medicamente
Buna,
ma numesc Elena, sunt in 8 luni insarcinata, as dori sa aflu de ce mi s-au prescris UTROGESTAN, NO-SPA si SCOPANTIL ??
medicamente
Raspunsuri
qsar spune:
Buna, burtica Elena Luiza!
Nu stiu nimic despre med. Am intrat numai ca sa-ti urez bun venit pe DC!
Q (Gabriela si Dinu)
camelia-daniela spune:
In primul rind, bine ai venit printre noi!!!
Mä mir cä nu l-ai intrebat pe doctor!!!
Eu cind am fost gravidä, nu am luat nimic, pinä nu m-a convins doctorul cä nu-mi face räu!!!
Cel mai bine ar fi sä nu le iei pinä nu-ti dä el explicatii de ce si pentru ce!!!
Pupici de la Cami.
Lauraa spune:
Cred ca dr. a stiut ca esti gravida cand ti le-a prescris, nu? Deci e in cunostinta de cauza. Nu stiu nici eu pt. ce ti le-a dat exact, dar medicamentele astea se dau in general la iminenta de avort, la pericol de nastere inainte de termen. Asa ca ia-le si asculta de dr. nu de necunoscuti de pe forumuri. Probabil ca ai avut contractii sau sangerari.
Laura
camelia-daniela spune:
O necunoscutä de pe Forum nu se pricepe sä räspundä la intrebarea asta, asa cä nu poate decit sä-si dea cu pärerea.
In primul rind, nu inteleg cum vine asta???...te duci la doctor, iti prescrie niste medicamente, pleci acasä si nu stii, de fapt, pt. ce sint!!!
Dupä care lansezi intrebarea in Forum!!!
Doctorul respectiv, este in mäsurä sä-i dea räspunsurile de rigoare, pt cä cunoaste situatia....eu cred cä are telefon, in caz de nelämuriri.
Elena, nu mi-o lua in nume de räu, dar consider cä ai fäcut o gresealä!!!
Eu sint anti-medicamentatie, bineinteles in afara cazului cind este o necesitate vitalä!!!
Eu rämin la pärerea mea, dar vreau sä fii convinsä de ce iei aceste medicamente!!
Trebuie sä fii bine informatä, inainte sä iei o decizie, iar dacä dr. nu ti-a explicat, esti tu datoare sä-l intrebi.
Pupici de la Cami.
ane2 spune:
Mai intai de toate bine ai venit
De No-spa stiu ca nu prea sunt indicate in timpu sarcini eu sunt innsarcinata in 5luni jumate si inurma cu 3 saptamani doctoru mi-a prescris no-spa ptr ca am facut o criza puternica de stomacu ma durea atat de tare ca nu mai puteam sa respir si mi-a facut o injectie sa ma calmez si mi-a zis ca daca ma doare la fel de tare dupa ai sa iau o pastila la 8ore ptr ca sunt foarte puternice noroc ca nu ma mai durut asa de tare si nu a fost nevoie sa le iau.Nu inteleg de ce ti-a prescris acest medicament daca nu ai probleme cu stomacu?Oricum ar fi bine sal intrebi personal.
anita
Lauraa spune:
Sunt de acord cu Camelia. Tu stii cel mai bine de ce te-ai dus la dr. Poate ai avut sangerari, contractii,dureri de burta, etc. Sau poate ca la control dr. a gasit ca ai o problema. Tu ar fi trebuit sa il intrebi,desi ma mir,ce dr. e ala de nu vorbeste cu tine nimic? Eu l-am intrebat si daca am voie branza pe perioada sarcinii. Din cate am citit pe aici, No Spa e e adesea prescris la gravidele cu probleme, la fel Utrogestan.
Laura
adar spune:
Draga Elena, NO-SPA este din cate stiu eu un antispastic care se prescrie de obicei in tratamentele biliare sau renale. Din pacate nu cred ca are vreo legatura cu sarcina si nici nu cred ca e acceptat in perioada sarcinii. SCOPANTIL-ul este probabil un antiinflamator(de obicei ele se prescriu impreuna, asa le-am primit si eu pt. rinichi) dar care din nou NU ESTE acceptat in sarcina. Despre celalalt nu am auzit, dar parerea mea este sa intrerupi tratamentul daca cumva l-ai inceput si cat se poate de repede sa te adresezi unui MEDIC!!!!
Iti doresc sarcina usoara, si asa cum le-am urat si celorlalte iti urez si tie sa ai parte de doctori care stiu ce fac.
Pupici si sa ne dai vesti bune,
adar
gabi25 spune:
Nu e nici o problema Elena, NO-SPA se da ca si scopatilul (care este scobutilul de alta data) pentru dureri, si eu am luat cat am fost insarcinata, am avut probleme cu contractii incepand din luna a patra si am luat pastilele astea pentru a combate durerile de burtica. Acum le iau cand am dureri in timpul ciclului sau cand am probleme cu rinichii.
Nu-ti fa probleme ca nu sunt nocive pentru bebe, eu am exemplul prin bebele meu de 1 an si 3 luni, care e argint viu si e foarte sanatos.
Despre celalalt medicament nu stiu nimic. Sunt de acord cu fetele ca trebuie sa intrebi doctorul si cand nu e nimic, dar mai ales atunci cand e ceva:). Serios acum eu mi-am stresat doctorii cu intrebari, cred ca ma postam cam de doua ori pe saptamana la usa medicului de familie sau la ginecolog cu noi intrebari si nelamuriri. Trebuie sa faci asta pentru a fi tu linistita, nu te teme ca ii stresezi pe ei ca daca nu le-ar placea nu ar fi acolo.
Nastere usoara si un bebe sanatos
Camelia si bebe Rares
http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````
tigresa spune:
Si eu am luat la No-Spa in timpul sarcinii, de nu mai stiu nr. tabletelor, si asta ptr. ca aveam contractii. Scopantilul din cate stiu eu are acelasi efect ca si No-spa-ul, mi se pare ca cele 2 medicamente au o substanta comuna la baza.
Alisa spune:
Elena, eu am urmat tratament vreo 2 luni cu utrogestan care este un hormon ), no-spa care il iau si acum, si scopantil am luat la nevoie, toate fiind pentru mentinerea sarcinii. Tratamentul l-am urmat in luna 4-6 dar pt. ca am contractii nedureroase iar si acum no spa, deci nu cred ca este ceva de speriat acest tratament.
Alisa, 8 luni.
Sanatate si sa iti fie bine !