Topic ingrijirea copilului - CIC(5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catus76_ro spune:

Buna ziua!
Am si eu o problema: m-am intors la munca din cic inainte de implinirea varstei de 2 ani a baietelului meu. Conform codului muncii am facut cerere pt un program de lucru de 6 ore. Nu s-a aprobat, cerandu-mi o adeverinta de la medic cum ca alaptez ( imposibil in situatia mea). Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat!

GINA, mami de bulgaras PETRU-CRISTIAN, 21 dec 2007 si de viitor prunc pretios de mar-apr!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui catus76_ro

Buna ziua!
Am si eu o problema: m-am intors la munca din cic inainte de implinirea varstei de 2 ani a baietelului meu. Conform codului muncii am facut cerere pt un program de lucru de 6 ore. Nu s-a aprobat, cerandu-mi o adeverinta de la medic cum ca alaptez ( imposibil in situatia mea). Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat!

GINA, mami de bulgaras PETRU-CRISTIAN, 21 dec 2007 si de viitor prunc pretios de mar-apr!

Programul redus fara afectare salariala se acorda exact pentru alaptat (OUG 96/2003). Deci daca nu alaptezi, nu ai niciun motiv sa ceri program scurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Buna ziua, Situatia la mine este in felul urmator: sunt platita de frima la care lucrez pe cartea de munca, dar am si venituri ca PFA (sistem de impozitare real, deci 16%). Intrebarea mea este cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului cumulata?

1) pt. cartea de munca mi-e clar, ultimele 12 luni, si se aplica 85%
2) pt. veniturile de pe PFA (deci activitati independente), se iau tot ultimele 12 luni? (ca pfa, uneori sunt luni cand am incasari, alteori poate nu). Eu depun declaratie de venit pe anul fiscal anterior (01 ian - 31 dec.) si evetual declaratie estimativa pentru anul urmator (tot asa 01 ian - 31 dec). Si nu imi este clar cum iau ei venitul in acest caz. Ultimul an fiscal, sau tot ultimele 12 luni (care pot fi cateva intr-un an fiscal si cateva in anul fiscal urmator). Daca e tot ultimele 12 luni (deci nu anul fiscal anterior), le trebuie copii dupa chitante/extras de cont?!

Sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc foarte mult. Chiar nu am gasit raspuns la intrebarea atsa.

Ana 12+
bebica mea mica si scumpica

ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

Pentru Mediajust va rog daca puteti sa ma indrumati,,,sunt deja mamica unui baietel de 4 ani si juma, mi-am platit dintotdeauna darile vechimea la casa de pensii si cea de sanatate deci in momentul de fata nu am cartea de munac bagata la vre-o firma,,ea fiind la cas.
As dori sa va intreb daca ma declar liber independent, cu venit dupa 12 luni as putea sa beneficiez de indemnizatie 800 ron? ne bagandu-mi cartea de munca la vre-o firma...
s-au cum ma sfatutiti?
s-au daca lucrez la o firma cu party time posibil sa iau indemnizatie dupa 12 luni?
la primul copil am beneficiat de cei 800 ron fiind in 2005 luad de la casa de pensii, nefiind obligatoriu avand carte de muna la vre-o firma.

va multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondi_m17 spune:

pentru catus 76 ...

eu obtinusem aprobarea pt reducerea timpului de lucru cu 2 ore fara afectarea salariala - FARA ADEVERINTA DE ALAPTAT - e un art in contractul colectiv de munca ce prevede acest lucru. ( nu am mai beneficiat pt ca m-am razgandit si am ramas acasa pana o sa faca fetita 2 ani)

pentru marius sau mediajust ...
probabil ca s-a mai intrebat, dar sincer nu am avut timp sa citesc chiar tot topicul..
- daca intru in CIC 2 fara intrerupere din CIC 1 indemnizatia este aceeasi ? ( sau 85% din cea din CIC 1?)
- daca intru in CIC 2 dupa ce as termina CIC 1 si as avea pre/post natal, cum se calculeaza indemnizatia? 85% din ce? (prenatal + ultimele luni din CIC 1 sau prenatal + lunile de dinaintea intrarii in CIC1, cele in care am cotizat efectiv??)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blondi_m17

pentru catus 76 ...

eu obtinusem aprobarea pt reducerea timpului de lucru cu 2 ore fara afectarea salariala - FARA ADEVERINTA DE ALAPTAT - e un art in contractul colectiv de munca ce prevede acest lucru. ( nu am mai beneficiat pt ca m-am razgandit si am ramas acasa pana o sa faca fetita 2 ani)

pentru marius sau mediajust ...
probabil ca s-a mai intrebat, dar sincer nu am avut timp sa citesc chiar tot topicul..
- daca intru in CIC 2 fara intrerupere din CIC 1 indemnizatia este aceeasi ? ( sau 85% din cea din CIC 1?)
- daca intru in CIC 2 dupa ce as termina CIC 1 si as avea pre/post natal, cum se calculeaza indemnizatia? 85% din ce? (prenatal + ultimele luni din CIC 1 sau prenatal + lunile de dinaintea intrarii in CIC1, cele in care am cotizat efectiv??)

Din CIC 1 in CIC 2 - indemnizatia din CIC 1.
Daca nu treci din unul in altul, atunci baza de calcul a indemnizatiei este reprezentata de veniturile efective din ultimele 12 luni (CIC, concedii medicale, prenatal, leafa etc).

Rugaminte generala: este extrem de greu sa raspunzi de zeci de ori la aceleasi intrebari. Ar fi foarte util pentru toata lumea daca s-ar posta intrebari noi, nu si cele la care s-a raspuns in nenumarate randuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondi_m17 spune:

Multumesc mult de raspuns.

o sa incerc sa citesc tot inainte de a mai posta intrebari.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blondi_m17

Multumesc mult de raspuns.

o sa incerc sa citesc tot inainte de a mai posta intrebari.

Rugamintea era generala, te rog sa n-o iei personal (oricum voiam sa postez acest mesaj, da' acum s-a nimerit, la raspunsul tau).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Se mai poate cotiza "din mana" direct la fortele de munca, ptr ca dupa 12 luni , cand se presupune ca nasti, sa beneficiezi de indemnizatie?
Intreb pentru o prietena si tare mi-ati fi de ajutor daca m-ati lumina in acest sens.
Multumesc frumos!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput
Mergi la inceput