Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (16)
Raspunsuri - Pagina 21
Lindal spune:
Fetelor, pe mine ma doare burta de la efort, adica mers pe jos mai mult si carat sacosa de 2-3 kg in mana. Nu stiu care din cele doua imi dauneaza. De doua ori am patit-o in conditii similare (mers+carat).
Cred ca la filmuletele acelea "In pantece" spunea ca ultrasunetele ecografului sunt percepute de copil ca un tren ce trece prin gara. E drept ca nimeni nu poate demonstra ca e asa. Alte fete ziceau ca in strainatate iti face 3-4 ecografii in toata sarcina. Nu stiu ce sa cred. Normal ca nu s-au nascut copii cu sechele de la ecograf, dar totusi... parerile sunt impartite.
7+
nibi_niki spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lindal Sa va povestesc ce tzeapa am luat azi, poate va mai binedispun. Aveam o trimitere de la dr. de fam pt consultatie gratuita la un cabinet de obstetrica-ginecologie, pt ca nu reuseam sa dau de dr. meu. In fine, sapt. trecuta am dat de dr. meu, mi-a facut eco, se vedea saculetul, a zis ca totul e ok si sa mai vin la 12 sapt. Buun. Acuma, dupa toate intamplarile cu fetele de pe aici ma gandeam ca numai bine poate folosesc si eu trimiterea aia, dar prin sapt.8, ca sa vad si eu acolo un embrion ceva, desi declaram sus si tare ca pana la 12 sapt am sa stau linistita si fara griji. Dar fiind azi in oras, m-am gandit: hai macar sa vad unde are cabinetul, ca sa stiu unde sa vin. Ajung la locatie unde doctorita era in prag, din lipsa de clienti. Eu intreb: aici e cabinetu'? -Da, poftim inauntru. -Nuu, ca eu vroiam doar sa fac o programare, ca am o trimitere, bla-bla... Si pana sa-mi dau seama, eram deja pe masa la eco, iar doctorita numai un zambet, ca-i picase si ei un client. Normal ca se vedea tot numai saculetul, ca embrionul era prea mic ca sa se vada, dar mi-a confirmat si ea ca totul e ok. Asa ca va dati seama ce tzeapa am luat, pt ca am pierdut si trimiterea, (iar de acum chiar ca va trebui sa-mi respect promisiunea si sa ma linistesc pana la 12 sapt), si nici n-am vazut mare branza, adica ceva ce nu stiam! Oricum alti bani nu mai dau! Deci fetelor, concluzia este ca mai bine stati cumintele si asteptati evolutia normala a lucrurilor, ca oricum prea multe ecografii s-ar putea sa dauneze la bebe, si "relax". Deci mai bine te duci mai tarziu (8-9 sapt) si vezi ceva, decat devreme si te stresezi degeaba, ba poate iti mai zice si dr. ceva de te baga in boale, si poate nici nu e adevarat. Asa ca va pup si aveti rabdare!PS: va place ce mi-am pus la semnatura? 7+[url=http://lilypie.com] [/url] |
SCUZE CA TE CONTRAZIC DAR NU E ASA.CAND STII CA ESTI INSARCINATA SAU SIMTI CA ESTI (PAREREA MEA)E CA TRE SA DAI FUGUTA LA DOCTOR SA ITI SPUNA CE SI CUM.SPRE EXEMPLU EU AM FOST LA FIX 4 SAPTAMANI DE AMENOREE CA AM SIMTIT CA SUNT INSARCINATA.MI-A ZIS DOCTORUL CA INTRADEVAR E SARCINA SI TOTUL E OK.PESTE FIX O SAPTAMANA AM INEPUT SA SANGEREZ.(DACA NU AS FI STIUT CA E SARCINA POATE AS FI CREZUT CA MI-A VENIT MENSTRUATIA) AM DAT FUGUTA LA DOCTOR SI MI-A DAT TRATAMENT DE SUSTINERE.AM MAI AVUT SANGERARI VREO CATEVA ZILE APOI PESTE O SAPTAMANA AM DAT FUGUTA IAR LA DOCTOR CA SA DESCOPAR CA O PATRIME DIN SAC ERA PLECAT LA PLIMBARE
11+
babyangel spune:
Lindal ma bucur sa te aud atat de bine discpusa si hotarata sa ai rabdare, ...asa si trebuie! Important e ca dra a zis ca e ok, si nu "ai pierdut trimiterea"...ti-a zis ca e ok, nu?
Ella, eu ziceam la fete ca-mi da bb cu sutu..Da, simt destul de tare, dar nu suficient incat sa simta si sotu' cand pune mana pe burtica...El trebuie sa mai aiba rabdare vreo 2-3 saptamani![]()
Ai dreptate cu Eco, in Romania nu am auzit pe nimeni sa zica ca ar fi daunatoare..intr-adevar am o cumnata in Wiena, si acolo nu le face decat 3 eco pe toata sarcina , in momentele cheie de masuratori..Atat!! Va dati seama cata rabdare trebuie sa ai acolo??
L:a cumnata mea kla al 2lea eco i-a zis ca va avea baiat, iar la ultima eco(luna 7) i-a zis ca e fata...si atat..Ea va naste in 10 septembrie si nu are a 3-a parere despre sexul copilului

Eu va doresc la toate weekend placut, si ma pregatesc sa ma imbarc pentru munteeee
Pupici si sa ne auzim cu BINE TOATE!
Anca
12+ si mami de
Lucas
roxanik09 spune:
Ellanik, esti sigura ca e bine ? peste tot gasesc ca trebuie sa se dubleze aceasta valoare, ori ea nu a ajuns acolo... Sper din tot sufletul sa fie bine, dar eu stiu ?
Fetelor care ati facut beta-hcg la 2 zile, ce valori ati avut ? M-ati ajuta foarte mult cu un raspuns.
Multumesc
Pupici
4+
ellanik spune:
Lindal ai dreptate in ceea ce priveste efectul de tren.Este efectul dat de Doppler despre care spuneam.Acela care ne lasa sa auzim bataile inimioarei.Cu siguranta ati vazut ca dr lasa putin doar.
Ma intreb oare ce zice bebele meu cand chiuie ta-su pe langa mine:asta o fi Doppler sau e doar nebunu' de tata?
12+
Eu si bebe il iubim pe tati !
Lindal spune:
nibi_niki, ma bucur ca totul e bine la tine si ca prin controalele repetate ai putut depista sau rezolva problemele. Eu ma refeream la situatia cand aceste controale nu sunt necesare, adica cand totul e ok. De aceea le sfatuiam pe fete sa stea linistite si sa nu-si faca griji numai pt ca alte fete au avut probleme, daca ele nu au motive sa creada ca este vreo problema si la ele (adica daca nu au simptome). Eu de ex. am facut degeaba cele 2 ecografii la interval de 1 sapt, pt ca evolutia nu a fost spectaculoasa ca sa vad vreo diferenta. As fi vrut sa fac a doua eco pe la 8-9 sapt (de curiozitate, ca sa vad embrionul), dar m-a "ademenit" doctorita cu zambete la ea in cabinet.
Eu vad ca sunt care isi fac bHCG si cauta prin tabele corespondente, sau socotesc dimensiunea embrionului in functie de zile si saptamani... E ok si asa, fiecare are dreptul sa faca ce vrea pt linistea ei, numai ca aceste "cautari" uneori aduc mai mult neliniste si parerea ca ceva nu e in regula (pe langa cheltuielile banesti).
Insa si sfatul de a da fuguta la dr. cand simtiti ca e vreo problema este valabil!
7+
danmin spune:
dayanara, i am cititsi unei prietene de a mea cum mananci tu pe furis. Ne am distrat copios. Parca te si vedeam ghemuita in fata frigiderului cu gurita plina si fata de copil inocent..ce, cine, eu? :)) :))''mami nu papa''
lindal, nerabdatoare, ca si mine. Pana acum am fost la 3 eco si luni ma duc la a 4a. Cred ca o sa spargem normele la ecografii. Nerabdarea asta. Dupa eco de luni am zis ca o sa mai fac pe la 12 sapt cand ma intorc din concediu. O sa plec pe 13. Norocul meu ca plec ca altfel inebuneam acasa, in 2 sapt sigur mai ma duceam eu la inca o eco.
Selina, felicitari pt eco. Cred ca esti super fericita. I ai auzit si inimioara...bravo.
Ca si la tine barbate'miu vrea BB cu puta. Eu imi doream fetita, iar acum ma gandesc ca ce o vrea DD, numai sanatos sa fie.
roxanik, eu ca o mare sfatoasa, iti zic, daca te simti bine si totul e ok, sa te duci pe la 7 sapt la eco, nu de alta, dar sa nu stai in stres dupa. Dar daca ai inceput de pe acum sa vizionezi nasteri( in apa, pe uscat, natural), e clar :))
, sigur o sa ai rabdare. Referitor la Bhcg, eu l as mai face inca o data peste 2 zile si vb cu un doct, ei stiu mai bine. Asa eu cred ca e bine, ca doar nu suntem ceas..sa fie fix dublat.
Ce ma fac? Greata nu imi trece decat intr-un singur fel. Cand mananc, mai precis cand mestec si apoi simt cum imi aluneca mancarea pe gat...in stomac. Doamne, ce bine e atunci.
Deja am luat 4 kg, bine inca nu se vad deloc, dar totusi...in stilul asta o sa ajunga barbata'miu sa ma intoarca cu macaraua de pe o parte pe alta. 
toate mamicile cu burtici
6+
dayanara spune:
si aici tot 3 ecografii se fac, una in saptamana 12 urmatoarea pe la 19 saptamani cand spune sexul si ultima pe la 30 si ceva daca bine imi aduc aminte
dar cand sunt probleme se merge la urgenta si.ti face cate considera ei necesar, eu deja am cate una pe saptamana de m.am saturat sincer si pana pe 28 septembrie daca e totul ok nu mai fac eco
am fost la moasa, matrona ii zice aici si ea te ia in evidenta, iti spune multe chestii de mancaruri , asculta inima bebe pe parcursul sarcinii, m.a inscris la cursuri prenatale, mi.a dat carti, care nu sunt de bucate deci nu ma tenteaza :)))
si mi.a zis cica sa pun in jur de 9 kg in toata sarcina, la care pe mine m.a bufni rasul, si i.am zis ca mai am un pic sa ma gandesc sa mut frigiderul langa pat :) eu daca pun doar 20 sunt tare
roxana
8+ si
ivan (2.12.2006)
ellanik spune:
Dayanara super treaba cu mutarea frigiderului langa pat.Eu nu m-am gandit la asta.Cat despre moasa...eu apucasem sa citesc MATROANA.[-:)))]
Roxanika stai calma .Ideea e ca marirea valorii sa fie in genul asta.La tine e aproape dublu asa ca nu iti face probleme inutil.
12+
Eu si bebe il iubim pe tati !
oanka80 spune:
pooooooooopici multi la toata lumea 

"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
13+
*mamica unui fluturas*

[/url]