Topic ingrijirea copilului - CIC(5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralia spune:

buna ziua Marius
am o intrebare: eu intru in prenatal din data de 21 oct 2009. de la 01 oct sunt in CO (14 zile lucratoare, deci 20 calendaristice).
mie cum mi se va calcula venitul pe perioada CM?
media veniturilor lunilor anterioare CM (aprilie - septembrie = 6 luni integrale) sau se vor calcula 5 luni integrale si zilele de CO din octombrie?
multumesc

oli 28 + Ana Theodosia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralia spune:

----in medie 85% din veniturile realizate pe ultimele 6 luni anterior intrarii in prenatal este suportat integral de Casa de sanatate

indemnizatia de CM se calculeaza la media veniturilor brute, iar indemnizatia de crestere copil se calc la media venit nete?
"veniturile realizate pe ultimele 6 luni" inseamna brut, nu?

diferenta de 15% cum se calculeaza? banuiesc ca 15% la brut, se scad impozitele toate, iar netul rezultat se aduna la cei 85% de CM, nu?

nu stiu daca am fost clara, incerc s eu sa a lamuresc singura, caci firma la care lucrez are ceva pb cu intelegerea normelor si sper sa nu imi greseasca calculele..
daca nu te-ar deranja prea tare, as putea sa dau un PM cu sumele concrete

oli 28 + Ana Theodosia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Am si eu o intrebare, imi cer scuze daca s-a mai discutat, poate ma ajuta cineva. Pe scurt deci: am o prietena care doreste sa ramana insarcinata dar momentan nu lucreaza nicaieri. Exista vreo posibilitate sa-si plateasca singura contributiile pt asigurarile sociale si astfel sa poata beneficia de CIC? Daca da....unde se poate adresa? Ma gandeasc ca asa cum poti plati sa beneficiezi de vechimea pt pensie, se poate si pt CIC. Nu stiu cat am fost de coerenta, sper sa fi inteles ceva

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuie sa lucreze sau sa aiba venituri profesionale impozabile sau asimilate. Nu are ce sa plateasca.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandradaa spune:

Am si eu o nelamurire, probabil s-a mai discutat dar nu am gasit eu..

Sunt angajata din din 1 Septembrie la o firma cu 8 ore, iar la vechea firma unde lucrasem ultimi 2 ani cu program de 8 ore am trecut din aceeasi data la 2 ore, in plus mai am si o conventie civila pentru care se platesc cei 16% impozit. In urma cu 2 saptamani am aflat ca sunt insarcinata, iar ieri asistenta de la cabinetul doctoritei de familie mi-a spus de indemnizatia pe 85% din venit.

As dorii sa stiu daca mi se vor calcula in venitul din ultimul an atat venitul net pt contractul de 8 ore cat si cel pentru contractul de 2 ore si mai ales venitul net pt conventia civila din cele 9 luni (1 septembrie pana in momentul nasterii)?

Multumesc anicipat pt raspuns.

"Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intra in calcul TOATE veniturile salariale sau asimilate lor impozabile.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

am auzit ca nu ar mai fi trecuti pe cartea de munca anii in care stai in CIC? Este adevarat sau doar s-a vorbit despre o noua lege si n-a intrat in vigoare inca?

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mony08

am auzit ca nu ar mai fi trecuti pe cartea de munca anii in care stai in CIC? Este adevarat sau doar s-a vorbit despre o noua lege si n-a intrat in vigoare inca?

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)

Nu este adevarat, nu exista nicio lege noua care sa nu fi intrat in vigoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

Buna seara.
Am depus actele pt CIC in august si nici un semn pana acum Stiti cumva daca se mai trimite vreo hartie acasa in bucuresti, decizia parca se numeste ?
Multumesc anticipat de raspuns.

Mami fericita de mic Mihnea Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Ajutoor o alta problema seiveste la mine la serv
Firma mea pe 14 sept a intrat in insolventa si acum am aflat ca pana in aceasta data nu ne-a mai platit "darile la stat"
Cum pot sa aflu daca afecteaza si cum afecteaza ac lucru cic pt ca am intrebat la contabilitate si mi-au spus ca nu au mai platit o perioada dar asta nu-mi afecteaza cic

Mergi la inceput