Hematocrit

Hematocrit | Autor: micutza

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!

De multa vreme nu am mai scris pe forum... iata ca acum am nevoie de sfaturi sau macar de informatii. I-am facut analizele de sange baiatului meu de 16 ani, in afara de hematocrit ( care este la limita superioara) celelalte au fost ok. As vrea sa intreb pe cei care cunosc.. ce inseamna hematocrit crescut? Este semnul vreunei boli????

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary87 spune:

http://209.85.129.132/search?q=cache:qFAiOvIHmFsJ:acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Analize-de-laborator/analize-hematologice-hematocrit-formula-leucocitara-timp-de-coagulare-an_1275+hematocrit+crescut&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

Citeste aici, poate te ajuta!
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micutza spune:

Mary87 multumesc ca ai fost atat de prompta. Din pacate nu pot (stiu) sa accesez linkul pe care mi l-ai trimis . Poate ma poti ajuta si cu asta .

micutza


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary87 spune:

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Analize-de-laborator/analize-hematologice-hematocrit-formula-leucocitara-timp-de-coagulare-an_1275


Ia vezi acum

Da, nu merge...iti dau eu ce scrie acolo. Uite :

Hematocritul
Reprezinta masa de hematii (globule rosii) dintr-un anumit volum de sange. Procedeul consta in recoltarea sangelui dintr-o vena, apoi acesta se combina cu o substanta antiocoagulanta si se repartizeaza intr-un tub de sticla foarte ingust, care se centrifugheaza puternic la o centrifuga. In urma acestei operatii se observa separarea sangelui in stratul superior (plasma) si stratul inferior, format din globule rosii, care constituie hematocritul.
Hematocritul se poate defini ca fiind volumul stratului de globule rosii (in procente) fata de volumul total al sangelul din tubul de sticla.
Valori normale ale hematocritului:
- la barbati = 40-48%
- la femei = 36-42%
- la copii 2-15 ani = 36-39%.
Cresterea hematocritului se intalneste rar, cand se pierde multa apa din corp prin transpiratie, prin febra, prin varsaturi (deshidratare) precum si in boala care se caracterizeaza prin cresterea exagerata a numarului de globule rosii (poliglobulie).
Scaderea hematocritului se observa in anemii, in pierderea de sange sau cand se consuma multe lichide inainte de recoltarea sangelui. Hematocritul, alaturi de numaratoarea globulelor rosii si de dozarea hemoglobinei, ajuta la punerea unui diagnostic mai precis de anemie.

Mergi la inceput