cine fura lista de la intretinere?
buna ziua. Ma-ma uitat pe toate sectiunile si nu am gasit una mai buna unde pot si eu posta problema mea.
De cateva luni bune, un vecin binevoitor ia lista de la intretinere. Nu m-ar deranja daca nu m-ar afecta direct pt ca eu daca nu vad lista uit de intretinere si uit sa duc apometrele. S-a mai confruntat cineva cu problema asta? Ce ma sfatuiti sa fac? Incepe sa ma dispere treaba asta si trebuie sa iau masuri dar nu stiu ce masuri.
http://tt.lilypie.com/EIqJp2.png
Raspunsuri
guzelnico spune:
De obicei, restantierii sunt cei care "fura" listele.
Intrebare: avizierul nu are usita cu geam, la care sa aiba acces doar administratorul/ presedintele?
In cazul unui raspuns negativ, fa o cerere scrisa presedintelui asociatiei prin care sa soliciti achizitionarea, cu participarea tuturor proprietarilor, a unui astfel de avizier. Precizeaza-i ca afisarea listei lunare de plata este obligatorie. Trebuie sa se gaseasca o solutie.
Daca doresti, saptamana viitoare iti pot concepe eu o adresa, cu trimiteri la legislatie.
Deianira spune:
Deci nu sunt singura cu vecini obsedati :-)).
Si la noi se fura sistematic lista cu intretinerea pana am prins "delicventul", un locatar care nu vedea bine asa ca lua lista acasa sa o studieze si uita sa o mai puna la loc .
Si ideea lui Guzelnico e foarte buna, acum avem si noi un fel de dulapior si ne uitam prin geam la intretinere si la ce se mai afiseaza.
anne`mary spune:
buna.
nu avem avizier-dulapior. Bineinteles ca in dimineata asta lista disparuse. Dar ieri m-am uitat cu atentie si avem un singur restantier cu 600 de lei si vreo 4 cu restante de zeci de lei. Pt 600 de lei iei lista? Cat de disperat sa fi? Dar pe mine nu ma intereseaza restantele vecinilor....pe mine ma intereseaza cat am eu si doar eu de plata.
Am vorbit la asociatie si mi-au spus "noi ne facem datoria si afisam lista dar nu avem obligatia sa pazim lista".
oana_n spune:
Credeam ca numai noi avem parte de vecini cu asa obiceiuri. E o regula, se pare. Eu am descoperit insa ca nu doar restantierii, care sunt vreo 3, fac asta. Mai sunt si apartamente unde sunt declarate mai putine persoane. Nu le-as fi luat seama daca cucoana de deasupra mea nu ar bocani zi de zi si noaptea pana pe la 1-2, iar la intretinere sa fie trecute zero persoane. Nu bagam de seama, dar am pierdut randul cand ma uitam la ce avem de plata, si am vazut cu stupoare ca e zero suma. M-am uitat apoi atent si sarisem randul, clar. Insa stiu sigur ca la acel ap sta cineva, dim moment ce o aud zilnic facand zgomot. Si asta e asa de vreo 5-6 luni.
Si, ca sa nu zic ca e caz izolat, am facut o foto la hartia aia si m-am uitat pe ea atent, acasa. Si am descoperit cu stupoare ca sunt muult mai multe apartamente unde apar mai putini locatari decat sunt de fapt. Si ma mai mir de ce platim atat de mult.
Insa n-ai cu cine iti pune mintea. Asa ca am constatat si acum macar stiu motivele pt care dispare.
anne`mary spune:
pai si nu se poate face ceva? Nu se poate face o sesizare la asociatie? Nu sunt obligati sa investighezea stfel de cazuri? Sau la politie..ca doar ar fi un soi de "inselaciune" nu?
ni-na spune:
De fapt care sunt cheltuielile ce se impart la numarul de persoane?Gunoiul,curatenia pe scara,iluminatul pe scara,liftul.Pentru apa calda-rece sunt apometre,pt caldura se calculeaza la suprafata apartamentului.Sa stai cu grija pentru cativa banuti,asta chiar nu pricep.Cum de in bloc la tine nu exista omniprezentul pensionar atoatestiutor care sa reglementeze situatia?
anne`mary spune:
o exista si acel pensionar dar eu nu-l cunosc :D
Problema nu e de bani, problema mea este ca daca nu vad lista uit ca trebuie sa platesc intretinerea. Sotul are un program incarcat si e mult mai stresat ca mine , asa ca de ceva vreme incoace platesc eu toate facturile ...numai ca eu am o memorie proasta. Ca sa va faceti o idee: ca sa nu uit sa platesc factura la internet, imprastii cele 3 foi ale facturii prin casa ca sa le vad si sa-mi aduc aminte. Asa se intampla si cu intretinerea...trebuie sa vad lista ca sa-mi aduc aminte de ea. Stiu ca pare ca exagerez dar eu chiar nu imi incarc memoria si asa subreda cu lucrurile astea.
Dar cred ca singura solutie este sa cumparam un avizier cu geam si lacat numai ca vecinii nostrii nu or sa doreasca lucrul asta...poate doar daca ar fi gratuit.
Anuska spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anne`mary Problema nu e de bani, problema mea este ca daca nu vad lista uit ca trebuie sa platesc intretinerea. Sotul are un program incarcat si e mult mai stresat ca mine , asa ca de ceva vreme incoace platesc eu toate facturile ...numai ca eu am o memorie proasta. Ca sa va faceti o idee: ca sa nu uit sa platesc factura la internet, imprastii cele 3 foi ale facturii prin casa ca sa le vad si sa-mi aduc aminte. Asa se intampla si cu intretinerea...trebuie sa vad lista ca sa-mi aduc aminte de ea. Stiu ca pare ca exagerez dar eu chiar nu imi incarc memoria si asa subreda cu lucrurile astea. |
Eu ca sa nu uit sa duc hartia cu "citirea" contoarelor, sa platesc gazul, lumina samd am gasit o metoda super (cred eu!): cand aflu ca trebuie dusa hartia, pun la telefon un memento in ziua respectiva cu titlu "contoare"; cand trebuie sa platesc facturile, idem! Si suna nene si ma "trage de atentie"
Poate te ajuta si pe tine!
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na De fapt care sunt cheltuielile ce se impart la numarul de persoane?Gunoiul,curatenia pe scara,iluminatul pe scara,liftul.Pentru apa calda-rece sunt apometre,pt caldura se calculeaza la suprafata apartamentului.Sa stai cu grija pentru cativa banuti,asta chiar nu pricep.Cum de in bloc la tine nu exista omniprezentul pensionar atoatestiutor care sa reglementeze situatia? |
poate o sa ti se para bizar, dar la mine in bloc, in valoarea intretinerii lunare pe care o platesc, suma cheltuielilor comune o depaseste pe cea corespunzatoare consumului de apa rece (eu am centrala termica, apometre, asadar platesc doar apa rece la intretinere + pierderile/diferentele de consum la apa rece).
daca ar fi declarate toate persoanele care locuiesc in bloc, suma reprezentand cheltuieli repartizate pe nr persoane ar fi mai mica, deci si noi ca familie am plati mai putin la cheltuielile comune. cel mai mult in ponderea cheltuielilor comune reprezinta energia electrica (iluminat scara + lift).
singura varianta este sa faci reclamatie la sectia de politie de care apartine zona respectiva, politia poate solicita verificarea cartii de imobil, deoarece legea prevede inscrierea locatarilor in cartea de imobil in termen de 5 zile de la mutarea la adresa respectiva. daca nu exista carte de imobil sau nu este actualizata, politia poate amenda respectiva asociatie de locatari si poate solicita actualizarea cartii de imobil intr-un anumit termen.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )