After school / semiinternat

Buna
Am un baietel de 5 ani jumatate si care de la toamna va incepe anul pregatitor; in 2010 va merge la scoala; eu am intrat deja in panica stiind ca trebuie sa-i gasesc o scoala la care sa-l inscriu in februarie 2010. Am nevoie de o scoala cat mai aproape de serviciu si care sa fie de stat si sa aiba semiinternat sau after scool; eu lucrez in zona Baneasa - Pipera; nu-mi permit o scoala particula dar nici un after school privat mai ales ca in aceasta zona preturile sunt duble fata de alte zone ale Bucurestilor. Am gasit pe net scoala nr 12 care este in apropierea serviciului meu si am aflat ca are si after school; daca este cineva care are copilul la aceasta scoala rog sa-mi dea informatii referitoare la calitatea scolii si la after school sau semiinternat; pe site-l scolii am gasit informatii f sumare si nimic despre after school. Care este diferenta intre after school si semiinternat? Este posibil ca after schoolul sa fie o institutie privata contractata de scoala si nu ceva care apartine scolii si numai notiunea de semiinternat sa fie legata organic de scoala respectiva?
Multumesc anticipat!!!
Raspunsuri

m_ella2005 spune:
Parerea mea e ca ar trebui sa cauti o scoala care sa fie cat mai aproape de casa, nu de serviciul tau. Este mai simplu pentru copil in primul rand; dupa ore poti angaja pe cineva sa il supravegheze...., copilul isi face linistit temele acasa... . Ce te faci daca in urmatorii doi - trei ani iti schimbi locul de munca? Vei cauta iarasi o scoala care sa fie apropiata de serviciul tau?
La noi (scolile de stat) conceptul de "after school" e vazut cam asa: copii raman la scoala dupa terminarea orelor, servesc o masa acolo (eventual sunt dusi la o cantina sau restaurant din apropiere), desfasoara diferite activitati: colorat, jocuri, iar cand ajung acasa isi fac temele.... Scolile nu detin spatii suficiente pentru a le asigura copiilor un loc de odihna in eventualitatea in care sunt obositi si ar dori sa doarma putin...
Sincer, as opta pentru o scoala aproape de casa.

ingridnen spune:
m_ella are dreptate, o scoala aproape de casa este cel mai avantajos. Si noi vom merge din sept. 2010 la scoala, eu lucrez tot in Pipera dar nici nu ma gandesc sa-mi aduc copilul aici la scoala... de cand lucrez in firma asta santem la al 4-lea sediu
Deci optam pentru scoala in apropierea casei, si pastram bona pentru intervalul 12:00 - 18:30
Ingrid si Cristi 6 ani

Michaela. spune:
Va multumesc pentru sfaturi dar in cazul meu nu se poate pune problema gasirii unei scoli aproape de casa si nici sa-mi ia cineva copilul de la scoala si sa-l duca acasa. Eu locuiesc pe DN1 si nu in Bucuresti (asta de 3 ani); copilul meu in prezent este la o gradinita -in Baneasa vis-a-vis de Antena 1- cu program prelungit pana la orele 18 de unde il iau cand ies de la serviciu. Locul de munca nu intentionez sa-l schimb dar chiar daca se va intampla voi avea nevoie tot de o scoala aproape de intrarea / iesirea in / din Bucuresti pe DN1.
Chiar daca as mai locui in Bucuresti nu as avea incredere sa las pe altcineva decat mine sa-mi ia copilul de la scoala, sau sa fie la volan in drum spre casa si in niciun caz sa-mi intre in casa. Cand am cerut aceste sfaturi referitoare la scoala nr 12 am facut-o luand in calcul toate aspectele legate de viata si programul meu.
Intre timp am dat un telefon la scoala si mi s-a spus ca exista semiinternatul scolii cu masa, activitati, samd pana la orele 17 -ceea ce este ok pentru mine. As dori in schimb -daca se poate si daca e cineva amabil in acest sens- sa-mi dea niste informatii despre acest after school si aceasta scoala; poate printre parintii care posteaza pe acest forum exista si persoane care au copiii la aceasta scoala si la acest after-school.
Multumesc inca o data.

carolinah spune:
Michaela,
dar copilul nu va fi prea obosit la 6-7 cand ajungeti voi acasa sa mai faca teme?
Ca daca la after school nu fac teme, e cam nasol! Ala e principalul avantaj al after school-ului! Cauta altul in zona, imposibil sa nu gasesti!

Michaela. spune:
Este singurul after-school al unei scoli de stat -din apropiere de serviciu (fac numai 5 min cu masina). M-am interesat de un after-school privat si tot ceea ce este in zona; cu masa, transport si activitati depaseste 1500 RON / luna si nu scria niciunde ca vor dormi la pranz. Deocamdata nici la acest after school de stat nu am aflat daca exista sau nu canapele pe care sa se intinda.
Acum in timpul verii copilul este la o gradinita privata din Pipera -destul de scumpa; de pe data de 15 se va intoarce la gradinita lui de stat din Baneasa; deseori am regretat ca nu mi-am permis sa-mi inscriu copilul la o gradinita privata dar acum facand comparatia intre gradinita 122 si gradinita englezeasca din Pipera cred ca este vorba numai de snobism atunci cand optezi pentru privat vs stat. Sunt f dezamagita de aceasta gradinita privata dar noroc ca este numai pentru perioada vacantei. Dupa parerea mea la aceste institutii private pe langa faptul ca personalul este la fel de dezinteresat de copii ca si cel de la stat patronul trebuie sa plateasca si salarii si sa scoata si profit. Deci in ceea ce priveste calitatea cred ca totul depinde mai mult de oameni si mai putin de statutul institutiei respective. M-am interesat si de ceea ce se face la after schoolurile din cadrul scolilor de stat; am inteles ca in multe copiii se si odihnesc si vorbesc de acele semiinternate cu statut bine definit in acest sens si nu despre cele care au doar o sala in care copiii sunt supravegheati de cineva.
Astazi cand am sunat la scoala sa cer informatii mi s-a spus ca este ceea ce se numeste semiinternat si nu o sala doar pentru supraveghere; dar as dori sa stiu si parerea unor parinti care au avut copiii la acest after school.
In ceea ce priveste efectuarea temelor oricum nu as avea incredere in ceea ce ar face cu altul -la after school, meditatii, samd. Nu voi avea incredere sa-mi trimit copilul la scoala daca lectiile nu le va face cu mine. In ceea ce priveste oboseala nu-mi garanteaza nimeni ca de la after schoolul privat va pleca odihnit; am si mai putina incredere in acesti privati decat in cei de la stat. Vad f bine ce mi se povesteste la aceasta gradinita particulara si ce este de fapt -de la porcariile care li se dau sa manance si pana la lectiile facute cu toti la gramada deoarece sunt prea putini pentru a fi organizati pe grupe de varste si prin urmare si prea putini bani pentru ca patroana sa-si permita sa angajeze mai multe educatoare.
Cred ca am fost suficient de explicita pentru a avea cineva amabilitatea sa-mi dea niste informatii.
Multumesc din nou.

carolinah spune:
Cred ca m-ai inteles gresit!
Eu nu pledam (cel putin nu la acest subiect) pt privat vs de stat. Eu pledam pt un after school unde se fac temele vs unul unde nu se fac. Atat!
Insa vad ca tu de fapt asta cauti, un loc unde doar sa stea copilul dupa amiaza, eu avusesem impresia ca vrei sa-l iei la 5-6 dupa-amiaza cu temele facute...

Michaela. spune:
Carolinah, nu te-am inteles deloc gresit si scuza-ma si tu te rog daca asta am dat de inteles darsa stii ca nu caut doar un loc unde sa stea copilul pana la orele 17 - 18 fara sa-si faca temele ci doar loicul pe care mi-l permit financiar in momerntul de fata. Am scris toata acea poveste pentru a explica intr-un mod cat mai realist care este situatia acestor after schooluri private sau de stat in Romania si ce putem astepta din partea lor. Ca mama mi-as dori tot ce e mai bun pentru copilul meu dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Eu am avut un soc dupa prima zi la gradinita privata ceea ce-nseamna ca avusesem o parere total gresita despre ceea ce ofera privatul in comparatie cu statul. Nu vreau sa-mi fac din nou iluzii deoarece nu exista filantropi ci numai businees -men. Cu tot acest pesisimism al meu in ceea ce priveste grija altora fata de copiii nostri -la stat sau la privat- am cerut o parere realista, obiectiva si pertinenta din partea unor parinti care au avut/ au copiii la after schoolul de la scoala 12; daca acolo va putea sa si doarma si sa-si faca si temele va fi nemaipomenit dar oricum consider ca temele trebuie macar verificate de parinti acasa daca nu facute cap coada. Vreau numai sa stiu la ce trebuie sa ma astept din partea acestei scoli pentru a sti cum completez deficientele. Iti multumesc oricum pentru cele doua interventii mai ales ca au fost facute din bunavointa si in ideea de a ajuta.

Michaela. spune:
As dori sa mai fac o completare in ceea ce priveste optiunea mea de a fi scoala copilului cat mai aproape de serviciul meu, respectiv de mine: fiind doar la 5 min distanta de aceasta scoala stau linistita stiind ca orice s-ar intampla pot ajunge langa copil doar in 5 min. Ideea unei distante mari intre mine si copil m-ar nelinisti teribil.
Am locuit in Bucuresti ~ 17 ani; nu am mai suportat distantele lungi si traficul din Bucuresti si am decis sa ma mut pe DN1 -cu atat mai mult cu cat de ani de zile lucrez in Pipera; din Berceni pana in Pipera faceam ~ 2,30 -3 ore uneori pe drum; acum in 25-30 min sunt la serviciu; daca inca as mai fi locuit in Bucuresti distanta mare din Pipera pana in Berceni m-ar fi determinat sa-mi aduc copilul tot la o gradinita si o scoala din Baneasa - Pipera.

liviuz spune:
Buna ziua, tuturor
As dori sa stiu daca problema dvs. s-a rezolvat, cu copilul, pentru ca intre timp, din ianuaria in zona Pipera, langa Scoala primara de stat Nr.3 Pipera (apartine de Voluntari), s-a deschis cel mai avantajos after school pt zona asta. Si puteti afla despre el si cautandu-l pe Google: After Scool ieftin sau After School Pipera, sau Baneasa, si vor fi afisate toate centrele din aceasta zona. Transportul copilului nu este o problema, pentru ca stati aproape. Oferta este buna si pentru urmatorul an scholar 2010-2011 sau pentru vacanta.Astept vesti dela toate mamicile interesate.

oriadam spune:
Eu colaborez cu scoala 12...super ok sunt. Si sunt de la un after school in apropiere, care costa 800, nu 1500 pe luna (mancare, teme) cu invatatori de la sc 12.
Si avem si scoala de vara faina.
Iti recomand din suflet un after privat, nu se compara cu statul in banca toata ziua.
succes mult