Din nou Cismigiu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu sunt nervos - insa uneori e mai bine sa lasam steagurile mai jos adica sa nu sarim repede in a ne evidentia cultura (sic!) cu drept de replica on line. Nu de alta dar daca se doreste asa de simplu iese in evidenta stilul de genul|
"era imbracata decent, nu era tiganca,...." la care stil chiar nu a reactionat nimeni cu exceptia banalei exprimari de "minge" chiar daca in dorinta dex-online se doreste o exprimare cat mai completa (chiar daca nu neaparat corecta) a tuturor versiunilor auzite pe "landul romanesc". Gata am terminat.
Cat despre topic pot sa precizez ca au mai fost deja mai multe subiecte (nu neaparat identice) de aceeasi "valoare" in care sau din care rezidau metodele de furt de copii din parcurile bucurestene sau din statiile de alimentare cu combustibil sau... sau... sau... In fine.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Laura...spre rusinea si regretul meu am ezitat sa intervin pentru ca eram cu un partener de business. Altfel sunt pro luat atitudine! De fapt chiar si in conjunctura de azi ar fi trebuit sa-i spun cateva femeii... Acum insa este tardiv.

Laura, cati din cei care activeaza pe forumul asta crezi ca intalnesti tu zilnic? Aici sunt oameni care se preocupa de educatia si viitorul copiilor lor. Este un forum dedicat, nu? Este normal ca parintii de aici sa le dea o educatie buna copiilor lor.
Din pacate nu acelasi lucru se intampla pe strada sau in parcuri. Sunt multi parinti daca nu rau intentionati (ex. cei care ii indeamna pe proprii copii la fapte urate, antisociale) cel putin dezinteresati de felul in care isi cresc copiii. Si unii dintre ei sunt oameni educati de la care ai avea pretentii.
Ex: Acum cateva zile eram cu fetita mea in parc. Cere sa o dau in balansoar. Acolo doua fetite mai mari puneau de zor nisip pe balansoarul respectiv si trageau de el de mama focului in toate directiile si felurile posibile. Le rog sa-mi dea voie sa o dau pe Ana in balansoar si sa scuture nisipul. "Nu vreau!" vine replica uneia dintre fetite si pune si mai mult nisip pe unul din scaunele. O pun pe Ana pe scaunelul celalalt si incerc sa o dau usor..ca sa las si zgatiile sa se joace dincolo. Zgatia care-mi raspunsese incepe sa sara pe mijlocul balansoarului, ii cer sa coboare si sa inceteze. Scoate limba si se stramba la mine. Totul sub privirile tatalui care statea la 3 m distanta pe o banca. Il intreb de ce nu a intervenit si daca i se pare normal. Imi raspunde ca exagerez.
Si va garantez ca parea un om cu ceva mai mult de 12 clase. Atunci??? Ce facem, oameni buni?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Alina, pai te rugam, raspunde la subiect. Ai vazut bunica, ai facut ceva? Bravo, Oana! (nu sunt absolut deloc ironica) Foarte tare, ai facut scandal la madama respectiva sa nu ia jucaria copilului tau, dar daca era vorba de alt pici in propozitie, te mai scandalizai la fel?
cum putem noi, parintii, educa alti parinti? Vad ca e plin forumul de femei care vin si spun ca isi educa copii asa cum as vrea si eu sa ii vad pe toti educati (fara batai si violenta, ii pun sa asculte muzica buna, sa respecte pe cei din jur, sa pastreze curatenia si sa puna mizeriile la cos, sa nu distruga jucariile din parc etc). Atunci, de ce majoritatea covarsitoare a celor intalniti pe strada sune exact invers? De ce de fiecare data cand intru la magazinul de la parterul blocului meu, ma opresc intai (si daca sunt cu copii fac si ei acleasi lucru, chiar uneori trebuie sa le temperez elanul) si iau gunoaiele aruncate printre florile din fata, dar a doua zi sunt altele la loc? De ce daca sustinem atat de frumos campanii impotriva abuzurilor, zilnic vad copii pocniti de parinti/bunici/bone?
Eu am ajuns la concluzia ca mai mult decat sa-mi educ eu copii mei frumos, nu prea am ce face.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Am un raspuns EXACT pe nedumerirea ta.

>>>>De asta !

PS
Orice asemanare nu este deloc intamplatoare. A se trata ca si un pamflet. Parol!

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Off topic:
Oanap - las-o usor cu exemplul tau - Kay are dreptate (apropo' e Ka[y])
La fel ca si "...sa fie amendati pentru ce rele fac copiii"
End offtopic.

Conform Regulamentului insa (din pacate - nota strict personala) nu au importanta exprimarile incorecte sau greselile gramaticale. Atata doar ca uneori "zgaraie" urechea sau retina dupa caz.

Pagina legislativa

Nu, Kay nu a avut dreptate.
Putea sa-i spuna mingiei si cotca , nu era cazul sa fie trasa de urechi pentru asta.
Mai degraba pentru chestia aia cu "era imbracata decent, nu era tiganca" .

P.S. Marius, sub protectia ta considerandu-ma, indraznesc sa incalc si eu Regulamentul spunandu-ti ca si tu scrii cu greseli: urasti virgulele si, de aceea, de multe ori trebuie sa recitesc pentru a intelege ce ai vrut sa spui.
End of off topic.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

a, pana am trimis eu mesajul s-a sesizat si Marius in legatura cu imbracamintea decenta, de ne-tigan :).

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

Off topic:
Oanap - las-o usor cu exemplul tau - Kay are dreptate (apropo' e Ka[y])
La fel ca si "...sa fie amendati pentru ce rele fac copiii"
End offtopic.

Conform Regulamentului insa (din pacate - nota strict personala) nu au importanta exprimarile incorecte sau greselile gramaticale. Atata doar ca uneori "zgaraie" urechea sau retina dupa caz.

Pagina legislativa

Nu, Kay nu a avut dreptate.
Putea sa-i spuna mingiei si cotca , nu era cazul sa fie trasa de urechi pentru asta.
Mai degraba pentru chestia aia cu "era imbracata decent, nu era tiganca" .

P.S. Marius, sub protectia ta considerandu-ma, indraznesc sa incalc si eu Regulamentul spunandu-ti ca si tu scrii cu greseli: urasti virgulele si, de aceea, de multe ori trebuie sa recitesc pentru a intelege ce ai vrut sa spui.
End of off topic.

Mea culpa

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Alina, pai te rugam, raspunde la subiect. Ai vazut bunica, ai facut ceva? Bravo, Oana! (nu sunt absolut deloc ironica) Foarte tare, ai facut scandal la madama respectiva sa nu ia jucaria copilului tau, dar daca era vorba de alt pici in propozitie, te mai scandalizai la fel?
cum putem noi, parintii, educa alti parinti? Vad ca e plin forumul de femei care vin si spun ca isi educa copii asa cum as vrea si eu sa ii vad pe toti educati (fara batai si violenta, ii pun sa asculte muzica buna, sa respecte pe cei din jur, sa pastreze curatenia si sa puna mizeriile la cos, sa nu distruga jucariile din parc etc). Atunci, de ce majoritatea covarsitoare a celor intalniti pe strada sune exact invers? De ce de fiecare data cand intru la magazinul de la parterul blocului meu, ma opresc intai (si daca sunt cu copii fac si ei acleasi lucru, chiar uneori trebuie sa le temperez elanul) si iau gunoaiele aruncate printre florile din fata, dar a doua zi sunt altele la loc? De ce daca sustinem atat de frumos campanii impotriva abuzurilor, zilnic vad copii pocniti de parinti/bunici/bone?
Eu am ajuns la concluzia ca mai mult decat sa-mi educ eu copii mei frumos, nu prea am ce face.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Am un raspuns EXACT pe nedumerirea ta.

>>>>De asta !

PS
Orice asemanare nu este deloc intamplatoare. A se trata ca si un pamflet. Parol!

Pagina legislativa

Am pe fata un mare zambet amar!

Si totusi...poporul roman se identifica (,) cu oamenii descrisi acolo? Eu tot vreau sa cred ca nu!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Eram la metrou la Eroilor de Paste si era un grup de copii care avea un proiect, ceva de genul cine vinde sucuri sau oua, sau alte chestii care erau facute de ei. Nu stiu care era scopul banilor, dar ideea e ca era o actiune anuntata, dar era in parc, la suprafata.

Si la metrou pe peron era un pusti (normal imbracat, nu era de vreo alta culoare mai deosebita) care vindea paharul de suc (paiul inclus :)) la 1 leu. Un nene ii lasa 1 leu pe tava fara sa ia paharul, iar baiatul ii spunea ca trebuie sa ia un pahar, ca e bun si natural, dar ca trebuie sa il ia. Pe vremea aia era in fiecare metrou macar un cersetor. Eu una ma simteam foarte prost ca aveam doar 10 lei, iar baiatul doar 2 lei pe tava si era clar ca nu avea sa imi dea rest. Si iata ca vine un "body-guard" mic, slab pirpiriu, care probabil abia terminase liceul si il ia la imbrancit:
- Ma ce cauti tu mai aici?? Ma cine ti-a dat tie voie ma! Iesi ma afara.
Moment in care l-am luat eu la balacarit pe asa-zisul body-guard, inclusiv ca se da mare pe langa un copilas, dar cu cersetorii nu se pune, ma rog mai multe (inclusiv pe tema de project management - dar cred ca oricum nu intelegea). Ma rog, nu am obtinut decat ca respectivul copil sa nu mai fie bruscat, ca in rest si ala avea dreptate, ca de nu avea autorizatie.

Deci doar asa numai cu teoria nu sunt. Singurele lucruri la care am retineri sunt barbatii lungiti pe strada, sprijiniti de gard sau in orice alta situatie. La aia nu ma bag, ca stiu ca un om beat, indiferent cat e de beat, poate avea o forta destul de mare, iar lumea nu prea se baga sa iti sara in ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Ah, mi-a scapat "trimite".
Deci, eu astept totusi sa se adune masa critica de oameni care iau atitudine in Cismigiu. Nu am de gand sa plec din Cismigiu, nu de alta, dar alternative as avea: un parculet minuscul bantuit de oameni foarte saraci fizic si spiritual pe langa Piata Matache si un parc cu homosexuali.

Sunt sigura ca o sa se intample la un moment dat. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Am un prieten care a plecat in Elvetia. Ajuns acolo a inchiriat un apartament si s-a dus sa isi cumpere un covoras de pus in fata usii. Si-a luat unul cu o gargarita. In jumatate de ora s-a trezit cu administratorul la usa care i-a spus ca a lasat gunoiul la 2 cm distanta de unde ar fi trebuit sa il lase si in plus ca are noroc ca locuieste intr-un bloc unde covorasele de la usa nu trebuie sa fie lafel.

Chiar ca in Elvetia nu as vrea sa ajungem, dar macar la o limita de bun simt si intr-ajutorare da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Denizel acuma pe bune, tu urmaresti numai scandalurile?

Mergi la inceput