Filtru de apa- de care?
Am hotarat sa ne aliniem curentului ecologic si sa cumparam un filtru de apa. Astfel nu mai cumparam apa imbuteliata si va fi mai bine si pt gatit. Am studiat cateva oferte pe net si cred ca mi-ar placea un filtru care se monteaza sub chiuveta si nu canile de filtrat apa. As mai vrea sa fie si ieftin si bun .
Daca aveti asa ceva va astept la impartasit pareri
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele
Raspunsuri
boticelina spune:
Noi am montat unul din asta dupa ce am nascut, o data ca sa nu mai cumparam atata apa minerala si apoi ca sa avem apa plata dar neminerala pentru bebe. Suntem fff multumiti, are 3 filtre mari, un purificator cu osmoza inversa plus o lampa de sterilizare UV, deci apa e sterila cand vine pe teava. A costat toata distractia 1150 lei, filtrele trebuie schimbate la 6 luni (dar sunt ieftine, in jur de 50 lei toate 3).
Am uitat sa spun, are si un rezervor de acumulare, e montat jos, in masca chiuvetei, are 8 l rezervorul. Exista si modele mai scumpe cu pompa si alte brizbrizuri dar noi am ales un model cu de toate pentru mic uz casnic.
L-am luat de pe net, de la o firma din Braila parca, ceva cu apa-pura.ro (dar nu bag mina-n foc pentru corectitudinea adresei pt ca a trecut ceva timp de atunci). Domnul din Braila foarte amabil, serviabil, a explicat de-a albit in cel mai mic detaliu toate nelamuririle noastre, am colaborat foarte bine.
Monica si gargaritza Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
dana d spune:
Noi am folosit mai multi ani filtru Brita. e o cana de diferite marimi si un butoias cu niste granule care se schimba cam la 2 luni in functie de consum. Apa este nu numai purificata dar mult imbunatatita, trebuie s acitesti acolo pe cutiile rezervelor sau pe cana, nu mai stiu unde am citit toate substantele pe care le filtreaza si ce adauga bun, nu ma pricep la chimie dar aratau acolo ca si ceaiul are alta culoare si cafeaua un gust mult mai bun si am facut si noi proba cu ceaiul si asa e.
Sunt putin cam scumpe rezervele alea dar merita.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Liliann spune:
Readuc in discutie acest subiect intrucat sunt interesata sa cumpar un purificator de apa, cu montare sub chiuveta, pt uz casnic.
Cam ce zicea boticelina as vrea sie eu, tot cu osmoza inversa, dar Uitandu-ma putin pe net, am vazut ca sunt tot felul de modele, iar preturile variaza de la 3-400 lei, pana la 1700 lei sau mai mult....
Ce vreau sa va intreb este daca cineva si-a achizitionat asa ceva in ultimul timp, caracteristicile produsului, pretul si alte infomatii utile.
Multumesc
anda141 spune:
Si eu sunt interesata. Insa vreau unul care sa purifice mai multa apa, cea de la chiuveta din bucatarie si apa care intra in masina de spalat. Odata mi-a prezentat cineva filtru de la Zepter, bineinteles eu spun ca al lor este cel mai bun, insa si cel mai scump. Daca exista si alte variante la fel de bune, ar fi foarte bine.
_Ralu_ spune:
Dar despre filtrul de la Amway ce parere aveti? Are cineva?
De scump, este f scump (4400 lei) iar filturul am vazut ca se schimba la 5000l (ei spun ca ajunge cantitatea asta unei familii de 6 persoane timp de 1 an, noi suntem 3, deci ar trb schimbat mai rar) apa filtrata, si costa 1000 lei.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Alex@Sara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui _Ralu_ Dar despre filtrul de la Amway ce parere aveti? Are cineva? De scump, este f scump (4400 lei) iar filturul am vazut ca se schimba la 5000l (ei spun ca ajunge cantitatea asta unei familii de 6 persoane timp de 1 an, noi suntem 3, deci ar trb schimbat mai rar) apa filtrata, si costa 1000 lei. ******************************************************* raluca mami fericita de alexia (07.09.2006) |
Noi il avem cumparat de 2 ani,si tine,bine mersi...caci inca nu e montat ;-)) Am si uitat de el.Deseara imi pun berbatul in tema sa cheme instalatorul sa il monteze.Cine il are spune ca e f bun...acum ramane sa vedem.Noi oricum,la apa pe care o avem cred ca o sa schimbam filtrul la 6-8 luni,dar daca e ok si pt mancare e ok.
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
tzuc spune:
Nu stiu daca e cazul la voi, noi avem put propriu, apa dura etc, ne-am instalat:
- un aparat WaterBoss 700 ( pe baza de pastile de sare) instalat direct pe teava care alimenteaza toata reteaua in casa (in afara de gradina)
- la chiuveta din bucatarie un aparat cu osmoza inversa, inclusiv un robinet separat
Si cu toate astea la analizele de apa facute la Institutul de sanatate publica toate au iesit bune si frumoase, ( Dnele de la institut mi-au spus ca duritatea e prea mica si ca trebuie ridicata..ei da?, eu am vrut sa elimin orice urma de calcar din apa si acum sa il bag inapoi in instalatie? oricum nu consumam pntru baut), si cum spuneam...a iesit 1 ecoli..pfff...desi mi-au spus ca sigur am recoltat aiurea etc..apa poate fi utilizata la gatit pt ca prin fierbere se elimina orice urma etc...
in concluzie pe aparatul de sub chiuveta trebuei sa-mi pun si o lampa UV pentru a avea siguranta ca elimin orice urma de "orice mormoloc":-)
daca sunt multumita si a meritat banii?
DA..cel putin de aparatul de dedurizare etc...nu mai am nici urma de clacar nicaieri...in condditiile in care bateriile la bai/bucatarie erau schimbate periodic si orice picatura se transforma in piatra..pe instalatia din bai.
despre cel de osmoza inversa il folosesc rar pentru limpezit vasele ca este robinet cu jet subtire si nu consum multa apa:-)
Succes in a lua decizia cea mai buna!
_Ralu_ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alex@Sara
Noi il avem cumparat de 2 ani,si tine,bine mersi...caci inca nu e montat ;-)) Am si uitat de el.Deseara imi pun berbatul in tema sa cheme instalatorul sa il monteze.Cine il are spune ca e f bun...acum ramane sa vedem.Noi oricum,la apa pe care o avem cred ca o sa schimbam filtrul la 6-8 luni,dar daca e ok si pt mancare e ok. Luminita,mami de 3 nazdravani: tero Stefan-Alexandru 02.09.2005 shoricica Sara-Maria 30.05.2008 trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009 Merita sa bagati un ochi .... |
Am inteles ca se monteaza usor.
Azi l-am primit si noi, si o sa-l monteze sotul in we.
Intre timp am aflat ca si la gradi au montate filtre din astea la toate sursele de apa cu care se face mancarea, deci fii-mea a beneficiat deja de apa asta (in clasa au LaFantana totusi, de ce n-or fi pus si pt baut?).
Am inteles ca apa iese undeva la 0.20lei/l daca iei in considerare doar pretul filtrului, nu si a aparatului.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)