Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (6)
Raspunsuri - Pagina 18
Marilen spune:
marcoos,
am vorbit cu o verisoara din Iasi si in scurt timp imi va da informatiile pe care le astepti.
Sanatate!
markoos spune:
multumesc!astept un raspuns si dupa ce mai terminam cu umblatura voi veni cu detalii.
Techno spune:
Aveti idee Tinidazol se recomanda in general dupa tratamentul cu antibiotice? Cam ce doze si perioada?
Metronidazolul am inteles ca ar fi cam periculos (cancerigen dovedit la animale, inca nedovedit la om:
"Metronidazole is listed by the US National Toxicology Program (NTP) as reasonably anticipated to be a human carcinogen. Although some of the testing methods have been questioned, it has been shown to cause cancer in experimental animals.[9] Yet, metronidazole was shown to be safe in humans.[9][10] It appears to have a fairly low potential for cancer risk and under most circumstances the benefits of treatment outweigh the risk. Metronidazole is listed as a possible carcinogen according to the WHO International Agency for Research on Cancer (IARC).[11]"
sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Metronidazole)
Marilen spune:
Techo, Metronidazolul si Tinidazolul sunt compusi inruditi deci...nu cred ca e vreo diferenta intre ele din punct de vedere al reactiilor adverse.Noua medicul ne-a recomandat "Flagyl"-Metronidazol pentru ca ne-a spus ca este mai bine tolerat de organism decat Tinidazolul. Daca citesti recomandarile medicilor de afara ai sa vezi ca ei spun ca e bine sa se ia in paralel cu antibioticul.In privinta perioadei si a dozei... trebuie sa intrebi si medicul tau.
Dr.din Ungaria recomanda 3* 500 mg/zi la adulti, in timpul tratamentului antibiotic si in continuare vreme indelungata... pana la 3-6 luni dupa terminarea antibioticului.
markoos, nu am vesti dar poate iti este de folos:
http://www.agendadeiasi.ro/sanatate/36-continut/11583-boala-lyme-disparuta-de-peste-ani-face-ravagii-printre-ieseni.html
Eu as merge si as vorbi cu doamna Director.Ai confirmata Borelia serologic?
Techno spune:
Plaquenil recomada Boszik pentru 3-6 luni dupa antibiotice. Cei de la Augsburg recomanda Plaquenil in timpul tratamentului cu Claritromicina.
Tinidazol intr-adevar Boszik il recomanda in timpul tratamentului cu antibiotice.
Nu mai stiu ce sa zic. Si asa bag ceftriaxona in mine destul, sa mai bag si tinidazol, cam greu. O sa incerc totusi. Din cate citesc eu Tinidazol ar avea mai putine efecte decat metronidazolul dar nu e sigura treba asta. Burrascano:
"Some clinicians favor tinidazole as this may be equally effective but result in fewer side effects. However, this has yet to be documented"
markoos spune:
Multumesc Marilen!In cele din urma acolo am ajuns adica la "infectioase",doar ca am mers printr-o recomandare direct la medicul care a mai avut cazuri de lyme.Pentru cei din iasi sau imprejurimi recomand cu caldura pe doamna Conferentiar Doctor Miftode Egidia de la clinica de infectioase iasi.Momentan asteptam rezultatele analizelor care vor fi lucrate in germania prin intermediul laboratoarelor synevo.
Povestea noastra suna cam asa:
Anul trecut pe la sfarsitul verii am fost la bunici in zona Pascani(deci atentie la aceasta zona impadurita ca infectia e in floare) si cum anul a fost ploios si buretii gustosi hai si noi la padure.Am ajuns spre seara acasa si dupa o baie fierbinte am facut marea descoperire:eu m-am ales cu vreo 3-4 capuse (mici cat o gamalie de ac)iar nevasta cu una singura la fel de mica pe gamba piciorului stang.Bunica a zis ca ne-am ales cu cativa "carcei" amintire ca asa le spune pe acolo.Din spusele bunicii e ceva normal sa vii acasa cu 2-3 capuse din padure,ceea ce dovedeste ca boala e nou aparuta pe acolo,localnicii fiind obisnuiti cu capusele.Ulterior sotiei i-a aparut la locul muscaturii deja celebrul eritem in forma de tinta iar la mine s-a inrosit cam cat unghia de la degetul mare in locul unde a fost una dintre capuse.Din nefericire amandoi am ignorat semnele bazandu-ne pe ideea ca orice piscatura de insecta duce la manifestari minore cum ar fi roseata,usoara umflatura etc.Daca s-ar fi manifestat cu febra sau stiu eu cum ar fi fost altceva.Asadar a trecut...urmand sa revina la sotie sub forma de sindrom vertiginos urmat de vizita la neurolog,internare,CT,RMN,suspiciune de SM,recomandare de vizita la psihiatrie si altele.Toate astea s-au intamplat f repede in aprox.o saptamana timp in care,cand nu eram pe drumuri eram pe net pentru documentatie si de aceea tin sa multumesc tuturor care au avut dorinta de a ajuta si au postat intamplarile lor fara de care pote nu am fi stiut nici azi ce avem.Se vede ca ministerul sanatatii nu se omoara cu mediatizarea bolii,aproape singurele rezultate in urma unei cautari pe google fiind forumuri de sanatate si implicit discutii ca aceasta.Noi,multumim domnului,putem spune ca am gasit o rezolvare identificand problema dar altii saracii...poate duc aceasta povara ani de zile neavand acces la internet.Ma strange in spate gandindu-ma cati dintre oamenii din sat de la bunicii mei ar putea fi bolnavi de aceasta maladie.Sanatate tuturor si scuzati postul meu poate prea lung.
Mariaa spune:
Pentru ca vad ca e destul de animat subiectul, am deschis post nou pentru ca sa puteti continua discutiile.
Va citesc chiar daca nu mai am prea multe de zis despre Lyme. Poate doar ca mi-a luat ce am avut mai de pret pana sa apara Alexandra in viata mea.
Va doresc din suflet tuturor, multa putere, multa rabdare si multa sanatate!
- mami, vrei sa te fac fericire?!