Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (141)
Raspunsuri - Pagina 5
mcoca spune:
Am fost ieri la control (unde Maya atata a urlat, incat a fost considerata o mica pesta) si are : 9400g si 76 cm. Peste 2 luni face Infarixu si gata pana la 2 ani (cand e rapelu la Prevenar).
Vicky si Printzesone
bujo spune:
Mamici cu bebici cu probleme la fundici, mi-am consultat carnetelul de la scoala mamei si zice asa: daca funduletul e rosu aprins, bebe are eritem fesier eroziv. De la caca des. Si trebuie dat cu un unguent cu neopreol, intrebati la farmacie. Daca nu trece cu creme cosmetice, chiar daca sunt de la firme renumite inseamna ca trebuie ceva mai puternic. Dintre astea mi-a zis dr ca cea mai buna e SebaMed cu zice si Bufi. Compresele cu bicarbonat merg foarte bine la eritem fesier micotic, adica daca observati punctulete albe pe fond roz. Si in ambele cazuri trebuie spalat bine cu apa si sapun dupa caca. Servetelele mai rau irita, dar daca sunteti plecate si nu aveti acces la apa folositi servetele Sanosan cu ulei, sunt extraordinare. De cand s-a nascut Filip doar de astea am folosit, sunt mai scumpe ce-i drept. Si nu l-am dat niciodata cu crema la fundulet.
Marina nici eu nu mai folosesc salteluta de infasat de la 6 luni, era imposibil sa mai stea pe ea. Si acum e chin cand il schimb.
Filip doarme inca in patut, ar trebui sa iau pat normal pe dimensiunea 120, ca doar atat spatiu am, ori nu mi se pare o investitie buna.
bujo mami de Filip
estrella80 spune:
Helloo si de la noi!!
Abia acum am reusit sa intru dupa ce ne-am intors din Bucovina. A fost foarte frumos, chiar imi era dor de un circuit prin tara noastra, nu mai fusesem de mult.
Maya s-a comportat f bine, i-a placut..., insa aproape de final s-a ales cu o rinofaringita(rosu in gat) cu componenta laringiana!!! Si uite asa, am ajuns cu ea la spital vineri noaptea, caci de la laringita asta, se ineca cu secretile nazale in somn, si o apuca o tuse de ziceai ca nu mai poate respira.... si ne-a tinut internate pana marti. Iar acum, colac peste pupaza, in urma trataemtelor cu antibiotic si cortizon... a dat peste ea o stomatita micotica!!
Aveti ceva sfaturi sa imi dati in legatura cu stomatita asta??? Pediatra a vazut-o, si i-a dat sa ii fac badijonari cu glicerina cu nistatin, hexoral spray si niste capsule pe care i le dizolc in lingurita. V-ati confruntat vreuna din voi cu asa ceva?
Daca se face bine pana duminica, am veni si noi la intalneala!!!
Nu am apucat sa citesc din urma... decat f putin, cateva pagini din capitolul prezent, sper ca sunteti cu totii bine!! 
flo1980 spune:
Cu patutul....eu nu renunt prea curand la el, din lipsa de spatiu si de ap. cu 2 camere ![]()
Alex a dormit in patur pana la 2 ani si 10 luni, se datea singur jos din el, de la ultimul nivel ![]()
Creme de iritatie...am folosit de la nivea pt. iritatii, cutaden, bephanten si travocort cand nu mai trecea (dar probabil era din cauza de micoza).
Eu il spal dupa fiecare kk la chiuveta, cand era mic nu statea, cam pe la 6 luni s-a imprietenit cu ea.....
mcoca sa va fie de bine controlul!
Sta bine Maya cu greutatea!
Estrella multa sanatate la puiuta!
cu 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
boticelina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bujo ... ar trebui sa iau pat normal pe dimensiunea 120, ca doar atat spatiu am, ori nu mi se pare o investitie buna. |
Bujolinu, i-ai un patut la mana a doua la care se coboara somiera pina la 25 cm de sol, eu d'asta am luat si peste vreo 2 saptamani o sa-i scot latura frontala cu gratii ca sa se poata urca si da jos singura demoazela. Eu am dat 100 de lei pe patut si inca vreo 70 parca pe saltea. L-am luat de pe Okazii...
Bine, nu stiu de ce fac asta pen' ca a mea nu a dormit nici 3 secunde in patutul ei dar poate ar interesa-o asa sa se urce singura

Sar'na de info cu fundicu, las ca te mai descos io...
Xena tu plangi ca strangi lucruri bebelusesti, eu am mixed feelings... pe de-o parte ma intristez ca dispar din peisaj lucruri familiare, pe de alta ma bucur ca infanta creste. Citesc despre jocuri si jucarii pe net, ca na, si astea cresc odata cu ei si nu-mi vine sa cred ca ma uit la grupa 1-2 ani. Alaltaieri i-am luat primele creioane cerate si un set de borcane cu culori pentru pictat cu degetele, cand a crescut asa mare?

Dar ma si bucur, e uimitoare, face atatea lucruri frumoase, e un copil tare bun, ieri a imbratisat din proprie initiativa o fetita in parc, chiar a simulat ca-i da un pupic
. Eu nu-i zisesem nimic, nu o incurajez niciodata sa tzocaie copiii din parc, a venit de la ea, stie ca asa ne exprimam afectiunea, era sa ma bufneasca plansul de emotie...Fetele, ia sa fac si io un poll ca si Carmenela, v-ar interesa/ati cumpara un joc "lista de cumparaturi"? Deci, ideea e ca pentru a preintampina tantrumurile din magazin cand mergem cu ei la cumparaturi, sa facem de acasa o lista cu tot ce ne trebuie, lista pe care ei sa aiba misiunea s-o intocmeasca (impreuna cu parintii), s-o urmareasca, s-o bifeze in magazin, deci sa fie ei sefi la cumparaturi. Pentru ca evident ei nu stiu sa scrie si sa citeasca, kitul consta in abtibilduri rotunde cu diametrul de 2 cm cu legume, fructe, alimente de baza, articole de menaj si diverse, plus benzi de hartie (de 30 cm lungime si 10 latime) tiparite in stanga cu un contur rotund in care sa lipeasca abtibildul si o linie pe care sa poata scrie, daca stiu/vor/cand mai cresc cuvantul respectiv. Credeti ca merita sa ma apuc de treaba, v-ar placea un asemenea instrument?
Monica si gargaritza
Nancy "If you are unware of your choices, then you have none"
violeta29 spune:
Multumesc mult pentru incurajari,va pupacesc pe toate
Din fericire sotul nu are meningita,dar l-au internat in spital i-au facut investigatii iar acum e in perfuzii.Partea proasta e ca l-au trimis la spitalul de boli infectioase si bineinteles ca eu nu pot merge acolo cu fata sa-l vizitez
O sa mearga fratele meu zilnic sa-i duca mancare si ce mai are nevoie.
Oricum am un gust tare amar,avem un sistem medical de maare kaka,si pentru asta mai platim si luna de luna milioane bune

LA MULTI ANI RAUL DE OANASM
LA MULTI ANI RADUCU DE SERENITY

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
Tecky spune:
Profit ca doarme fata sa mai scriu si eu un pic.![]()
Am vb cu Rontzy,cuscra mea si spera ca va ajunge si ea duminica la intalnire.
Ralu la 1 an si 2 luni are doar 4 dintisori:2 sus,2 jos,de 3 luni nu i-a mai iesit nici unul...
In camera Ralucai am patutul ei,mai exact tarcul si de cand ne-am renovat apartamentul (dinainte sa raman gravida) am mobilat camera ei cu mobila pt copil care include si un pat de 1,40 m cred....si desi are patut normal parca as mai tine-o in tarc ca mi-e teama sa nu o gasesc pe jos noaptea![]()
Boti super interesanta ideea cu "lista de cumparaturi".
Flo vii la intalnire?
Violeta imi pare rau ca l-au internat pe sotul tau.Sper sa-si revina repede.Sanatate multa.
Ankalaura asteptam detalii de la party si poze bineinteles.
V-am pupat 
mcoca spune:
Flori, merci. Asa ma gandesc si eu ca e ok. In plus e pe curba ei (ca aici trasam intr-una curbe :))).
Boti, eu mintea de acum as zice nu
. Nu prea o iau pe Maya la cumparaturi. Acum nu stiu, poate o sa-mi schimb parerea peste cativa ani. Poate nu ar fi rau sa faci un sondaj pe la subiectele cu copii mai mari ....
Vicky si Printzesone
ankalaura spune:
MONA - unde ne-am intalnit noi pana acum, e foarte departe de Insula copiilor. Ca sa ajungi la Insula, trebuie sa mergi pe la Ambasada Chinei. Intrarea parca e vreo 25-30 de lei sau asa ceva. Si parca plateste numai copilul. Si noi tot zicem ca mergem cu Eliza si n-am ajuns de ceva vreme. Ca distractie, pentru ei e super de super. Mai nasol pentru parinti, ca tre' sa stai ca popandaul, mai bei o cafea, mai un suc (astea nu sunt chiar ieftine...)
GALLY - daca am o fobie, ei bine, aia este inaltimea. Noi stam la 9. Nimic nu imi doresc mai mult decat o casuta pe pamant. Statul la parter la bloc este mai cumplit decat statul la 9 
MONI - eu o pun pe marginea chiuvetei. Sta ca pe scaunel. Nu comenteaza, ci din contra, sta cuminte-cuminte. Dar fac asta de cand am adus-o de la maternitate, deci cred ca si obisnuinta isi spune cuvantul...
Daca e rece marginea chiuvetei, pune pe ea un prosop sau "fabrica" o mica husa din prosop cu elastic, stii cum sunt husele de saltea...
ANA - aceeasi problema cu pocnelile o avem si noi. Si Eliza o mai respinge pe Erika, ii mai ia uneori lucrurile din mana, iar asta mica riposteaza... Cam nasol momentul, ca si Eliza se enerveaza uneori, si tot asa. Noroc ca se intampla rar, dar eu as vrea sa nu se intample deloc...
BUJO - mie mi se pare inteligent patul de la IKEA, ala "alungibil" dupa dimensiunile copilului. Salteaua este si ea "alungibila".
Patul este www.ikea.com/ca/en/catalog/products/S39847516" target="_blank">cam asa La noi costa putin peste 4 milioane. Mai este si Minnen parca, tot extensibil; asta e metalic, costa putin peste 300 de lei. Nu stiu insa daca nu cumva ambele incep de la 135 cm lungime...
BOTI - exista deja joc cu lista de cumparaturi
Nu mai stiu cat costa. Eliza l-ar fi vrut, dar eu nu i l-am luat din cauza pieselor marunte pe care Erika le-as fi mancat. Ideea ta e interesanta. Eu personal abia sunt in stare sa imi urmaresc propria lista de cumparaturi. Daca s-ar amesteca si copilul, as fi distrusa.
Si atentie: lista mea de cumparaturi este ARANJATA IN ORDINEA RAFTURILOR DIN MAGAZIN!!! Daca mergem la carrefour exista o ordine, la Kaufland alta ordine!!
Si tot nu reusesc sa o urmaresc in graba si balamucul ala 
Sunt in mare fuga. Ma tem ca se trezeste acusi Erika si eu abia am terminat de strans vasele si de intins o serie sa rufe 
Edit: am pus cateva din poze aici CD-ul de la ei nu s-a scris, asa ca trebuie sa luam altul diseara. Noi am facut putine poze ca ne-am cafelit pe terasa. Din pacate, am avut numai 5 copii. Asa se intampla cand majoritatea sunt la bunici, in concedii, samd...