cum parliti carnea de pui
Vreau o modalitate de a parli carnea de pui fara sa stric plita. Chiar daca folesc folie de aluminiu se strica ochiurile, ca se mai scurge grasime,sange care ia foc si pateaza ochiurile. Nu pot sa suport fulgii de pe bucatile de carne(aripi, pulpe)si indiferent cat le-as parli tot mai ramane puf care e lipit si nu-l pot indeparta.La piept nu-i problema ca nu are puf mult si daca are scot pielea dupa el.
Dar la restul e de jale , mai ales daca iau un pui sa-l fac ciorba, din toate bucatile. Voi cum procedati?
Raspunsuri
Delphinas spune:
daca e musai sa folosesc pielea...le parlesc pe ochiul de la aragaz...am mesteru in casa care imi desfunda diuzele si repara eventualele "stricaciuni"
la friptura, gratare inlatur pielea...carnea gatita are un aspect mai frumos si plus de asta inlatur grasimile.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Infertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui speranta Vreau o modalitate de a parli carnea de pui fara sa stric plita. Chiar daca folesc folie de aluminiu se strica ochiurile, ca se mai scurge grasime,sange care ia foc si pateaza ochiurile. Nu pot sa suport fulgii de pe bucatile de carne(aripi, pulpe)si indiferent cat le-as parli tot mai ramane puf care e lipit si nu-l pot indeparta.La piept nu-i problema ca nu are puf mult si daca are scot pielea dupa el. Dar la restul e de jale , mai ales daca iau un pui sa-l fac ciorba, din toate bucatile. Voi cum procedati? |
Incearca sa iei pui grill de la o firma cat de cat mai cunoscuta, vei vedea ca nu are (mai)deloc puf si pene...ex Agrisol, Transavia...mie personal mi-e scarba de mirosul acela de parlit, drept pentru care niciodata nu parlesc bucatile de carne de pui, daca mai gasesc puf/pene le curat fir cu fir, le spal bine si pe urma le gatesc...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
ANITA75 spune:
da mai Corina nici eu nu pirlrsc puiul cind fac friptura,dar pt ciorba nu arata frumos in farfurie nepirlit,acum fiecare cum ii place ,mie NU
speranta spune:
Multumesc, am mai auzit o varianta si o s-o verific si pe asta . Cica se pune puiul cateva secunde in apa clocotita se scoate , carnea se stringe, fulgii se ridica (numai stau lipiti de carne)si se poate parli f.usor.
Stiu ca trebuie sa sterg imediat aragazul, ca asa e normal, dar plita e din inox, ochiurile nu sunt ca la aragazul vechi si se pateaza si deterioreaza, indiferent cat le-as curata.
adita spune:
eu il curat de piele indiferent ce gatesc cu el si am scapat de parlit
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANITA75 da mai Corina nici eu nu pirlrsc puiul cind fac friptura,dar pt ciorba nu arata frumos in farfurie nepirlit,acum fiecare cum ii place ,mie NU |
eu nici macar nu pap ciorbita...o fac pentru sotul meu...sunt meseriasa la supe si ciorbe, dar nu mananc decat de maxim 2-3 ori pe an...
dar asa cum am scris anterior, examinez puiul cu cea mai mare atentie, pigulesc toate firicelele si resturile de pene, apoi il prepar...
am observat ca puii gril de la agrisol si transavia sunt aproape perfect curatati de puf si pene, rar gasesti cate un fir-doua...la alti producatori de carne de pui am gasit smocuri intregi de pene...bleah...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
ANITA75 spune:
speranta ca sa nu mai murdaresti aragazul pui folie si dupa ce ai terminat puiul o iei imediat
geanina-nica spune:
speranta-uite un truc pe care il foloseste mama,intr-un recipient pui spirt sanitar,sau alcool sanitar si ii dai foc
si la flacara parlesti penele,si asa nu -ti murdaresti aragazul