Pentru cine are curiozitatea si gaseste si florile cu pricina .
Flori dovleac cu orez
20 flori dovlecei
3/4 cana orez alb
1 lingurita frunze menta fin tocate
30 g ceapa rasa
30 g dovlecel ras
30 g rosii,rase
3/4 cana ,plus 1 Lingura ulei masline
1/2 cana suc lamaie,proaspat
sare,piper
Se pun florile de dovlecel in apa rece,sa se deschida si sa se umple usor.Intr-un bol mare se pune orezul,toate ingredientele tocate si rase,1/2 din ulei si sucul lamaie, sare si piper si se amesteca .Cu lingura mica,se pune din compozitie in flori cat sa se poata inchide. Se aseaza florile intr-o oala mare.Se toarna apa pana se acopera florile.Se adauga sare, piper,restul de ulei si suc lamaie,se acopera si se fierbe la foc mic cca 40 min,pana orezul a absorbit tot lichidul.
(se aseaza o farfurie cu susul in jos,peste florile umplute inainte de a le pune pe foc).
coltul meu de rai