Topic ingrijirea copilului - CIC(5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

Deci daca eu nu as fi depus declaratia de venit realizat pe 2009 pana la data cererii indemnizatiei CIC ar fi fost nevoie de declaratie pe propria raspundere, dar in aceasta situatie eu nu voi depune decat copii ale:
- declaratiei anuale pe 2009 cu numar de inregistrare la Admnistratia Financiara;
- deciziei finale de impunere pe anul 2008
si nu mai e nevoie de nicio declaratie pe propria raspunedere.

Acum intr-adevar sunt lamurita, Mediajust.
Multumesc pentru sprijinul acordat si imi cer scuze daca am fost sacaitoare pe alocuri.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 29+

Decizia finala de impunere pe 2009.
(Vei avea gemeni?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

pai decizia de impunere finala pe 2009 o voi primi la sfantul asteapta, undeva pe la mijlocul anului 2010 dupa cum se misca la noi treburile... si eu dosarul pt CIC trebuie sa-l depun pana in ianuarie 2010... abia daca am timp pana atunci sa depun declaratia anuala pe 2009 care are termen mai 2010...

da, cu ajutorul lui Dumnezeu voi avea doi baietei

Mergi la inceput

Deci, Avalon:
Trebuie sa faci dovada celor 12 luni.
Pentru nov.-dec. 2008 este clar, ai si decizia finala de impunere - deci este determinat venitul real impozabil, ala va intra in baza de calcul.
Pentru ian. - oct. 2009, la momentul nasterii ai doar declaratia venitului estimat. Daca pana la momentul depunerii documentelor primesti si decizia finala de impunere, pe venitul real - perfect, acela va fi luat in considerare. Daca nu primesti pana atunci decizia finala de impunere, atunci declari pe propria raspundere ca n-ai castigat X lei (cat era venit estimat), ci X+Y, deci la acel venit se va raporta calculul indemnizatiei, pentru ca pe acela este venitul real impozabil. Ulterior, probabil ca se va verifica daca ai spus adevarul sau nu, ca sa stie daca intri sub Codul penal sau nu.

Mergi la inceput

Citat:

pai decizia de impunere finala pe 2009 o voi primi la sfantul asteapta, undeva pe la mijlocul anului 2010 dupa cum se misca la noi treburile... si eu dosarul pt CIC trebuie sa-l depun pana in ianuarie 2010... abia daca am timp pana atunci sa depun declaratia anuala pe 2009 care are termen mai 2010...

da, cu ajutorul lui Dumnezeu voi avea doi baietei

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 29+

Am scris in acelasi timp.
Sa dea Dumnezeu sa fie sanatosi si sa creasca mari! Ce bucurie! Mie mi se pare fascinant sa ai doi copii la fel de mari.
Si ca sa respectam topicul - pune la socotelile astea si cele 6 milioane!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Deci, Avalon:
Pentru nov.-dec. 2008 este clar, ai si decizia finala de impunere - deci este determinat venitul real impozabil, ala va intra in baza de calcul.
Pentru ian. - oct. 2009, la momentul nasterii ai doar declaratia venitului estimat. Daca pana la momentul depunerii documentelor primesti si decizia finala de impunere, pe venitul real - perfect, acela va fi luat in considerare. Daca nu primesti pana atunci decizia finala de impunere, atunci declari pe propria raspundere ca n-ai castigat X lei (cat era venit estimat), ci X+Y, deci la acel venit se va raporta calculul indemnizatiei, pentru ca pe acela este venitul real impozabil. Ulterior, probabil ca se va verifica daca ai spus adevarul sau nu, ca sa stie daca intri sub Codul penal sau nu.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Am inteles

O sa incerc sa "grabesc" lucrurile, sa depun declaratia in primele zile ale anului si poate daca o rog frumos pe doamna de la Finante imi emite decizia, ca sincer nu-mi plac deloc declaratiile pe proprie raspundere, imi dau frisoane...

Raman indatorata pentru ajutor

PS: ma surprinde mult cand vad ca cineva are atata rabdare

Mergi la inceput

multumesc pentru gandurile tale bune, iti doresc numai bine si rasplata cel putin pe masura a ceea ce oferi celor din jur

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Deci, Avalon:

Am inteles

O sa incerc sa "grabesc" lucrurile, sa depun declaratia in primele zile ale anului si poate daca o rog frumos pe doamna de la Finante imi emite decizia, ca sincer nu-mi plac deloc declaratiile pe proprie raspundere, imi dau frisoane...

Raman indatorata pentru ajutor

PS: ma surprinde mult cand vad ca cineva are atata rabdare

Avalon 29+

Fii serioasa, de ce sa-ti dea frisoane? Atata vreme cat este o declaratie corecta, nu ai de ce sa te temi. Trebuie sa vezi daca diferenta este consistenta, si atunci chiar ca se justifica orice efort de a intra in baza de calcul venitul real. Daca va intra in calcul doar venitul estimat, am mari rezerve ca-ti vor admite recalcularea. Dar ai varianta sugerata - reiei activitatea la slujba pentru doua zile, dupa care intri din nou in CIC, cu depunerea unui nou dosar, dupa decizia de impunere finala. Sunt ceva hartoage (presupun ca si cozi), dar poate merita diferenta.

Mergi la inceput

Da, uite ca la asta chiar nu m-am gandit si e o idee excelenta, o s-o pastrez ca "plan B" daca nu reusesc sa obtin decizia de impunere... si intr-adevar ai intuit corect, decizia anticipata este pe o suma mult mai mica fata de suma reala, nu ma avantajeaza deloc.
Insa pentru recalcul se iau in considerare noile documente depuse (in speta, decizia finala fata de decizia anticipata), perioada pentru baza de calcul ramanand aceeasi: 12 luni anterioare nasterii copilului, indiferent de cate ori repeti schema de a intra si iesi din CIC, nu?

Mergi la inceput

Citat:

Da, uite ca la asta chiar nu m-am gandit si e o idee excelenta, o s-o pastrez ca "plan B" daca nu reusesc sa obtin decizia de impunere... si intr-adevar ai intuit corect, decizia anticipata este pe o suma mult mai mica fata de suma reala, nu ma avantajeaza deloc.
Insa pentru recalcul se iau in considerare noile documente depuse (in speta, decizia finala fata de decizia anticipata), perioada pentru baza de calcul ramanand aceeasi: 12 luni anterioare nasterii copilului, indiferent de cate ori repeti schema de a intra si iesi din CIC, nu?

Avalon 29+

Da, perioada este tot timpul aceeasi: 12 luni inaintea nasterii copiilor.
Eu zic sa mergi sa vorbesti cu unu' mai destupat de acolo, presupun ca toti cei care traiesc din activitati independente au aceeasi problema - si atunci este posibil sa aiba norme interne de gestionare a situatiei.

Mergi la inceput

Multumesc inca o data, Mediajust, voi asculta sfaturile tale.
Sa auzim numai de bine

Mergi la inceput