**Zmeurici de iulie-august 2009 (1)**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Salutare mamicute,

Iaca ne mai bagam si noi in seama si subscriem alaturi de intreaga gasca de mamici: BINE ATI VENIT IN CLUBUL SCUTECELOR!!! Sunt foarte emotionata, parca nu-mi vine sa cred ca sunt mamica, dar sunt si avem un baietel tare reusit. Suntem topiti dupa el!!
Acum citeva date tehnice: la 2 saptamini si 2 zile, piticutul nostru are deja o greutate de 4173 gr de la 3810 gr cu cit a iesit din spital. Da' e un mincacios si jumatate.
El maninca doar lapte matern, insa pentru ca mami are sfircurile foarte sensibile si nu-l poate alapta tot timpul, ne pompam. Consultantul de lactatie care ne-a vizitat acasa in prima saptamina de la iesirea din spital ne-a sfatuit sa ne mulgem din 2 in 2 ore pentru a stimula productia de lapte. Zis si facut si astfel ca de la 25 ml in prima saptamina, acum la sfirsitul celei de-a doua saptamini am ajuns la 100-120 ml la fiecare muls, am inceput chiar sa mai punem si deoparte.:) Noi folosim poma de muls electrica Medela Simphony care este exceptionala plus un sutien de sustinere a bidonaselor care imi da mult mai multa independenta si pot sa mai fac si alte chestii cit ma pompez ( de ex. sa scriu la DC -:). Ok, sutienul arata cam asa:

http://www.pumpstation.com/pumpstation/product.asp?s_id=0&prod_name=Simple+Wishes+Hands+Free+Pumping+Bustier&pf_id=PAKFACIPALDOFPHG&dept_id=3021

Buuun, am mai vazut ca vorbiti despre nr. de scaune si urina pe care le are bebe in 24 de ore. Asa cum scrie la carte, la sfirsitul a 2 sapt de viata, bebe ar trebui sa aiba in jur de 6 sau mai multi pampersi cu urina si de la 3 scaune in sus. Eu sunt un pic de "organizational freak" asa ca am un caietel in care scriu, cind se culca, cind se trezeste, de cite ori a facut pipi, caca, cit a stat la sin, sau cit a mincat din bibe, ca sa-mi fac o idee ca totul e ok si pentru ca de fiecare data cind mergem la doctor, acesta din urma ma intreaba tot felul de chestii. Tot ce pot sa va spun e ca piticul nostru in 24 de ore, se trezeste cam din 3 in ore
(aproximativ), maninca in jur de 100 ml de laptic matern la o masa, face cacuta de la 4 scaune in sus si pipisor de 5 ori in sus. Are o perioada cam de 2-3 ore pe zi cind se uita pe pereti, interactionam, tummy time si alte chestii bebelicioase.:)

Evident si eu sunt de aceeasi parere ca fiecare bebe e unic si e destul de greu sa aplici o regula generala pentru toti beblusii. De asemenea cred foarte mult in instinctul matern si in ceea ce functioneaza cel mai bine pentru mamica si pruncul ei. Nu ma iau dupa gura lumii ( care oricum aici lipseste cu desavirsire) si ma ghidez dupa ce-mi dicteaza sufletul si constiinta astfel incit sa existe armonie intre mine si bebica.

Cam atit, cred, mai revenim,

Va pupam super dulce,

Clara

Mami lui Bryce Mihai - 18 august 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Clara, ce ti-a zis consultantul sa faci pt sfarcuri sensibile si din ce cauza e? Eu imi dau seama ca noaptea nu apuca bine.. de acolo problema, uneori e mai tare alte ori mai putin.

despre vaccinul impotriva Rotavirus.. scria pe aici la un subiect despre vaccinuri din cate imi amintesc cel oral trebuia repetat cel injectabil e definitiv. Acu vad ca Sears vb despre cele 2 branduri Rotateq si Rotarix, primul se aplica in 3 doze e mai vechi de prin 2006 sau 7 si al 2 lea in 2 doze e de prin 2008, zice ca nu e unul mai bun ca celalalt.

patricia, chiar ma gandeam pe unde esti ca nu mai aveam semne de la tine. Pupici pt. Rebe si sa se faca bine in curand. Nu am gresit (chiar daca s e langa a ), hehe, Daria are multe "nume", cel mai frecbent e Daris, apoi Darisia, dari, delfinasha, colibrita, pisichi, pisoia, motanita si altele, normal ca formele gresite vin de la mister.. sot

Alinutza, pe unde esti?

mQ, drum bun, have fun si te asteptam cu poze.

Eu is cam naspa ca Daris ne tine noaptea cu ochii in tavan, nu e neaparat ca nu doarme ci ca se trezeste imediat, nu apuca somn profund, ramane numa in faza aia de REM Sleep, adoarme in brate da cand s-o pun jos se trezeste, o mai pacalesc cu sanul, asa mai merge dar nu pt mult timp sau nu intotdeauna.
cand nu cunosti gloria te simti bine in mizerie.. da' cand stiu ca dormea de la 12 la 5-5.30 sa mor de nervi si acu... mi se pare si mai aiurea, caci si in prima saptamana tot asa facea dar acum cum ca e mai criminal nedormitul.

Plus ca sapt asta a fost mai racoare mai ok de iesit in tp zilei si nu am profitat aproape deloc sa ies si io pe zi, ieri am atipit si eu la pranz si azi eram varza ca sa mai ies.

Acu se batzaie in leagan, am terminat deja un set de baterii.. hai ca s-a trezit, creek avea vro 15 mins de cand adormise.
pup

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Buna,

MOTANA - in cazul meu, nu e din cauza lui Bryce. Copilul meu deschide foarte bine gura si apuca toata aureola; eu, insa, aveam sfircurile sensibile dinainte sa fiu gravida si stiam ca o sa-mi fie greu sa alaptez. Oricum, de stingul nici nu ma apropii, dreptul e de baza pentru supt. Da' in general, atunci cind ai sfircurile sensibile cind alaptezi e de la felul cum prinde copilul sfircul cu gurita. Asa cum toata lumea stie ALAPTATUL NU TREBUIE SA DOARA. Daca doare inseamna ca gurita copilului nu e bine atasata la sin. Nu stiu cum sa explic mai bine.
Remedii:

-in timpul zilei, sinii expusi cit mai mult la aer, lapte pe sfircuri iar eu folosesc si aceasta crema care e foarte buna - recomandata si de consultantul de lactatie:

http://www.pumpstation.com/pumpstation/product.asp?s_id=0&prod_name=Herbal+Nipple+Cream+from+Motherlove+Soothes+Sore+Cracked+Nipples&pf_id=PAKFICADALFMKNBG&dept_id=3593

- in timpul noptii, folosesc un sutien de tranzitie care e foarte usor si in cupele caruia introduc aceste " hydrogel pads" de la Medela care ajuta la hidratare si vindecarea sfircurilor.

http://www.pumpstation.com/pumpstation/product.asp?s_id=0&pf_id=PAKFICNAGIFJKNBG

Cam astea ar fi citeva sfaturi. Sper sa mai ajute si alte mamici.

Toate cele bune,

Clara

Mami lui Bryce Mihai - 18.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Mq, sa aveti zile relaxante la plaja! Sa doarma Oliver mult si bine si sa va intoarceti cu el bronzatel .
Noi incercam scaunelul de masina doar in weekend, cand iesim cu tati. In timpul saptamanii e mai greu, ca tati ajunge dupa amiaza, cand oricum e trafic, mai bine iesim in parcul din fata blocului. Dar ne dam utza in casa in scaunel si ne imprietenim cu el.

Blanca, superba ranjila ta. Noi suntem inca in faza de zambete, cel mai des directionate aiurea. Oare intr-o saptamana ajungem la zambete spre mami si tati si ras in hohote?

Pooh, intrebai de gatit. Ceaiul intra in categoria asta? Eu cam atat am facut. In rest, mai gateste tati, cate un peste fript cu legume sau cartofi fierti cu branzica si oua. In dimineata asta mi-a stors si un suc de morcovi cu telina. Nu-i gustos, dar l-am baut cu lamaie, facem vitamine pentru bb.

Buburuza, puii de la mega image nu mai traiesc

Eu de luni am inceput masajul la burtica (pt retragere) si la coapse (anti-celu, anti-verge). Doare putin, dar e taaaare bine. Vine maseuza acasa dupa amiaza si tati iese o ora cu bebe in parc. Azi vine iar. Abia astept

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna si de la noi. Acum ne-am mutat si noi la Clubul scutecelor . Bebelina mea nu prea mananca si am lapte siroaie , ins ami-e teama ca nu e hranitor , i-am introdus si formula , insa nu o prea accepta . Nu stiu ce sa fac ca sa aflu daca ii ajunge laptele meu , pentru ca imi pare rau sa nu-i mai dau daca am atata lapte . Voi cum procedati ?
mami de Laura Maria ( 16.07.2009)
http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/PozeLauraMaria1LunaSiJumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Neata!Eu de dimineata sunt intr-o alergatura cu actele pt. indemnizatie,avem o contabila de milioane,nu se pricepe la nimic.Nu stiti in Maxim cat timp trebuie depus dosarul pt. CIC?Timea a ramas la socrii,sunt doar cu flacaul acasa....am o groaza de spalat,dar mi-e lene sa ma apuc sa sortez hainele......Hih,nu stiu cum s-au descurcat mai demult mamele noastra,fara masini de spalat,fara scutece de unica folosintaPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

pooh nu numai contabila ta e asa.eu am fost pe 2 cu dosarelul sa`l depun si adeverinta de la servici era gresita.acolo pe verso unde trebuie sa scrie salariile,completase la rubrica gresita,asa ca am fugit la servici,am recompletat foaia si inapoi acolo.ai timp 60 de zile de la expirarea celor 42 de zile obligatorii de CM.dar dupa ce ca stai cateva luni dupa bani sa mai si pierzi timp aiurea...
giova pt maldive cred ca mai si ramai cu bani .eu ma multumesc cu un pandorf ...
ieri am recurs la supozitor cu glicerina pt ca al meu baiat sa faca kk.micutu nu mai dormea bine de partulete.a umplut un pampers si cu toate ca s`a mai linistit,tot il mai necajesc parturile.ii dau si debridad si nik nik nu se petrece....oricum ne simtim mai bine,asta conteaza,nu mai stam in patut ca are jar,cel mai bine in brate sau cu mami si tati in pat.
fetelor,cand ati nascut aveau cumva bbeii niste pete rosii pe pleoapele superioare?denis are,avea si fetita fetei cu care eram in salon,ni s`a zis ca de la nush ce de argint cu care se dau ei la nastere,dar ca`i vor disparea.deocamdata le are si se accentueaza daca plange.in rest totul e ok,noaptea se trezeste o data sa pape ,apoi povestim,ne jucam asa vreo ora,nani si ne mai trezim cand pleaca tati.ziua in schimb doarme din ce in ce mai putin.
dar chiar nici una nu vine la Cerbul de Aur?acum ca tinea vremea cat de cat cu noi,cu toate ca dimineata si seara mori ce rece se lasa.
va pupic dulce

Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Hello si de la noi

Piticii dorm asa frumos au deja 3 ore. cred ca se vor trezi peste o ora. Mananca 150 ml de laptic la o masa si uneori mai cer mancare peste 3 ore si uneori la 4 ore. La cantitatea de laptic pe care o mananca ar trebui sa manance la 4 ore 5 mese pe zi ei manaca 6-7 mese.
Mari flamangiosi sunt. Sper sa nu ii fac obezi.
Noaptea se trezesc o singura data pe la 4 in general dar mai sunt si exceptii cand se trezesc la 3 sau la 5 dupa care se mai trezesc peste 4 ore.
ziua matei doarme mai putin cam 4 ore dupa amiaza si mai doarme seara la plimbare in schimb Ana le doarme la greu.
Ana e toata cu gura pana la urechi cand vorbesti cu ea sau face niste ochi mari si se uita mirata iti vine sa o mananci. Matei in schimb se lumineaza asa la fata cand vb cu el s rade numai in coltul gurii asa strengareste. Mare smecher o sa fie Matei.

Ieri am gatit si eu o musaca si o tocanita de cartofi. La un moment dat mi s-au alaturat si piticii in bucatarie si am gatit toti 3. A fost prima data cand ma gatit anul asta. Nu am mai gatit de anul trecut din noiembrie. Imi era dor. La final eram obosita dar multumita de ce am facut.

Noce cat costa masajul. Suna tare tentant. Eu ma gandeam sa bag o electrostimulare. Am zis ca in noiembrie imi fac si eu un abonament.

Cu kg nu stau rau numai ca am ramas cu burta si am soldurile cam mari. Sper sa se retraga burta si sa se mai ingusteze si soldurile.

Lapticul meu cred ca dispare. Dupa a doua runda de mastita la sanul care producea cel mai mult lapte nu mai da mai nimic. Imi este asa ciuda. Cand ajunsesem sa mulg si eu 600ml de laptic acum abia am scos 210ml. Foarte putin pt manacaciosii mei.

mamicile de baietei am si eu o intrebare. Ati inceput sa le faceti baieteilor vostri decalotarea?

Pupici

elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan

Piticii mei iubiti

Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna, mamici!

Pooh, eu am depus saptamana trecuta dosarul pentru indemnizatie. Mi-a spus tipa ca se poate depune cand expira cele 42 de zile obligatorii. Si mi-a mai spus ca voi primi indemnizatia peste 60 de zile(s-o vad si pe asta...). Vad ca la unele fete li s-a zis de 3-4 luni.

Andreea_1979, nu cred ca nu s-ar satura bebe cu laptele tau, mai ales ca spui ca ai din belsug. Daca tot esti norocoasa sa ai asa mult, nu trece inca pe formula, e pacat. Mai incearca ca e cel mai bine pentru bebe tau.

Sunt asa de uimita cand citesc la unele dintre voi ca doarme bebe toata noaptea, nu-mi vine sa cred. La mine se trezeste de 3-4 ori...la ora 4-5 dimineata are program de scremut, parturi si kk eventual. Nu stie inca ca noaptea se doarme...si parturile se lasa pe dimineata. Sper sa fie baiat cuminte si sa-si mute ora pe la 7-8...

Noce, ce bine suna masajul ala. Vreau si eu!!! De unde vine tanti aia sa faca masaj? Are doar anumite zone in Bucuresti unde vine sau ar veni oriunde? Ca de...iti ia ceva timp sa ajungi dintr-o parte in alta a bucurestiului...si eu care m-am obisnuit ca aici in Piatra in 5 minute sa ajung in orice parte a orasului...

Pup la toate mamicile si toti bebeii! Sa fie mancaciosi si dormiciosi!

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nico29_79 spune:

Bun gasit la scutece mamicilor!
Sa fim sanatoase si sa ne crestem copii mari frumosi si sanatosi!

Sunt foarte fericita si emotionata sa ma aflu aici dar uneori mi-e dor de burtica fiindca am avut o sarcina usoara cu putine kg luate; deja ma gandesc ca peste 2-3 ani sa-i fac un fratior sau surioara lui Alexandru, numai ca ma voi gandi mai bine la ce doctor sa aleg atunci....

Bebe a implinit 3 sapt si am fost la pediatru..acrescut cu 6cm si a luat 800gr de la iesirea din spital, pediatra a zis ca e foarte bine , eu nu fac proba suptului daca am vazut ca crestem bine

Fetele care au avut epiziotomie facuta, mie imi atarna un fir, nu s-a inflamat in jurul lui dar am incercat sa-l trag si e dureros, va intreb daca ati patit la fel cum ati procedat, ati asteptat sa iasa singur sau v-ati dus la doctor(mi-e mie sila sa ma duc la doctorul meu, desi stiu ca o sa trebuiasca sa ajung la el la controlul de 6 sapt):(..Multumesc

Stedya nastere usoara

Multa sanatate la mamici si zmeurici!

Mergi la inceput