palmuirea copiilor

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pai sigur ca e oribil sa lovesti pe cineva mai mic decat tine, care nu se poate nici apara, nici nu iti poate da inapoi.
Si mai oribil decat asta ar fi sa spui ca asa o sa faci si data viitoare si ca nu-ti pare rau ca ai facut-o. Nu e cazul in situatia de fata.

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

E si tu acu... Doar nu vrei sa zic chiar cu cat merg eu pe autostrada.. Ca nu ma mai spala nici dunarea toata. 140 era doar orientativ, niste cifre oarecare...

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Pentru ca tot vorbiti despre defecte...am si eu cateva, in casa.

Uscatorul de par scoate un fum mai ceva decat Anca74 cand fetita varsa laptele (din pahar sau din stomac ), soneria, in loc sa cante arii de Verdi tipa de nebuna, tot la concurenta si ea iar de aspirator nu va mai zic nimic pentru ca risc din nou sa fiu acuzata de scenarii de groaza.

Dintre multele calitati as aminti: intelegatoare (inteleg repede ce mi se spune), priceputa (idem) si, nu in ultimul rand, frumoasa (nu cea mai frumoasa fata de pe DC but still...)

2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

ah, cat o iubesc pe Anca asta _a!!!!!!
Ceea ce-mi aminteste de un defect al meu : Anca_a e mai tare ca miiiii-neeeeeee .

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Ma oftica IE asta!!! nu pot si eu sa scriu
Asa ca, mai Ancutzo, vad ca fetele au cam zis ce voiam sa-ti zi csi eu. In primul rand trebuie sa-ti organizezi timpul, treburile facute in goana dimineata se pot face seara, da-o-n papucii mei de manicura, ca ti-o poti face si singura acasa, cea mai rapida cale e "frezatul" unghiilor scurt si gata. pedicura, ce e aia? eu port numai adidasi,a sa ca ma doare la basca ca nu-mi stralucesc unghiile picioarelor in razale de soare. curate sa fie si gata.
senvisul ala se poate inclocui cu cereale cu lapte care se inghit fooooarte repede sau varianta cu luatul pachetelului in masina. Ca sa nu mai pierzi 2 or ein trafic, cu nervii aferenti, poti lua metroul, banuiesc ca e mai civilizat ca aici.
Crede-ma ca am avut si eu o perioada d-asta haotica, mai ales ca am 2 atomici, din care cea mare are 6 ani juma si nu stiu cum e la altii....dar nu s-a "vindecat" de atomiceala dupa 4 ani , dar macar ne intelegem prin cuvinte. ca sa o domolesc am mai inscris-o si la inot sa consume energia si asta insemna un nou motiv de :"hai mai repedeeeeeeee! ca intarziem!".
oricum, fa-ti un plan scris, incearca sa te tii dupa el, macar in prima faza, pana iti va intra in refelx. vezi ca tensiunea asta acumulata nu duce spre bine, oricat de mult ai tipa la cea mica si oricate palmute ai da peste scutec (urasc sa zic pampers). cu asta mai rau faci, mai rau o agiti, mai rau ti se urca in cap. sau daca se calmeaza, o face pt cateva minute si numai de teama. iar tu, fara suparare, o sa clachezi. si o depresie e greu de tratat, e pe termen lung si poate vira in altele si mai si. asa ca, nu e un sfat rau sa mergi la PSIHOLOG, care crede-ma nu se ocupa numai de cei cu probleme grave, eu una cred ca orice om are nevoie de o vizita din cand in cand la unul...macar pt detensionare.
cunosc cazuri de femei care au clacat, de prea mult stres, au facut psihoze si crede-ma ca le-a fost insutit mai greu. repara acum, cat mai poti, caci pe masura ce te scufunzi, cu greu vei mai putea iesi la suprafata.
Nu 1 data am bazait si m-am dat cu fundul de pamant ca nu mai pot, ca nu mai rezist, ca "vreau la mama", insa...am reusit sa trec peste, sa invat din greseli, sa le corijez si acum mi-a rasarit in cap ideea sa ii propun lui barbat'miu sa facem si pe nr 3, asa cum voiam cand eram "mica" (adica fara 2 atomici la purtator). s-a uitat bietul de el chioras la mine si a zis ca am deraiat, pt ca stie cat imi e de frica de o noua nastere, dar, cineva drag de pe DC ul asta mi-a redat speranta, ca exista posibilitatea sa nasc si eu fara sa crap pe acolo.
cred ca te zdruncina cele 20 de ore de travaliu, dar nu a fost vina puiului tau, din contra! a suferit si ea cu tine, poate chiar mai mult, caci era mai mica si obisnuita numai cu caldurica si papica din burtica...pt orice copil e un chin sa se nasca, indiferent pe ce cale...numai ca apar pe lumea asta rece, orbitoare si galagioasa..., asa ca asta e un motiv in plus sa ii protejam, sa le facem adaptarea mai usoara, caci in fond, la noi trec durerile si alea dojde ore, dar ei si-au pierdut "Paradisul"!
eu am avut travaliu de 14 ore la Alex, dar d-ala urat, cu chinuri nasoala....iar la teo era sa murim amandoi la nastere. Pai pt mine copii astia sunt ABSOLUTUL! sunt tot! cum as putea eu sa-i lovesc stiind prin ce au trecut? stiind ca ma rugam cu cerul si pamantul sa mor eu, dar sa traiasca Teo al meu! cum as putea eu sa il dezamagesc? ca el a luptat atunci enorm sa supravietuiasca, sa fie puiul meu!
Cum as putea eu sa o bat pe Alex, cand ea se uita in ochii mei si-mi zice ca ea m-a ales sa-i fiu mamica?
prefer sa-mi dau eu castane ca sunt batuta in cap si ma enervez din orice tampenie. ti-am zis si repet, uita-te la Kay, la Aida, la toate mamicile care nu mai au pui sau care si-au vazut puii in ghiarele mortii si atunci gandeste-te ca esti norocoasa ca ai copilul sanatos si teafar, ca poate sa faca traznai! Nu fac scenarii horror cum acuza cineva, dar ma gandesc de mii de ori ca altii nu mai au sansa sa se enerveze ca puiul lor nu manaca, ca darama vaza sau cine stie ce....cred ca ar da price pe lume sa vada vaza aia facuta mii de bucatale, sa vada cum mancarea zboara prin casa, sa vada manuta care o arunca....
hai, fruntea sus! ca va faceti voi mari! numai ai ingaduinta fata de puiul mic si de nu si pt tine! organizeaza-te, pune in balanta prioritatile si cauta sa iti controlezi nervii. si...da-o in papuci de manicura
sper sa apreciezi ca ti-am scris mesajul asta pe nv

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Lorelai, in afara de copil, mai am nevoie de ceva calificari speciale ca sa scriu la subiect?

Am scris in repetate randuri ca am luat palmuta "ocazionala" si a degenerat si am o relatie de ***** cu maica-mea si ca am avut si eu grija de copiii altora si imi venea sa ii strang de gat cand am vazut ca mi-au lasat urme negre (!!!) de palme pe peretele abia zugravit . Da' am trecut peste si am luat-o drept arta :-)).

Nu stiu in ce relatii esti tu cu ai tai, dar eu imi amintesc fiecare palma la fund si fiecare tras de ureche si fiecare vorba urata si nu le uit! Si ea imi zice proaspata ca o floare ca nu isi aminteste toate astea .

Mergi la inceput

Si mai mult ca sigur ca ai dreptate, Lorelai, nu stiu cum e sa vorbesti din punctul de vedere al unei mame cu copil atomic, dar stiu cum e din punctul de vedere al unui copil care era certat si daca se imbolnavea... si e trist, pentru ca eu imi iubesc mama din datorie. Si ar fi trist de tot sa fie la fel la Anca si la fetita ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Deianira nu trebuie sa te superi. Vorba cuiva "inainte aveam 10 principii si nici un copil. Acum am 5 copii si nici un principiu".
Realitatea unei femei cu copil mic si job e greu de inteles daca n-ai trecut pe acolo ... Si multe din chestii pe care nu le sufeream la alti copii (exemplu: tavalit cu urlete in plina strada) le-a facut si fi-mea. Daca vedeam un copilas tavalindu-se ma gandeam "al meu n-o sa faca asta" "n-o sa-l las". Ihm. Ba da, fix asta am facut - am lasat-o sa se tavaleasca pe strada
Nu ca depresia mamei ar scuza palmele date unui copil care n-are cum sa inteleaga cu ce a gresit. Si intr-adevar oricat de mare e depresia ta n-ar trebui s-o reverse asupra copilului.
Cum zicea ariel ... exista cazuri de femei care au clacat, care au facut psihoze, etc. Si nu cred ca e vreuna care sa nu fi trecut printr-o depresie, fie ea cat de mica.
Si cum bine zice tot ariel ficare a avut momente in care-i venea sa se dea cu capul de pereti si fundul de pamant . Dar trece. Treci peste. Te aduni. Te organizezi si prioritizezi (cum zice Kay).
As crede ca Anca 74 e intr-o perioada de-asta. De dat cu capul de pereti.
Din punctul meu de vedere sunt convinsa ca peste 2-3 ani vom avea o anca 74 calma si intelegatoare dand sfaturi celor copii mici si atomici

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Sorana, m-am aprins dar m-am si calmat . As vrea macar din prisma copilului lovit de mama la nervi sa ma vada Anca (si nu doar ea) si sa inteleaga ca nu e ok si se poate altfel. De asta ii si sugeram sa dea cu ceva de pereti sau sa rupa bucati niste foi in loc sa dea in zanuta, si sunt sigura ca la asta esti de acord cu mine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Bun, gasesc ca la subiectul asta ne-am pe cinste, am aflat ponturi noi in gerarea stresului cu un copil mic, serviciu, casa, ne-am descarcat o parte din energii negative (alea dintre noi care poseda asa ceva, nu mamicile model )... Ce mai ramane de spus?!...

Citat:
citat din mesajul lui kay

auziti, am si eu o intrebare.

pe noi ne plateste sa-i organizam viata??? adica... pe mine cine m-a ajutat sa-mi vad prioritatile si sa ma organizez?

Pai, de ce nu ai cerut ajutorul cand ai avut nevoie?
Nu vad decat cateva posibilitati in ce te priveste:

1. nu ai avut nevoie pentru ca esti desteapta si organizata din nascare
2. nu ai avut nevoie pentru ca te ajuta parintii, bunicii, strabunicii, vecinii, etc.
3. nu te-ai gandit pur si simplu la optiunea asta de a intreba pe altii cum procedeaza
4. nu-ti pasa cum se descurca altii fiindca esti desteapta si organizata din nascare. Dixit.

In rest, ca si cu LauraNicole, simpatizez cu suferinta voastra ca mame incercate cu copii bolnavi, dar asta nu va permite sa ma atacati complet aiurea pe motiv ca voi aveti/ati avut probleme mai grave cu copiii si eu nu am. Slava Domnului ca nu am!
Problemele voastre cu copiii sunt mai importante decat ale mele pentru voi.
Pentru mine, insa, ale mele sunt primordiale.

Asa ca, pe acest motiv, imi cer scuze anticipat, dar te voi reclama la moderator pentru mesaje injurioase la adresa mea. Nu de alta, dar m-am saturat de mizerii gratuite de la persoane care sunt prea patimase sa gandeasca obiectiv.

conchita, pentru mine esti in clipa de fata o cauza pierduta si te-as ruga sa nu te mai chinui sa ma sagetezi cu tot felul de sfaturi complet deplasate si alte aiureli. Sunt la faza in care cum dau cu ochii de nick-ul tau, cum scroll down la mesajul urmator. So, rogu-te , nu-ti mai pierde timpul cu mine ca nu te mai citesc.

Daca-mi dai voie, totusi, reactiile tale, in general, sunt cele ale unui om super orgolios care, desi ranit si terminat, imparte la intamplare cuvinte grele si mizerii.
Stiu ca nu dai 2 centi pe parerea mea, dar ti-o spun totusi. Nu am ras de suferintele tale din copilarie fiindca e cam greu sa razi de un om in situatia ta. Mai mult de a-ti spune ca mi-e mila de tine nu am s-o fac.
Tu, ca membra veche extrem de activa a acestui forum, ar fi trebuit sa stii sa citesti printre randuri si sa nu-ti fie strain faptul ca uneori ceea ce scriem aici nu este mereu inteles cum trebuie. Dar, in fine, e problema ta.
Daca as fi la fel de vizibil rautacioasa ca tine, ti-as raspunde ca si tu esti candidata perfecta pentru o terapie. Problemele mele cu stresul, cu familia, serviciul par, intr-adevar, minuscule pe langa ale tale. Insa nu ma bag fiindca nu este problema mea.
Dar, ca sa nu te superi ca nu te-am luat in seama cum trebuie, iti soptesc discret la ureche ca si pe tine te voi raporta la moderator pentru atac grosolan la persoana subsemnatei.

Sorana, sa stii ca m-am gandit si eu sa apelez la serviciile unei tanti care sa ma ajute fie cu fetita, fie la curatenie insa… Apropos, cat costa o menajera in tara? Dar o bona? Ca aici menajerele nu vin la tine daca nu le dai minim 80$/zi, iar bonele… hehehe, sunt platite vreo 2-3,000$/luna. Astia sunt bani aici. Adica, bona, cel putin, are aproape salariul mediu pe economie. Si mai trebuie s-o si hranesti si sa doarma in casa la tine, cel mai adesea.
In conditiile astea, o gradinita este solutia cea mai putin costisitoare.
Oricum, am notat cateva ponturi mentionate de voi aici si deja le-am pus in aplicare cu organizarea cand plecam dimineata la serviciu.

Mi-a placut vorba cu "inainte aveam 10 principii si nici un copil. Acum am 5 copii si nici un principiu". Perfect adevarata!

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Mergi la inceput