Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (6)
Raspunsuri - Pagina 13
babyyy spune:
buna !
vroiam sa va intreb unde se poate face analiza: microscopia pe camp intunecat ?si ce anume se recolteaza ptr aceasta analiza?sange?si cat costa?
acum 3 saptam am fost la padure cu copilu&cand am ajuns acasa,imediat l-am cautat in cap(nu mi-a trecut in minte sa-l caut si pe corp) si am gasit o capusa ffffffffffff mica neagra. Fiind la primul copil,si nestiind nimic despre capuse am scos-o cu unghiile nicidecum cu penseta.:(((((
copilu nu are febra nu are nimic,in ziua respectiva si a2a zi era sub antib cu cefalosporine ptr ca doar ce iesisem din spital&nje daduse & acasa preventibv antib sirop.
am scos capusa dar stiu sigur ca ii ramasese un punct mic negru acolo:(((
sotu m-0a linistit ca nu e nimic&ca sunt eu paranoica cu bolile si sa o las mai moale cu medicii:((((
dupa 3 saptam, citesc aseara despre boala lyme.
azi d dimin merg cu baiatu la infectioase& dnele dr s-=au luat d mine k ce caut eu dupa 3 saptam dc nu are nici un simptom?
ies din spital,ma uit mai bine la soare&vad un cerc miccccc rosu in locu unde presupun eu ca a fost muscatura.ptr ca nu mai stiu exact locul.
ma intorc&le zic.
se uita la el"da intr-adev e o eczema dar nu stim dc e d la capusa.are dureri de articulatii?musculare?febra?"
i-am zis k nimic din toate astea!
mi-a zis k nu are ce sa-i faca acum,dupa 3 sap[tam si nu-i da nimic profilactic,nici un antib!
si ca e norocos k la momentu muscaturii era sub antib chiar si ptr o zi!
maine dimin merg cu el la synevo(suntem din cta si e singuru lab care face analizele astea) si ii fac: testul elisa igg si igm si celalalt.doar ca in cta nu se face testul microscopia pe camp intunecat.
ptr moment ne-a zis sa il urmarim dc apar eczeme sau febra.
ma pot linisti dc ii fac analizele astea de sange si in cat timp iese rezultatul?
daca a fost muscat acum 3 saptam,am inteles ca anticorpii se formeaza cam in 4-5 saptam, e bine sa-i fac maine analizele dupa 3 saptam sau sa mai astept?
exista in Ro vreun dr care sa ne bage in seama?cand sa-l contactez?dupa ce ies rezultatele de la analize?
sunt disperata si nu stiu ce sa fac/cred.sper totusi sa nu fi facut boala asta.Are 4 anisori:(((((
va pup pe toate si va rog da-ti-mi un sfat si o recomandare a unui dr care sa ne asculte,ptr ca cele de la infectioase-cta nu au fost deloc comunicative
Mariaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicoleta Salut. Am aflat rezultatul testului, acum cateva minute. Va povestesc ce a zis dr de familie de aici: am anticorpi, dar nu sunt bolnava, se pare ca am intrat in contact cu microbul, dar se poate nici sa nu fi facut boala, mi-a explicat ca un corp sanatos produce anticorpi destui ca sa poata omori microbul corect(Specific faptul ca testul a fost facut aici, in Viena.) A mai zis ca, in caz de reinfectare, pot sta linistita, corpul meu va sti cum sa se apere asta daca sistemul tau imunitar este intr-o conditie buna la momentul reinfectarii. Eu as vrea sa vad si valorile... si daca am inca dileme, voi merge si la un infectionist. ---------------------------------------------------- Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua! |
multa sanatate!
- mami, vrei sa te fac fericire?!
Mariaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyyy buna ! vroiam sa va intreb unde se poate face analiza: microscopia pe camp intunecat ? si ce anume se recolteaza ptr aceasta analiza?sange?si cat costa? cel mai aproape se face in Budapesta si analiza se face din sange sau din ser fiziologic acum 3 saptam am fost la padure cu copilu&cand am ajuns acasa,imediat l-am cautat in cap(nu mi-a trecut in minte sa-l caut si pe corp) si am gasit o capusa ffffffffffff mica neagra. Fiind la primul copil,si nestiind nimic despre capuse am scos-o cu unghiile nicidecum cu penseta.:((((( copilu nu are febra nu are nimic,in ziua respectiva si a2a zi era sub antib cu cefalosporine ptr ca doar ce iesisem din spital&nje daduse & acasa preventibv antib sirop. am scos capusa dar stiu sigur ca ii ramasese un punct mic negru acolo:((( sotu m-0a linistit ca nu e nimic&ca sunt eu paranoica cu bolile si sa o las mai moale cu medicii:(((( dupa 3 saptam, citesc aseara despre boala lyme. azi d dimin merg cu baiatu la infectioase& dnele dr s-=au luat d mine k ce caut eu dupa 3 saptam dc nu are nici un simptom? ies din spital,ma uit mai bine la soare&vad un cerc miccccc rosu in locu unde presupun eu ca a fost muscatura.ptr ca nu mai stiu exact locul. ma intorc&le zic. se uita la el"da intr-adev e o eczema dar nu stim dc e d la capusa.are dureri de articulatii?musculare?febra?" i-am zis k nimic din toate astea! mi-a zis k nu are ce sa-i faca acum,dupa 3 sap[tam si nu-i da nimic profilactic,nici un antib! si ca e norocos k la momentu muscaturii era sub antib chiar si ptr o zi! maine dimin merg cu el la synevo(suntem din cta si e singuru lab care face analizele astea) si ii fac: testul elisa igg si igm si celalalt.doar ca in cta nu se face testul microscopia pe camp intunecat. Bioclinica avea o colaborare cu un laborator din Germania si cu ei se putea trimite proba pentru microscopia in camp intunecat, verifica si la ei daca au laboratoare in C-ta. ptr moment ne-a zis sa il urmarim dc apar eczeme sau febra sau simptome de raceala, febra nu este obligatorie ma pot linisti dc ii fac analizele astea de sange si in cat timp iese rezultatul? daca a fost muscat acum 3 saptam,am inteles ca anticorpii se formeaza cam in 4-5 saptam, e bine sa-i fac maine analizele dupa 3 saptam sau sa mai astept? exista in Ro vreun dr care sa ne bage in seama?cand sa-l contactez?dupa ce ies rezultatele de la analize? sunt disperata si nu stiu ce sa fac/cred.sper totusi sa nu fi facut boala asta.Are 4 anisori:((((( va pup pe toate si va rog da-ti-mi un sfat si o recomandare a unui dr care sa ne asculte,ptr ca cele de la infectioase-cta nu au fost deloc comunicative la pediatrie in C-ta oare ai mai mult succes? incearca si la ei inainte sa bati tara in lung si-n lat, ca nu-i deloc usor |
multa sanatate!
babyyy spune:
multumesc Maria!
maine dimin mergem la synevo ptr analize si imediat pe urma la chirurgie.
am vrut din seara asta dar mi-era frica sa nu i se administreze local vreun antib care sa influentze in vreun mod rezultatul analizelor.asa ca asteptam pana maine!Doamne ajuta!
faptu ca i-a aparut un cerc rosu mic, cat unghia mica de la mana, confirma faptul ca e infestat?
multa sanatate
Mariaa spune:
Eritemul aparut confirma faptul ca in organismul lui au patruns 'factori straini' sa le spunem, si ca sistemul imunitar a raspuns.
Rezultatele analizelor si o discutie cu un medic informat te vor ajuta foarte mult.
N-am inteles care-i treaba cu chirurgia?!
babyyy spune:
ma gandeam sa merg si la chirurgie,,,, nu stiu,,, sa verifice daca mai are ceva acolo,,, desi au trecut 3 saptam...
Eritemul aparut confirma faptu ca in organism au patrus factori straini,,, de genu: bacterii etc? sau confirma faptul ca a fost capusa acolo?
Si daca sistemul imunitar a raspuns e de bine? inseamna ca anticorpii se lupta?
luni incerc din nou la infectioase,poate ne-o baga cineva in seama
Tonnia spune:
Cred ca tocmai am scos ceva ce pare capusa de pe gatul copilului. De unde stiu daca e capusa? Nu vad picioare, nimic. Era ca un punct negru uscat, infipt pe jumatate in piele. Am scos-o, am bagat-o intr-un tub de medicamente, pot sa duc undeva insecta sau ce-o fi sa vad daca e purtatoare?
Era dat cu spray dar doar pe picioare.
Mariaa spune:
babyy, multumesc de mail si de urari insa mama mea a murit in urma cu un an jumatate in urma complicatiilor aparute din cauza bolii.
Tonnia, da o cautare pe net dupa imagini cu capuse (tu stii cel mai bine cum arata ce ai scos de acolo), asa le poti compara mai bine...analize pe capusa nu cred, nu stiu sa existe undeva asa ceva.
Nicoleta spune:
Maria, da, insa sper sa nu ma mai muste vreuna vreodata... :( Oricum, sper sa reactionez mai bine decat daca nu as fi fost muscata si fara anticorpi... macar "tot raul spre bine", daca tot s-a intamplat...
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
Tonnia spune:
Maria, multumesc pentru raspuns, asta arata aiurea, adica nu stiu daca este "vietate" sau nu. M-am uiat si cu lupa si degeaba.
In fine, maine duc recipientul la o dr de laborator ca sa-mi spuna daca e capusa sau nu.
Acum am citit la alte capitole, capusa se poate trimite in Ungaria pt a afla daca este purtatoare sau nu. Dar oricum dureaza raspunsul deci antibioticul trebuie inceput...
Va tin la curent.