Egipt-Cairo, Hurgada

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Mihaela scuze in primul rand ca mesajul dinainte a fost scris asa pe fuga ieri seara si nu prea se-ntelege paote mare lucru. Pe scurt, ce am vrut sa spun este ca se poate calatori si cu masina luandu-ti anumite precautiuni in plus (sa te informezi, poate sa te mai alaturi si altora care au drum cu acceasi destinatie).

Noi la Luxor am fost cu trenul noaptea. Detalii despre pret si bilet nu prea mai pot sa-ti dau pentru ca asta se intampla acum 11 ani si oricum cred ca tarifele s-au mai schimbat. Eu zic ca poti sa mergi si cu fetita ta, confortul este ca la un tren european, aer conditionat, restaurant etc. Poate chiar prea mult aer conditionat caci tin minte ca desi era iulie a trebuit sa ne luan niste jachete pe noi. Am plecat seara si am ajuns dimineata. Cand ne-am dat jos din tren localnicii ne-au intampinat cu Welcome to Alaska cand ne-au vazut asa imbracati caci afara cred ca erau cel putin 40 de grade. Biletul din cate imi aduc aminte l-am luat cu cateva zile inainte si tin minte ca trenul era destul de plin.

Exista si varianta unei croaziere de la Cairo la Luxor pe Nil care iarasi este foarte frumoasa. Sau puteti sa mergeti si cu avionul pana la Aswan. Dar sigur ca sunt asa de multe de vazut ca nu le poti vede doar intr-o singura vizita si cu siguranta veti reveni.

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

pitilache, multumesc inca o data . Informatiile despre tren sunt foarte utile, sa vedem daca gasim pe net ceva...mai intreb si la romanii din Cairo sa vad ei ce stiu mai recent...poate imi spun si niste preturi. Am inteles ideea cu masina, dar cred ca e mai sigur cu avionul sau cu trenul. Nu avem cu cine sa ne "cuplam" sa mergem impreuna din pacate...

Traseul nostru de concediu acum e doar 4 zile in Cairo si o saptamana in Hurghada, nu avem timp de altceva desi ne-am dori. Dar atat putem sa ne permitem acum si ca bani si ca timp. Desi am vrea si o croaziera pe Nil, am vrea sa vedem si Luxorul, am vrea sa ajungem si in Alexandria si in alte zone de interes, astea vor ramane pe alta data. Eventual vom merge la Luxor intr-o excursie organizata de la Hurghada, daca vom avea cand.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Am ajuns acum doua zile acasa din Egipt. A fost o experienta interesanta, un concediu frumos. Cairo este exact asa cum am citit ca ati scris voi, un amestec de frumusete si saracie. Dar e impresionant, pe noi ne-a fascinat. Ce nu ne-a placut a fost bacsisul pe care trebuia sa il dam peste tot, parca nu se mai terminau platile in stanga si in dreapta...
In Cairo am inchiriat in cele 3 zile o masina tip taxi de la hotel, cu sofer care ne-a dus pe traseul stabilit de comun acord cu "seful" taximetristilor. Negociat pretul la sange, ca apoi sa ne spuna ca e numai plata masinii, soferul trebuie sa il platim noi...
Traficul e exact asa cum l-ati descris voi, sotul a spus ca el nu ar fi putut conduce acolo, desi ne-ar fi placut enorm sa avem masina noastra si sa putem colinda cum am fi vrut noi. Din pacate felul in care fac ei turism nu iti da posibilitatea asta...Peste tot eram acostati de localnici care ne luau si ne conduceau ei, vorbind intr-o engleza stricata...desi le spuneam ca nu ne trebuie "ghid"...de unii am scapat, altii insa ne-au cerut bani si erau atat de amarati...
Am colindat seara si prin "oras". Noi am stat in Giza si mizeria era mare pe strada unde era hotelul. Din fericire la 200m era o strada mare, un fel de bulevard si ne-am plimbat pe acolo, eram cam ciudati intre toti egiptenii, turisiti nu prea erau...Dar a fost OK, chiar soferul care ne-a plimbat cu masina in oras, ne-a spus ca e Ok sa ne plimbam noaptea(se intuneca la ora 17) pe strazi, caci nu patim nimic. Am colindat magazinele dintr-un mall(aveau niste preturi exorbitante la haine de ex.) si magazinul alimentar de acolo a fost singurul unde am vazut preturi fixe si marcate in casa, unde am primit chitanta. Ne-a parut rau ca nu am stat in centru Cairo-ului, eu voiam sa colind zona aceea la pas, dar n-am reusit. Poate data viitoare...

Din Cairo spre Hurghada si retur am mers cu avionul local, Egyptair. A fost Ok zborul, dar au intarzieri mari mereu se pare. La dus din Cairo a intarziat 4 ore, iar la intors 2 ore incat era sa pierdem legatura dinspre Cairo in Europa...
In Hurghada a fost OK, din pacate nu am facut decat o excursie pe mare la snorkling. Am vrut sa facem o excursie la Luxor dar pana la urma ne-am trezit prea tarziu, asa ca am ratat-o. In rest totul mi s-a parut atat de comercial(ma refer la excursii) incat am preferat sa stam la soare si sa ne relaxam. Nu se mai merge in convoaie acum, mie sincer nu mi s-a parut nimic periculos...politisti peste tot intr-adevar, controale la intrarea din hotel, dar astea imi dadeau o siguranta.
N-am avut probleme de nici un fel, Silvia a fost incantata de tot, mai ales de Muzeul Egiptologiei si de mumii(e fan Egipt, la un moment dat ne spunea ca ea e egipteanca, asta acum vreo 2 ani...).Vremea e foarte Ok spun eu in perioada asta, maxime de 24-26 de grade in Hurghada si de 20-22 in Cairo, numai bine de vizitat si de stat la soare. Dezavantajul ar fi ca se intuneca devreme, dar am profitat de soare cat de mult am putut. E minunat in primul rand sa stii ca e iarna si tu umbli in tricou si faci plaja...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Egiptul e frumos dar pacat de mentalitate si de obiceiul localnicilor de a face turismul.Am fost de 2 ori pentru cc ca gasisem excursii la preturi super bune dar sincer nu m-as mai intoarce din cauza mentalitatii pe care o au.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput

Bine v-ati intors, Mihaela!
Astept continuarea impresiilor si pozele pe blog. Foarte frumos ce ai acolo!

Roxana

Mergi la inceput

Mihaela ti-am citit insemnarile de pe blog. Foarte amanuntite! Bravo pentru rabdarea de a relata si altora din experienta ta de vacanta.

Am "citit" asa o dezamagire in relatarile despre Cairo. Este foarte adevarat ca trebuie sa fi pregatit inainte de a merge acolo, dar chiar si asa, nu este usor sa intelegi mentalitatea locala, mai ales, asa cum ai spus si tu, cand mergi pe cont propriu prima data. Noi chiar daca tot pe cont propriu am fost de fiecare data, am avut noroc de a avea ca si "ghid local" pe fratele meu. Insa pe mine chiar si cu neajunsurile abordarii diferite a turismului de catre localnici, tot ma fascineaza acest oras si de fiecare data am descoperit ceva nou. Si cum mai spuneam cred ca si in alt mesaj, as pleca si maine din nou.

O duminica frumoasa,
Roxana

Mergi la inceput

Roxana, multumesc mult de aprecieri. Am scris exact ce am simtit, asa cum am simtit in acele momente descrise in blog. Si citisem mult inainte, primisem si aici pe subiect atatea sfaturi, descrieri obiective...dar cand esti acolo e cu totul altceva. Poate suna a dezamagire, dar e amestecata cu mila, cu un fel de neputinta, nu stiu exact sa definesc. Poate mila fata de ei ca traiesc asa desi stiu clar ca nu se plang si ca aceea e viata lor si o accepta asa cum e. Dezamagire pentru ca ar putea face atat de multe in orasul acela deosebit, pentru ca e intr-adevar deosebit...

Pana la urma am luat-o asa cum a fost, dar totul a trecut prin simtamintele si prin sentimentele mele.

Inteleg perfect ca ti-a placut si ca oricand te-ai duce acolo, farmecul exista si daca poti lasa la o parte toate sentimentele acelea care dau navala sunt sigura ca poti descoperi partea cea mai fascinanta a orasului.

Adevarul e ca in statiunile gen Hurghada unde am fost dupa Cairo, e cu totul alta lume, voi scrie si asta. Si poate noi am simtit mai pregnant decat altii care s-au dus in statiuni si de acolo au mers cu autocarul o zi in Cairo. Dar e ceea ce ne-am dorit, sa stam cateva zile in Cairo si sa il simtim...si nu regret nici o secunda. Nu stiu insa daca m-as intoarce in Cairo...asa simt acum. Cine stie peste cativa ani cand mai uit si nu citesc blogul cu insemnarile mele despre Cairo . In Egipt insa vom mai merge, mai avem de vazut lucruri acolo...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

A fost cineva recent in Egipt?
Cat costa viza? Exista taxa de aeroport? E nevoie de asigurare medicala obligatorie?
Cam cate grade sunt in luna august la Cairo?
despre specatacolul sound & light de la Piramide - mai multe detalii
a fost cineva in perioada Ramadanului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

am fo in 2009. viza se plateste direct la aeroport in hurghada.formularele pt viza se completeaza in avion . era in jur de 10 euro. asigurarea medicala nu e obligatorie dar eu am facut asa numita boala turistului un fel de enterocolita mai severa si daca nu aveam asigurare ma costa o groza de euro tratamentul.o prietena a mea a fac o alergie urata de la soare si s a tratat si ea la medic. deci nu e obligatorie dar zic eu ca e necesara. in august e ffffffffffffffffffffffff cald in cairo si valea regilor poatefi si 50 degrees. ramadamul nu afecteaza resorturile all inclusive numai ca la restaurante in oras o sa gasiti mult mai putina mancare decat in alte perioade. in rest marea rosie este neasemuita poate doar marea bariera de corali sa o egaleze dar la bariera nu am fo decat am auzit cum ca ar fi tare fain pt diving.este superba si cu o fauna de nedescris. nu cumparati parfumuri papirusuri si alte kestii, toate sunt fake . doar daca le gasiti ffff ieftin in rest nu merita tot ce gasiti in hurghada puteti lua din dutty la plecare la juma de pret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

Multumesc marutzu pentru informatii.

Taxa de aeroport la sosire sau plecare exista?

Pentru viza am nevoie de poze,copie de pasaport?

Mergi la inceput