o recomandare pt mamografie
buna ziua 
as vrea sa fac o mamografie si, evident, am o intrebare:
imi poate recomanda cineva un medic care sa fie si foarte priceput, dar sa aiba rabdare si sa-mi explice ce si cum asa... ca pt o blonda?! ![]()
va multumesc...
Raspunsuri
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamaria buna ziua ![]() as vrea sa fac o mamografie si, evident, am o intrebare: imi poate recomanda cineva un medic care sa fie si foarte priceput, dar sa aiba rabdare si sa-mi explice ce si cum asa... ca pt o blonda?! va multumesc... ********** ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme: Nascut pe 4 iulie (2000) si Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai Blogul meu... under construction ![]() Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa! |
Anamaria
Eu am facut mamografie ca asa a zis gineco (desi eu aveam doar chisturi la un sān), dar eu am peste 40 de ani (am fost la CMU Baneasa). Daca nu ai peste 40, īntreaba si tu 1-2 gineco, mai arata eco si diagnosticul si altora decāt primului gineco...
Eu am īnteles ca daca tesutul mamar e mai tānar, de obicei e mai dens si nu prea se vede bine la mamografie.
Am mai auzit de īnca o metoda, TERMOGRAFIA, dar nu stiu īn ce conditii se face, īn ce consta exact si nici unde se face...
CorinaDani spune:
Buna,
Din cate am inteles de la alte subiecte, un foarte bun profesionist ar fi dr. Mihai Lesaru, cred ca de la Fundeni (?).
Iar ca metoda noua, de examinare a sanilor, pe langa termografie, la CMU Baneasa se efectueaza sonoelastografie, care se efectueaza in timpul ecografiei mamare, cu un ecograf de ultima generatie, compara elasticitatea tesuturilor formatiunilor cu elasticitatea tesuturilor normale. Aceasta metoda se bazeaza pe faptul ca tumorile au o "duritate" de 5 pana la 20 de ori mai mare decat tesutul normal.
Aceste informatii le-am gasit in revista editata de CMU, nu am auzit inca sa-si fi facut cineva sonoelastografie, chiar as fi interesata sa vad parerile cuiva care a facut aceasta investigatie. Meotda este recent introdusa la noi in tara si disponibila intr-un numar mic de centre medicale private.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CorinaDani Buna, Din cate am inteles de la alte subiecte, un foarte bun profesionist ar fi dr. Mihai Lesaru, cred ca de la Fundeni (?). Iar ca metoda noua, de examinare a sanilor, pe langa termografie, la CMU Baneasa se efectueaza sonoelastografie, care se efectueaza in timpul ecografiei mamare, cu un ecograf de ultima generatie, compara elasticitatea tesuturilor formatiunilor cu elasticitatea tesuturilor normale. Aceasta metoda se bazeaza pe faptul ca tumorile au o "duritate" de 5 pana la 20 de ori mai mare decat tesutul normal. Aceste informatii le-am gasit in revista editata de CMU, nu am auzit inca sa-si fi facut cineva sonoelastografie, chiar as fi interesata sa vad parerile cuiva care a facut aceasta investigatie. Meotda este recent introdusa la noi in tara si disponibila intr-un numar mic de centre medicale private. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) |
CorinaDani, multumesc

Auzisem de sonoelastografie, dar nu banuiam ca exista la noi.
Poate ca si alte centre īn afara de CMU dispun de aparatura respectiva.
E bine de stiut ca sonoelastografia nu e invaziva. E ca si ecografia dpdv al sigurantei pacientului.
delsim spune:
Dr . Mihai lesaru este si recomandarea mea. il gasesti la Fundeni si la Medix din cadrul Centrului Victor Babes
anamaria spune:
ok, multumesc frumos de raspunsuri! 
gabi, iti multumesc ca ti-ai pierdut timpul cu mine de 2 ori... ![]()
deci ma orientez deocamdata la ginecolog. am facut programare pt miercurea viitoare. sa vedem ce recomandari are si el.
am salvat datele de contact pt dr lesaru, daca e sa ajung si pe acolo.

Nascut pe 4 iulie (2000)
Vineri, 13 (iunie, 2003)