Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (125)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

buna dimineata!

carmen iti dai seama ca ieri eram de-a dreptul peste stangul crizata cand am auzit ca teodora "deja" tuseste si am mai vazut si ca raresu dupa doar 3 zile a racit. eu am ramas cam traumatizata dupa iarna trecuta in ce priveste racelile.
maine avem programare la homeopat. sa vedem ce ne zice, ce ne face, ca eu nu vreau sa o luam de la capat cu antibiotic peste antibiotic.
acum ii dau in fiecare zi miere cu lamaie.

mancatul ... asa si asa. chiar dc matei sigur a sarit de 14 kg, mananca mult mai prost decat fotomodelele voastre. pai la ce a insirat tzuna ca mananca maria ... matei cred ca nici peste 2 ani nu va manca asa. ghiveci, tocanita ... iacs. la noi ciorba e de baza si asta cat mai limpede si fara carne "vizibila". lapte cu cereale/biscuiti, uneori paine cu unt cu gem, cascaval, dar tot asa ... maxim o feliuta, nu felie. dimineata a mancat un ou in cescuta cu cascaval (am furat ideea de la alina si am mai incercat o data). cred ca pe anul asta e ultimul ou. ii mai place omleta, dar nu facuta pe teflon "dietetica" ... e buna omleta lui tati, cu costita/carnaciori ... etc.
orezul la orice ora din zi si din noapte. eu tot incerc. poate ... poate. azi am reusit cu oul, sa vedem daca-mi iese la pranz cu ficatelul.

stefimic sa cresteti mari si sanatosi. am vazut ca fetita e tiza mea!

la noi tot urat si ploaie e ... asta ca sa-mi priasca si mie concediul. asa poate ma invrednicesc si eu sa calc tot, ca de saptamana viitoare sigur nu mai am timp de nimic.

despre dormitul cu noi, il mai apuca si matei seara: mami! vin la voi! si daca ii zicem noi stai la tine, tot nu sta, asa ca vine, se baga intre noi, se aseaza, se inveleste, sta maxim 1 min si pleaca. gata! ma duc la mine ... voi sa faceti nani, da?

cam atat, ca m-am cam intins. o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanaradu

buna dimineata!

orezul la orice ora din zi si din noapte. eu tot incerc. poate ... poate. azi am reusit cu oul, sa vedem daca-mi iese la pranz cu ficatelul.

Cred ca iti iese tie ficatelul de atatea incercari...si nemancari

Citat:

despre dormitul cu noi, il mai apuca si matei seara: mami! vin la voi! si daca ii zicem noi stai la tine, tot nu sta, asa ca vine, se baga intre noi, se aseaza, se inveleste, sta maxim 1 min si pleaca. gata! ma duc la mine ... voi sa faceti nani, da?

cam atat, ca m-am cam intins. o zi buna!

Ce haios e Matei !! Si asa pontos...Ia sa mi-l mai dai la tel...

Teodora vrea sa doarma cu noi numai daca o deranjeaza ceva...In rest , in patul ei...Daca e sambata/duminica, si urmeaza somnul de pranz, incepe sa ne vrajeasca , ne spune ca inca nu e noapte , si daca vrem sa dormim cu ea, dar in patul nostru...

Mergi la inceput

si pe noi ne distreaza cu ce poate sa debiteze, dar radem mai mult pe infundate, ca sa nu si-o ia in cap.
am venit de la tuns. l-a tuns aceeasi tanti, care-l tunde de cand il tineam fortat pe scaun. s-a urcat frumos, a zis saru'mana. tanti era pregatita. el: nu mai pang, acum sunt mare. (ii facusem eu instructajul de acasa ... ). tanti: bravo, am vazut eu ca ai mai crescut. el: daaa ... acum sunt mare, ma spal singur la putza! (de cand cu decalotatul nu prea ne lasa sa umblam acolo asa ca il spalam "interactiv").
sau ne intalnim cu diversi vecini. pe unii ii stim mai bine, pe altii nu ii stim mai deloc. matei striga in gura mare: asta cine e? e vecin cu noi? noloc nea vecinu!
sau pe la piata ne vedem cu vecine (babe) din bloc, care vorbesc cu el, il intreaba de una de alta. dar uneori i se pare lui ca vede o fata cunoscuta si incepe: mamaia asta e de la noi din bloc? nu e? da' unde sta? mai avem si episoade de miortait in magazin: veau lalam, mi-e si mie foameee!! noroc ca ne mai stie lumea prin cartier, dar mai apar si vanzatoare noi care se uita cam chioras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

La multi ani! Anutelor sa fi-ti sanatoase si fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

IOANA pup eu un Matei dulceeee si pe mami decoltata!
ELIANA ce mi s-au scurs ochii privind pozele de la mare! Si ce mult mi-a placut complexul unde veti merge!! Retin ideea, mi se pare f faina!!
KITTY n-am cuvinte sa spun despre josnicia oamenilor!!! Doamne ajuta ca bunica e bine!!
ROXI Raresu' sa se faca bine si pe mami sa reziste la toate provocarile!!
La multi ani tuturor celor ce poarta numele de Ioachim sau Ana!!
Am simtit de cateva zile cum misca puiul din burtica si ma inunda fericirea de cate ori se intampla!!
La capitolul "ce mananca Luca"... hmmm, sta bine la papat de supite, ciorbite dar cand vine vorba de felul doi, e JALEEE!! Mai sunt copii care nu se ating de branza, cascaval, smantana si alte de-astea?

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rebiana27
Mai sunt copii care nu se ating de branza, cascaval, smantana si alte de-astea?

da, Radu, da nu se pune, ca el e mic, da?

Am fost la dr. avem viroza, din fericire nu se aude nimic la plamani. 12.8kg, adica stagnam de vreo 2 luni, de masurat l-am masurat aseara, 94cm...

edit: mai, baietii vostri cat au la picior?
Teo deja are 16.5cm, l-am masurat sambata la Decatlon, ca nu ma mai risc sa-i cumpar pantofi fara sa fiu eu sigura cati cm au.
Pentru ca se preface ca ii vin, daca ii place modelul, ca sa vezi!

------

Maine face 2ani si 5luni. Toata lumea imi spune ca e prea mic sa-l dau la gradinita... si incep sa simt si eu asa.

Oricum, clar l-a traumatizat episodul, nu se mai dezlipeste de mine, si il apuca prin diverse locuri stranii sa imi demonstreze ca nu mai poate fara mine.
De exemplu, azi la doctor, fix cand sa intram pe usa in cabinet, s-a agatat cu mainile de tocul usii si se tinea bine, abia l-am smuls de acolo, cred ca unghiile au ramas.
Era la mine in brate, si asa a stat toata consultatia, din care 10 minute a urlat atat de tare (facea AAAAAAAAA cu gura deschisa, lacrimi pisate pe ochi) ca nu ne auzeam sa vorbim, eu cu doctorita.
Care btw, super scumpa, l-a convins pana la urma sa caute iepurasi intr-o ureche, apoi in cealalta, si pt ca nici acolo nu erau... in gat...
Si vorbim aici de copilul care acum 3 luni a dat vreo 6 eprubete de sange la analize, fara sa zica macar "pis"....

Intrucat face asa si acasa (plange dupa mine cum ies din camera, NU pt orice, tavaleala pt orice, iar cand stau cu el, decide sa-mi demonstreze cine-i seful, face toate nazbatiile de-odata)... am legat-o de episodul de la gradi... si nu stiu ce sa fac mai departe.

-----

azi m-a sunat o matusa, sa-mi zica la multi ani. Io, merci, da, ca ieri a fost ziua lui TL... a, nu, ca pe tine te-am sunat, de el nu stiam... cica si numele meu se serbeaza de sf Ana... habar nu aveam.... ma si dau si

------

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

nici matei nu mananca branza, adica telemea, cas, etc. doar branzica din aia la cutie, dar nu mereu. in afara de iaurt nu mananca NIMIC alb. ex: pui cu smantana, ciulama, ciorba radauteana. NU PAAAP D-ATAAA ... E ABAAAA!!!

eu tot sper ca mai creste si isi mai schimba obiceiurile ... speranta moare ultima ... nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanaradu

nici matei nu mananca branza, adica telemea, cas, etc. doar branzica din aia la cutie, dar nu mereu. in afara de iaurt nu mananca NIMIC alb. ex: pui cu smantana, ciulama, ciorba radauteana. NU PAAAP D-ATAAA ... E ABAAAA!!!

eu tot sper ca mai creste si isi mai schimba obiceiurile ... speranta moare ultima ... nu?

A fost o data o printesa ... Emma!
Bazar - Bogdan are nevoie de noi!
Ioana mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Si eu tot pe asta ma bazez!!!

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

ada ... la multi ani si tie, daca e ziua ta!

despre teo nu stiu ce sa zic. poate ca i-ar prinde mai bine daca ar intra in colectivitate. ma rog ... e doar o parere, pana la urma fiecare stie mai bine ce are de facut. dar ma gandesc ca fiind obisnuit doar cu tine, din cauza asta este atat de speriat. se va invata ca fiecare are programul lui.

sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Legat de primele luni de mers la gradi: e normal sa se comporte altfel in primele lui de mers la gradi. Devin mai speriati ca raman fara parinti, mai posesivi, nu se misca de langa noi, fac mofturi... asa a facut si Alex, si mi s-a parut normal sa faca asa. E semnul lor de protest pentru faptul ca nu mai sunt in centrul atentiei [noastre], ca ii lasam printre straini, ca nu ne mai au mereu sub ochi.

La prima gradinita am facut si o greseala - l-am lasat acolo si am disparut cand nu era atent. M-a cautat prin toata gradinita urland, si apoi acasa, vreo 2 saptamani, statea agatat de picioarele mele, ca nu cumva sa dispar din nou. El n-a legat disparitia mea de faptul ca ramane la gradi, ci de faptul ca m-a scapat din ochi.

Unii pot avea chiar www.info-sanatate.ro/index.php?l=ro&mode=articol&t=33&i=466" target="_blank">anxietate de separare, cred ca am amintit de ea si in perioada respectiva.

Sfatul meu (l-am aplicat si la Alex, la a doua gradinita dupa 3 zile in care s-a smiorcait putin cand l-am lasat a fost ok, dupa vreo 3 lunia cerut singur sa mearga - avea 1 an si 8-9 luni): lasati-i sa se descarce, considerati acest comportament ca fiind normal, dovediti-le ca inca sunt in centrul atentiei, faceti activitati cu ei... pastrati-va calmul si aveti rabdare, dureaza 2-3 luni...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput