CAZARE la Cheile Bicazului sau imprejurimi
Salutare dargii mei,
Vrem sa plecam weekend-ul viitor la Cheile Bicazului si apoi spre Targul Neamt pe la manastiri si ce mai e de vizitat in imprejurimi si binenteles cat putem vizita in cwele 3 zile...ca drumul e destul de lung de la Bucuresti si pana acolo.
Nu am mai fost in acea zona niciodata si de aceea va rog, daca aveti cunostinta de ceea ce este in zona sa-mi recomandati si mie cazare (ceva ieftin si modest)si sa-mi spuneti ce pot vizita in acea zona atat de frumoasa.
Am cautat pe net, dar nu am gasit nimik concret, dar as dori informatii si de la cineva care a fost in zona si imi poate spune impresiile.
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre si abia astept sa plec
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
Raspunsuri
danyalo spune:
In aceasta perioada cazarea in cheile Bicazului pana pe 1 sept. va fi mai scumpa si cred destul de aglomerat.Sunt multe pensiuni in Chei... sincer e o zona frumoasa , superba .Eu am stat in 2006 cred la Vila Bradul... ce sa zic atunci era ok...acum nu stiu.Da cautare pe google vezi ce-ti da.Anul trecut am mers haihui prin tara fara rezervare fara nimic tot in luna august( m-am jurat ca nu mai merg asa :)) ) si sincer nu am gasit cazare sub 150 lei pe noapte fara mic dejun in chei..ba da mint dar fara conditii si nu am acceptat...Asa ca am mers spre zona Neamt.Eeee si anul trecut era plin de romanasi veniti de prin strainataturi ( Spania, Italia) care mergeau ca la nebuni ( acolo nu merg da' la noi isi fac de cap).si din cauza de multe concedii mai cresc un pic preturile in august.
Aici in chei pur si simplu admirati , opriti mai luati un suvenir ceva .Sunt frumoase.Eu le-am facut cativa ani la rand si vara si iarna.La lacul Rosu admirati copacii retezati, culoarea apei, ratustele, puteti sa inchiriati si o barcuta, mai un kurtos...etc.
Eee cum ajungeti in Neamt aveti 2 variante... fie spre Piatra Neamt -aveti si acolo destule de vizitat)- sunt pensiuni si pana in Piatra si dupa spre Tg. Neamt -dar ma indoiesc ca veti gasi sub 100 de lei pe noapte.Noi am dormit chiar in Agapia la un hotel cred ca era cu 100 de lei pe noapte...aveai si restaurant. Ok curat...sunt pensiuni cred si mai ieftine dar era tarziu si nu am mai cautat.
Asa in Neamt aveti de vizitat : Agapia, Varatec ( au un farmec aparte)Man. Neamt + zimbraria . Tg Neamt-cetatea Neamtului, casa mem. Ion Creanga.
Mai este Man. Sihastria pe drumul spre Bicaz.Si mergeti apoi spre Bicaz ajungeti la Piatra Teiului.De acolo puteti face la stanga spre Bicaz mergand pe langa Lacul Izvorul Muntelui-puteti urca la Durau sau sa faceti dreapta spre Varta Dornei .
Preturi cazare acum la sf. de august sub 100 de lei probabil veti gasi dar nu stiu ce conditii se ofera .Cu siguranta sunt si de 50, 60, 70, 80 de lei dar e un risc sa nu fie libere.
In speranta ca te-am lamurit... va urez drum bun. Ar fi bine sa aveti o harta la voi sau un gps. Noi suntem adeptii circuitelor...ne ducem pe o parte si ne intoarcem pe alta... am cam vazut tot ce se putea pe la noi prin tarisoara.
Daca mai ai intrebari cu placere.
danyalo spune:
Acum am citit mai atent 3 zile...hmm.. we.Nu plecati fara cazare asigurata.
Propunere la dus: Buc-C.lung-Bv-Sf. Ghe.- Miercurea Ciuc-Gheorghieni- Cheile Bicazului-Bicaz- aici faceti stanga pe langa baraj pana la Piatra Teiului .Eee acolo faceti dreapta si mergeti spre Tg. Neamt .Coborati spre Agapia, Varatec, Piatra Neamt( va dati si in telegondola) si intoarcerea...nu stiu...coborati spre Bacau sau o luati prin Covasna. E o propunere...:)) noi de obicei ne hotaram sa stam intr-un loc..ajungem acolo nu ne place... si o luam apoi la pas usor -usor .Ajungeam in locuri la care nici nu ne gandeam la plecare:))
Anul trecut am vrut la Ocna Sibiului ( poate altora le-a placut noua nuuuuu) am luat-o usor la pas si am ajuns la Praid -nici acolo nu prea ne-am simtit bine numa cu vorbe unguresti din care nu pricepeam o iota. Am urcat spre Chei si am facut traseul asa cum ti l-am zis in prima postare. Numa ' ca noi am mers mai departe spre V.Dornei ,Iasi etc.Dar si per. de deplasare a fost de 10 zile parca.
Si prin chei cam tot asa veti auzi numa ungureste .Dar in Neamt dati de romaneasca.Zona Bicazului -Neamt este una din cele mai frumoase zone din tara insa si merita toti banii :))
SoriLea spune:
DANYALO - multumesc mult pt raspuns, intre timp am gasit si cazare (am stat toata ziua pe net si am cautat- am dat tel. si in sfarsit am gasit ceva ieftin si modest). Se numeste Pensiunea DARIA si e in Alexandru cel Bun, intre Bicaz si Piatra Neamt. Costa 60/cam. dubla cu baie comuna si 80/cam. cu baie proprie. Mi se pare excelent si e si ff frumoasa (in poze). Sper sa ne simtim bn. Tot asa am gandit si noi traseul.
Buc.-Brasov - Sf Gheorghe - Miercurea Ciuc - Ghiorghieni - Bicaz - Alexandru cel Bun (asta viner). Pt sambata, vrem sa urcam spre Targu Neamt si sa vizitam ce putem in zona aceia, apoi sa o luam spre Piatra Teiului Bicaz si Alexandru cel Bun. duminica vom pleca spre casa pe Bacau, nu prea ne place sa ne intoarcem pe acelasi drum, vrem sa vedem cat mai multe.
Multumesc inca o data pt informatiile date.
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
danyalo spune:
Sa aveti drum bun , vreme frumoasa si sa va intoarceti cu amintiri placute.Este perfect asa sa aveti asigurata cazarea .Astept pozici.
SoriLea spune:
Multumim pt urari
Dupa cum se vede nu am fost decat noi doua pe aici
GabrielaG spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141013
Noi am stat la lacul rosu...nu mai scriu inca o data.
Concediu placut,
Gabriela si baietii
SoriLea spune:
Multumesc Gabriela, mai am putin si plec si eu, am sa impartasesc impresiile dupa.