Topic ingrijirea copilului - CIC(5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui aandradaa

Citat:
citat din mesajul lui marius

Intra in calcul TOATE veniturile salariale sau asimilate lor impozabile.

Astazi la ASCO mi s-a raspuns ca nu intra in calcul Conventia civila ci doar Conventia Sociala.
Stie cineva care este diferenta intre cele doua? Exista vreun caz concret de angajat ca si mine cu Conventie civila caruia i s-a luat in calcul venitul?

Va multumesc anticipat pt rabdare, intelegere si raspuns.

"Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil."

Ce este aia Conventie sociala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Viviannie

Buna,

Daca esti in CIC, CIC bb1 inceput dupa 1.01.09 (mai exact in 6.05.09), si ramai gravida, cum e mai bine ca sa continui CIC cu aceeasi indemnizatie: sa nasti bb2 pana implineste bb1 2 ani sau sa-l nasti pe bb2 in luna urmatoare implinirii 2 ani al lui bb1? sau tre sa te intorci la servici din CIC cu 12 luni inainte sa imlineasca bb1 2 ani???
S-ar prea putea sa nu am unde sa ma intorc la servici din CIC caci firma la care lucram merge tare prost si poate ar fi mai bine sa fac al 2lea bb acum. CA de angajat altundeva, in vremuri de criza, mai greu...
Dorinta mea e sa stiu in ce conditii pot sa intru din cic in cic, cu maxim de beneficii? sa raman gravida cu 9 luni inainte de a implini bb1 2 ani si sa-l nasc in aceeasi luna cu bb1 sau ... cum?
In al 2lea cic indemnizatia va fi la fel ca la primul cic?

Multumesc anticipat,

Aceeasi,
Viviannie TSR

Am si eu o intrebare similara. Ce se intampla daca ai bebe 3 ? Se mai acorda CIC ? Mentionez ca la bebe 1, am refuzat sa intru in CIC, la bebe 2 probabbil voi sta doar un an, dar la bebe 3 am posibilitatea sa intru ?
Stiu ca legea limiteaza la 2 copii, dar nu stiu daca primii 2 sau nu conteaza ordinea.

Multumesc,

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

Stiu ca legea limiteaza la 2 copii, dar nu stiu daca primii 2 sau nu conteaza ordinea.

Unde anume scrie ceea ce spui? In care lege mai exact?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui Viviannie

Buna,

Daca esti in CIC, CIC bb1 inceput dupa 1.01.09 (mai exact in 6.05.09), si ramai gravida, cum e mai bine ca sa continui CIC cu aceeasi indemnizatie: sa nasti bb2 pana implineste bb1 2 ani sau sa-l nasti pe bb2 in luna urmatoare implinirii 2 ani al lui bb1? sau tre sa te intorci la servici din CIC cu 12 luni inainte sa imlineasca bb1 2 ani???
S-ar prea putea sa nu am unde sa ma intorc la servici din CIC caci firma la care lucram merge tare prost si poate ar fi mai bine sa fac al 2lea bb acum. CA de angajat altundeva, in vremuri de criza, mai greu...
Dorinta mea e sa stiu in ce conditii pot sa intru din cic in cic, cu maxim de beneficii? sa raman gravida cu 9 luni inainte de a implini bb1 2 ani si sa-l nasc in aceeasi luna cu bb1 sau ... cum?
In al 2lea cic indemnizatia va fi la fel ca la primul cic?

Multumesc anticipat,

Aceeasi,
Viviannie TSR

Am si eu o intrebare similara. Ce se intampla daca ai bebe 3 ? Se mai acorda CIC ? Mentionez ca la bebe 1, am refuzat sa intru in CIC, la bebe 2 probabbil voi sta doar un an, dar la bebe 3 am posibilitatea sa intru ?

Multumesc,

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Legea nu limiteaza la 2 copii, ci la primii 3 nascuti dupa 1 ianuarie 2006:
ART. 6 (1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, precum si stimulentul prevazut la art. 3 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate īn una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2), dupa data de 1 ianuarie 2006.
(2) Se ia īn calcul la stabilirea celor 3 nasteri si nasterea survenita pāna la data de 31 decembrie 2005 inclusiv, īn situatia īn care solicitantii drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta īndeplinesc conditiile de acordare a acestora dupa data de 1
ianuarie 2006.
(3) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 1 se prelungeste corespunzator, īn cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, īn conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(4) Īn cazurile prevazute la alin. (3) se acorda o singura indemnizatie, īn cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

Prevederile de mai sus sunt cuprinse in OUG 148/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doro76 spune:

Buna.
Am si eu o nelamurire. Am nascut un bb pe 27 august, insa am o intrerupere in cartea de munca intre martie 2008 si iulie 2009. Din februarie 2009 am lucrat pe baza de conventie civila. Banuiesc ca nu am dreptul la CIC. Momentan am concediu postnatal cumulat cu prenatal, adica pana in decembrie. Mai pot incasa vreun drept dupa ce se termina cele 126 de zile? Exceptand alocatia copilului de 200 de ron...Multumesc mult.

Doro, mamica a doua fetite superbe Sara Lucretia(27.08.2009) si Eva Maria (28.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:

Unde anume scrie ceea ce spui? In care lege mai exact?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Citisem in noile modificari aparute in ianuarie 2009.
Dar probabil am citit aiurea.
O sa vad eu, nu am planificat bebe 3, dar daca se intampla ....

Multumesc de raspunsuri

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Doro76

Buna.
Am si eu o nelamurire. Am nascut un bb pe 27 august, insa am o intrerupere in cartea de munca intre martie 2008 si iulie 2009. Din februarie 2009 am lucrat pe baza de conventie civila. Banuiesc ca nu am dreptul la CIC. Momentan am concediu postnatal cumulat cu prenatal, adica pana in decembrie. Mai pot incasa vreun drept dupa ce se termina cele 126 de zile? Exceptand alocatia copilului de 200 de ron...Multumesc mult.

Doro, mamica a doua fetite superbe Sara Lucretia(27.08.2009) si Eva Maria (28.04.2005)

Daca pe Conventia civila au fost platite impozit si asigurari de sanatate, ele vor intra in calcul. Deci daca astfel iti acoperi 12 luni, vei putea lua CIC.
Veniturile din Conventia civila sunt asimilabile veniturilor din activitati independente - sub conditia de a fi declarate la fisc si a fi impozitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandradaa spune:

[/quote]Ce este aia Conventie sociala?

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).
[/quote]

Asta ma intreb si eu, si contabila firmei si se pare ca si voi ...
Luni merg iar la Asco poate dau de cineva mai informat pe acolo si imi poate da un raspuns..
Chiar nu este nimeni caruia sa i se fi luat in calcul venitul din conventia civia, pe aici care sa ne linisteasca?

"Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns litlelight spune:

Buna seara fetelor,

am si eu 2 intrebari: in 6 decembrie urmeaza sa ies din concediu postnatal si sa-mi fac dosarul pentru CIC. Intrebarile mele sunt:
1. unde se depune dorarul pt mamicile cu domiciliul in sectorul 2?
2. cat dureaza din momentul in care depui dosarul si virarea banilor?

Multumesc anticipat

Luminita mami fericita de Ilinca Anamaria + 8

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

vin si eu cu o intrebare...

stie careva ce s-a intamplat cu plafonarea indemniztiei la 4000 ron?

si citind din urma am cam ametit. eu stiam ca trebuie sa fie un venit impozabil, nimic despre contributia la sistemul de asigurare medicala. adica stiam ca este in regula si conventia civila.

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

www.TickerFactory.com/weight-loss/wtM1xDP/] br / [img] br / " target="_blank">Miha scade

Mergi la inceput