pete albe pe dintisori

pete albe pe dintisori | Autor: anaemi

Link direct la acest mesaj

Buna ! Am observat de ceva timp pe dintisorii fetitei niste pete albe. Petele astea sunt la baza dintisorilor, inspre gingie, si arata ca si cum nu ar fi spalata pe dintisori,daca ma intelegeti. Aveti cumva idee de la ce ar putea fi si care ar fi remediul? Medicul a zis ca ar fi o demineralizare si sa-i dam niste sirop de calciu, atat. Mie insa mi-e teama sa nu fie ceva mai complicat, in sensul sa nu dea in carii. Ea nu papa la biberon decat apa (si asta ff rar, ca in rest bea cu canita),si numai lapte de la san. De spalat pe dintisori eu incerc sa o spal cat mai bine, dar... A! Si credeti ca daca i-as da calciu, dupa aceea i-ar disparea petele astea?

Multumesc!

Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Andrei are pe canin o pata alba, dar nu langa gingie, ci chiar in celalalt capat al dintelui.La fel ni s-a spus ca e demineralizare, asa s-a format si a crescut dintisorul.De trecut nu a trecut si nici nu a evoluat in carie.
Sanatate!

cristina si Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Aceleasi simptome de demineralizare a avut si fetita mea in jurul varstei de 2 ani. Au inceput sa apara pete albe la baza dintisorilor (la inceput pe incisivii de sus). Dar acestea au devenit usor negre. Pe atunci manca tzitzi si noaptea. Urgent la dentist si surpriza diagnostic "carie de biberon". In concluzie renuntat la mancatul noaptea. Am trecut rapid pe gel cu fluor aplicat cu sfintenie si acum la 5 ani avem deja mici cariute pe care ne straduim sa le tratam pentru a nu strica si dintii permanenti ce vor veni.
Aveti mare grija ca netrate aceste pete evolueaza foarte rapid in carii profunde. Noi astazi avem programare la dentist si am mari emotii eu, copilul



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

La nici patru luni de la aparitia dintisorilor,pe cei patru de sus au aparut pete albe la baza chiar langa gingie ca o dunguta ce la prima vedere dadea impresia de nespalat la Vlad al meu.Acum la un an jumatate doi sunt tociti sau macinati,unul l-a spart si mai are un incisiv care e tocit pe suprafata.D-ra spune ca ar fi defect de structura,nepotrivire de Rh.Concluzia e ca si eu am intrerupt alaptarea si mai ales ca-l alaptam pe timpul noptii la un an si doua luni.Mergem la dentist pt. dintele rupt si e un mare CHIN.Spalat cat mai des pe dinti pana invata sa clateasca gura si sa scuipe apoi gel de fluorizare la cabinet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Noi am stopat distrofia dentara prin spalare cu periuta electrica, altfel sunt convinsa ca ajungeau sa toceasca si in final sa se rupa (asa cum ni s-a si spus de catre pediatru). La vreo 3 luni dupa ce i-au iesit incisivii de sus am observata aceeasi treaba (pe la un an si 3 luni). Distrofia dentara (cariile de biberon)cica se mosteneste. In fine, acu are 2 ani si 8 luni iar petele acelea au ramas la aceeasi dimensiune numai ca din pacate sunt maronii la culoare, si cum dintii au mai crescut de atunci , petele au ajuns acum la jumatatea dintelui. Stiu ca nu e recomandata periuta electrica la copii asa de mici dar tifonul, si periuta normala erau "frectie la picior de lemn", in cazul nostru.

Spuneti-mi va rog ce gel cu flor folositi? Se gaseste de cumparat sau se aplica doar in cabinetele stomatologice??

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Inca ceva! ce treaba are alaptatul cu distrofia dentara, chiar nu pricep? Eu nu as intrerupe alaptatul sub nici o forma. Distrofia dentara apare in mod obisnuit la incisivii de sus (cei 4). Daca laptele ar fi cel de vina cred ca ar fi afectati toti dintii nu? Bai ce ma oftic cand vad cum medicii astia dau vina pe alaptat pt orice problema. . Si daca il intarci ce faceti, treceti pe biberon? Sau lapte praf cu canita?? Si dupa asta precis se stopeaza distrofia, nu??

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

nu vreau sa ramana fara dintisori ...asa devremee ...

Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Legatura dintre distofia dentara/demineralizarea/caria de biberon si alaptat se intimpla atunci cind alaptezi copilul mare noaptea sau cind ii dai biberon cu lapte noaptea in pat.Daca copilul adoarme cu biberon sau cu tzitza in gura laptele care are glucide in el este cel care produce aceste modificari.
Alaptatul e sanatos si bun la fel si laptele dar lapte de mama sau de vaca care sta in gura copilului peste noapte produce carii.Si afecteaza cu predilectie incisivii de-aia se cheama carie de biberon.
Medicii nu incrimineaza alaptatul ca atare ci acest obicei de a adormi copilul alaptindu-l sau de a-i da sa suga noaptea(vorbesc de copii mari nu de bebelasi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

articol despre caria de biberon http://www.scoalaparintilor.ro/copiii-la-stomatolog/caria-de-biberon.html

Iata gelul cu fluor pe care l-am folosit http://www.medicam3.ro/index.php?page=produs&id=158

Gelul a avut mare efect doar la inceput. La primele aplicari petele au disparut si pentru ca, copilul a mai si inghit din el. Acum medicul stomatolog ne-a recomandat sa nu-l mai folosim. Noi il foloseam seara la spaltul dintilor alaturi de pasta de dinti.
Daca vreti sa incercati intrebati mai intai stomatologul copilului.

Noul tratament pe care-l vom face este aici http://www.dental-med.ro/inhalosedare-cu-protoxid-de-azot-anestezie-copii-stomatolog-dentist-48.htm

Astazi mergem la consultatie si maine vom avea prima interventie.
Noi parintii avem mari emotii.

Sa aveti dinti sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

gabi, sa ne spui si noua cum a fost la interventie

Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Fetelor am trecut binisor prima interventie. Cum a fost: Vineri am facut consultatia la Amiel care este foarte misto ca dr. nu se compara cu medicii nostri, are o metoda specfiala de a corupe copii sa-l "asculte". Cand copilul reuseste sa se aseze pe scaun numai vocea lui se aude in cabinet; vorbeste calm, il mangaie pe copil, ii arata cum ii va da cu apa, oglida...In scimb este foarte dur cu personalul, deoarece copilul nu trebuie sa-i auda decat vocea lui pentru a-i oferi incredere. Asa, noi la consultatie am reusit sa ne asezam pe scaun si Amiel s-a uitat in gurita in doua reprize numai cu oglinda pe care o tinea mai mult copilul.In acest timp, copilul a primit si un premiu, o jucarie la alegere. Mai mult a durat pana ne-a explicat noua Amiel ce avem de facut in continuare. La sfarsit am primit planul de tratament si am revenit a doua zi, sambata, pentru prima sedinta.
Sambata,in timpul zilei am tot facut promisiuni ca va fi cuminte la Amiel, ca-l va lasa sa se uite cu oglinda bla, bla, bla si mai ales ca exista si un dezavantaj. Cu trei ore inainte de inhalo copilul nu are voie sa manance si sa bea lichide (protoxidul produce greata); cu 6 ore inainte nu are voie sa manance lapte (se digera greu si ramane in stomac). Noi am reusit sa ne abtinem de astea supraveghid-o permanent. Mai ales ca in momentul plecarii ne apucase pofta de "gumitaaaaaaaaaaa" .
Ajunsi la destinatie la ora 7 seara, dupa cateva incercari nereusite am stat pe scaun, dar la tati in brate. A pus si tati masca cu oxigen pe nas si apoi si copilul dupa care a dat drumul la protoxid si efectul a fost cat se poate de rapid. Ralaxare totala dar perfect constient. Amiel a lucrat ce era mai usor, a periat doua maselute si le-a sigilat. Amiel a vorbit tot timpul numai el si ai arata tot ce urma sa-i faca. Copilul a fost perfect constient. La sfarsit ne-a pus la o maseluta sparta un pansament, adica "o gumita" pe care trebuie sa i-o dam data viitoare lui Amiel si el ne pune alta la loc. Revenirea din sedare este foarte rapida. Se opreste protoxidul si se da numai oxigen sa respire copilul isi revine incateva minute.
La sfarsit am luat premiu, cateva mici jucarii. Noi parintii am ramas sa discutam cu Amiel despre impresie. A fost multumit de cum a reactionat petea fi si mai rau. Acum conteaza cum vom lucra noi acasa pentru urmatoarea interventie mai ales ca atunci ne trebuie si anestezie locala pentru ca avem de obturatie de canal.
Noi speram ca totul sa fie bine sa cooperam la fel si urmatoarea sedinta.
Oricat de greu mi s-a parut sunt de acord cu acesta metoda pentru copii fricosi. Copilul simte durerea fizica, dar este relaxat numai are frica, pentru moment. Dar medicul va avea grija sa nu-l doara atat de tare ca altfel copilul se sperie si exista riscul sa numai vina la tratament.
Acum sunt cu ochii pe "gumita" sa stea acolo unde a pus-o Amiel.

Fetelor acum sunt mai relaxata si recuperez pentru urmatoarea sedinta
Sa aveti dinti frumosi!

Mergi la inceput