, care au invatat carte la lampa de gaz si au supravietuit intregi la cap razboiului...ma intreb cum am rezista noi acum la o pana de curent :)

pana la o masura rezonabila, frica se stapaneste prin ratiune, si se cheama prevedere, dincolo de o masura insa trece in patologic, si mie mi se pare ca omul "nou" are tendinta asta, de a se incatusa pe masura ce se elibereaza...am auzit recent cel mai naucitor argument pentru refuzul de a avea copii: imi spunea cineva ca nu vrea copii pentru ca vrea sa fie propriul lui stapan

fdoina, īti dau dreptate īn multe puncte sustinute de tine .
Dar stilul de viata de pāna acum 100 si ceva de ani nu mai are cum sa fie readoptat azi. Pe vremuri barbatul aducea banii acasa, femeia primea zestre si conducea gospodaria (daca avea de unde, daca nu, nu), faceau peste 10 copi, din ei traiau adesea jumate (variola, varsat negru, difterie, afectiuni pulmonare, scarlatina ....... si īnca o lunga lista), nu existau antibiotice sau vaccinuri, chirurgia era f.primitiva spre deloc, informatia de "mai sus" sau "de mai departe" lipsea total... Barbatii din multe comunitati mureau pe capete īn diverse razboaie - nimeni nu-i īntreba daca vor sau nu sa participe.

Cine ar putea sa revina la acea viata aceea? Nu spun "cine ar vrea", ci "cine ar mai putea"?

Sau oamenii vor si lipsa de constrāngeri din trecut, dar si tot confortul si siguranta vietii de azi?
Stii cum e aia: si cu slanina īn pod, si cu sufletul īn Rai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
Asa o fi, dar oamenii nu se presupune ca gāndesc... nu? Ca "se prind" care e realitatea... nu?

nu stiu ce sa zic, cuvantul cheie e "se presupune", ar fi interesant de facut un studiu, procentual -cati nemti au stiut ce se intampla langa ei in cel de-al doilea razboi mondial...si cati ar fi vrut sa stie

mi-am amintit acum un alt exemplu de orbire a ratiunii prin exacerbarea fricii: imi povestea cineva ca la o defilare a zgariat portretul lui ceausescu( i-a scos ochiul avea doar opt-zece ani) si cum a incercat sa ascunda tabloul disperat ca o sa-l bage in puscarie... ar fi interesant si in sensul asta un sondaj, cati romani "s-au prins" ca mor oameni in timpul lui gh dej

Citat:
Stii cum e aia: si cu slanina īn pod, si cu sufletul īn Rai...

superb ai zis-o, ai definit spiritualitatea omului contemporan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Pfuu, la cve discutii s-a ajuns...
Eu vroiam doar sa spun ca si tata a primit azi acelasi mesaj, s-a bucurat si el cateva secunde citind prima parte, credea ca il trimite careva in vacanta all inclusive
Asa ca stai linistita, nu cred ca stie Vodafonul unde te duci sambata. Da' chiar asa unde pleci?
Concediu placut!

--------------------

Andra si bebe Theodora Povestea noastra

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Mi se confirma banuiala ca Vodafone stie tot ce misca-n tara asta, raul, ramul, ... gandul.
Banuiala a rasarit in mintea mea cand ma gandeam sa merg cu sotia la Madonna si instant am primit sms-ul cu tombola de bilete pereche la concert. Dupa care m-am ingrozit realizand ca baietii cu spor de casti nu numai ca ne asculta telefoanele, dar ne citesc si gandurile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Motanika, multumesc! In Grecia plecam.

capcaunule, sa stii ca citesc gandurile, ca eu nu vroiam la Madonna si nu mi-au trimis.

Pe langa sms-ul cu roamingul mi-au si trimis insistent SMS ca am depasit cu 3 zile limita de plata si sa le platesc repede (cred ca stiau ca pana pe 15 septembrie nu mai pupa bani de la mine daca apuc sa plec fara sa platesc facturile). Acu am dat-o in bascalie, ca mi-e clar ca a fost o simpla coincidentza, dar atunci mi-a picat un pic fatza.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Motanika, multumesc! In Grecia plecam.

capcaunule, sa stii ca citesc gandurile, ca eu nu vroiam la Madonna si nu mi-au trimis.

Pe langa sms-ul cu roamingul mi-au si trimis insistent SMS ca am depasit cu 3 zile limita de plata si sa le platesc repede (cred ca stiau ca pana pe 15 septembrie nu mai pupa bani de la mine daca apuc sa plec fara sa platesc facturile). Acu am dat-o in bascalie, ca mi-e clar ca a fost o simpla coincidentza, dar atunci mi-a picat un pic fatza.

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Deci... tu chiar ai crezut ca Vodafone ti-a activat Roamingul īn urma ascultarii convorbirilor tale??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Gabi, sincer, cand am primit sms-ul prima reactie asta a fost:"de unde benga stiu astia ca plec acum?!?" si da, am crezut ca e posibil sa fi stiut din convorbirile mele (dar cum am mai zis in una din primele postari, nu in ideea ca sta unul cu castile si asculta ce vb eu, ci ca sunt bagate convorbirile intr-o baza de date si se face cautare dupa cuvinte-cheie atunci cand vor sa stie si sa foloseasca ceva)

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput