Sezatoarea canadiana (153)
Raspunsuri - Pagina 13
nelia spune:
Eu nu zic prezent, ca nici noi nu sintem chiar bine...
Olga, mai citesti, esti in Montreal? Te sun, ca si eu sint cu copiii acasa si cu febra, nu e mare, dar inca nu stim ce e...
mikiion spune:
Eu sunt foarte suparata. M-am enervat rau de tot la gradinita astazi. Suficient sa le spun vreo doua la educatoare si o sa urmeze si cearta cu directoarea proprietara. Am inceput de luni. Prima zi a fost bine a intrat cu placere acolo… Apoi de a doua zi a inceput cosmarul, cu plansete cu rugat in lacrimi sa nu-l lasam acolo. Il intreb de ce, ca nu-i place. Si are si de ce. Gradinita e noua, abia au deschis-o . Dar au déjà 16 copii la el in grupa. Nu au inca jucarii suficiente. Daca le intrebi de jucarii ele spun ca o sa aduca. Déjà e joi si cand am intrat in ele ca unde sunt jucariile s-au dus si au luat 5 animale de la o alta grupa ( de la dolarama….) ca sa se joace. Eu de obicei nu ma duceam sa-l duc niciodata. Dar azi dupa ce mi-a povestit sotul cum face m-am dus sa vad si eu. Si lucrurile s-au desfasurat in modul urmator.
Intram toti trei in cladirte. Educatoarea cea rea( ca e una mai umana) care nici nu stie macar sa zambeasca trece pe langa noi cu o parte de copii sa-i duca spre clasa lor, nu ne saluta nu ne baga in seama si pleaca mai departe. Era asa greu sa zica un buna ziua, ce mai faci Marc.? Apoi a inceput rugamintile lui Marc sa nu-l lasam acolo. M-am dus cu chiu cu vai pana la grupa lui care e efectiv o camera goala cu mese si scaune fara un desen ceva pe pereti, nimic. Coridorul pana acolo vopsit in galben fara un tablou, nimic, ca un coridor de inchisoare( le-am si zis chestia asta, ca eu il aduc intr-o gradinita nu intr-o inchisoare). Diferenta fata de alta data e ca Marc acum vorbeste imi spune ca nu-i place plange si spune s’il vous plait nu la garderie…….. Si e si mai dureros decat dadea cu picioarele si se tinea de haine cum facea cand era mic.
Barbatu-miu a luat copilul si a vrut sa plece acasa cu el. Abia l-am convins sa ma lase si pe mine sa fac o incercare. Am stat 30 minute si ajutorul educatoarei ne-scorpie care stie sa si rada si sa se maimutareasca am reusit sa-l las relativ linistit. Cealalata educatoare are efectiv o masca nepenetrabila pe fata. Daca are grija de saci de cartofi sau de copii nu e nici o diferenta.
Oricum eram suparata de la inceputul saptamanii dupa ce am citit articolul asta : http://www.cyberpresse.ca/actualites/quebec-canada/education/200908/30/01-897277-du-cpe-a-la-petite-ecole-des-bambins-discrimines.php
Nu mai am timp sa mai citesc ce ati mai scris. Sper ca Simmona e bine dupa accident. O inteleg, eu am avut accident in 32 saptamani.
Simonna spune:
Hello, scriu din mers, am appointment la dr. in juma de ora.
Multumesc de urari de bine si-mi pare rau ca v-am ingrijorat, mie mi s-a parut ca a fost clar din mesaj ca n-am patit nimic, numai ne-am belit masina si ne-am rotit in pic in jurul propriei EI axe :) Scuze inca o data.
COnfirm pt. miine. Ana vrei sa ma suni? Mergem impreuna? Hai, sa vezi ce Pontiac rosu model de-ala de care ai si tu mi-au dat astia ca masina de curtoazie!
Altfel, toate bune, e un dolce vita far niente pe capul astora la scoala de nu se poate! Sint curiasa cum evolueaza, ca m-am uitat pe carti si sint doldora de informatii. Dac'ar stii ei tot ce scrie acolo... Ca sa nu mai zic ca la 3 fara 10 e acasa, asa ca are la vreme dupa-amiaza... cred ca nici nu-si da seama inca ca nu mai e in vacanta :))
Aualeu, doctorul meu... carambas!
Pupici
Simonna
cge spune:
Diana, Anca nu a facut febra mare, dar ce ne-a ingrijorat a fost ca de vineri noaptea spre sambata face mereu.
Cu pauze cand ia Advil dar tot face dupa.
Ea e destul de rau, ca dupa 2 vizite la medic si aseara si azi si dupa radiografia la plamani au trecut-o pe antibiotic.
Mikiion, imi pare rau ca nu v-ati gasit gradinita care vi se potriveste.
Anca s-a imprietenit cel mai bine cu educatoarea ei. Si Victor tot profesorii e prieten, mai incolo cu copiii.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
miss_ra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe In primul rind trebuie sa obtii acordul tatalui copilului ca sa-l poti scoate din Romania, altfel n-ai nici o sansa; apoi dupa divort ati putea veni intr-o excursie in Canada, tu cu copilul iar aici sa te casatoresti; in felul asta noul sot din Toronto poate solicita imediat parenarea si voi nu mai trebuie sa iesiti din Canada pina se finalizeaza actele; in timpul asta nu ai drept la job (legal) si esti pe barba sotului tau 100%; http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Multumesc mult Ana!
E o idee stralucita si lipsita de riscuri pe care trebuie sa o procesez cu el.
Cele mai bune ganduri fetelor de aici.
PS - Daca mai aveti solutii va rog sa le spuneti aici.
Multumesc!
columbiana spune:
Simonna, te sun miine in pauza de prinz (12-13H) si stabilim sa trec sa te iau eu please, cu a'meu Pontiac pentru ca vin direct de la job;
Rezervare este pentru 8 persoane, ora 18 pe numele meu; (ala din mailurile de yahoo)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Daiopri spune:
Salutare la toata lumea. Intalnire placuta again(asta e pt ca eu lipsesc bineinteles)
Mikion imi pare rau sa aud. Of, ca tare necajit mai e Mark. sa treaca si sa gasiti o rezolvare cumva.
Noi suntem bine, crestem crestem. Mqqm, ce vuiton la asa bursucel?S-au dus vremurile aleaAm citit si eu pe site-ul tau si mi s-a indoit inima ce frumos ai scris. tare as fi vrut si eu sa ma bucur asa de momentele astea. Acuma ce sa zic, eu nici nu sunt genul artisticsi acusi nici nu am timp
Dar ma gandesc sa las ovarele acolo poate poate imi mai vine mintea la cap?
mingiuta cu ochi
Simonna, vai ce bine ca mai aud de un caz ca am crezut ca doar ai mei copii arata adevaratele radacini
Numai bine la missZ sa stea cumintica acolo.
Apoi sanatate multa la bolnaviori. Chiar vroiam sa intreb ce e cu Nelia.
Si eu sunt speriata de virusii ce vin, ca eu numai asta nu mi-ar trebui.
Am vazut la subiectul cu bb, ca a zis mi ro de certificatul romanesc. Multam mult, ca acolo nu mai apuc sa scriu. Da pe cuvant daca inteleg de ce ne trebuie atatea chestii. Mama ei de treaba. de unde stii ca apoi se poate face doar in sect 1? Ca eu am intrebat si viceconsulul a zis ca unde a fost ultimul domiciliu.
Am mai scris nitel despre mine dincolo.
Khristin, Magda, voi nu mai scrieti si aici?
Incepem si noi scoala marti, si nici nu vreau sa ma gandesc la papa. Mi s-a dus si celebrul sandwich cu peanut butter
Un an scolar cat mai bun si sanatate multa.
Oanagabriela
denisa cum mai esti? Au venit copilasii?
Olga nu putem schimba nimic pe lumea asta. capul sus, uita=te bine la boieroiaca si baiat si enjoy fiecare moment.
Si hai ca viu cu tine la slabit
Nu's de urasc ceva mai mult decat cantarul, da l=am dat 2 zile la o prietena si mereu il cautam, ca in reclama aia cu mopul si love stinks:))
Ange ceva noutati?
Ana, ai vazut ce bine e la gv?
danaP o plecare ceva in vacante?
Mai asteptam poze frumoase desi si eu ma crucesc cum am album privat si sunt o gramada de vizionari
simi bun venit din tara. Ce as mai fi vrut si eu sa merg.
Cge sanatate multa si la voi
Diana scot majoretele dupa ziua de sambata nu? Vezi ca si eu tot asa am patit din cauza la virusii lui cel mare nu mai imi venea sa nasc nimic, si apoi nu mai vroia pisoiul sa iasa:)) Ceea ce ai zis ca are Victor am patit si noi, trece destul de repede dupa ce iti da medicament, dar asa e, te sperie cand nu pot respira:(
in grup de data asta
Numai bine tuturor
Simonna spune:
Yey, n-a nascut nimeni, toata lumea vine la intilnire. Cool. :))
Ana, in caz ca nu raspund acasa si n-ai nr. de mobil, de la cinci jumatate o sa fiu gata si te astept cumintica. Vedem noi cu care Pontiac mergem. Probabil cu al tau, ca Miss Z. face tumbe si ma gidila de mor :))
Ma duc sa cumpar lucruri...
Pupici, pe diseara!
S.
Denisam spune:
Daiopri-tare ma bucur ca ne scrii, si ca esti bine..
Eu am vb cu sotul, a ajuns la romanica, acum incep AMR, pe 10 aterizeaza toti inapoi,abia astept ca nu maipot de dorul copiilor..
MTL-intalneala placuta!
Simona si Diana-aveti grija cu burticile diseara
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
CriPOD spune:
Daiopri, nu incape indoiala in mintea mea ca tu te bucuri de fiecare moment cu copilasii tai pisicesti la maxim, la intensitati la care eu nici nu stiu aspira. Ca doar datorita tie ma bucur si eu si mai mult de-ai mei. si un hug huge!
Io plec pe 4 zile, burticoaselor, sper sa va regasesc tot juma de cantitate cand ma intorc, asta numai sa nu ratez galeria, altfel go girls, go, ca sunteti coapte! Si bag si-o agitata just in case:
Pup si distractie la intalnire! Astept pozele sa particip si eu!