Clasa a patra, anul scolar 2009-2010
Raspunsuri - Pagina 19
helbi spune:
SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bravo Bogdan!!!!! Mult succes la fazele urmatoare!!!
Lala, sa va traiasca si sa va aduca mereu astfel de bucurii!
liliana csaki spune:
Felicitari Bogdan!
Mami, ai toate motivele sa fi f. mandra de baiat.
Acum dupa amiaza a avut si test la engleza si-a venit incantata ca n-a gresit(zice ea
) dar "stii mami, teacher e f. draguta si buna, a trecut pe langa mine, s-a uitat la ce scriu si mi-a zis: -Laura mie-mi pare rau de tine ca faci greseli mici, nu din nestiinta ci din neatentie- si mi-a corectat fara sa ma depuncteze, c-am scris "have" in loc de "has"". Ei, uite, asta-i Laura mea.
helbi spune:
| Citat: |
Ei, uite, asta-i Laura mea. |
Las ca-i fata buna
Eu ii tzin pumnii sa obtina rezultate bune la engleza! Si a mea e "cascata" ca de "indragostita" nu cred ca eAm transmis tema de casa: sorici, luminari, icre si brinza de burduf
helbi spune:
Revin cu o INFO si o intrebare si apoi ma bag la culcare.
Cangurul e anul asta e pe 18 martie. Noi am primit azi formularul de inscriere si taxa (2 Euro) si scrie ca e in aceasi zi si ora in toate tarile!
Intrebare: ce au facut copii din RO anul asta pina acum la mathe? Aici nu au lucrat paranteze, nici fractii, nici impartiri (doar de genul 84:3). Intreb, pt ca am incercat sa fac cu Bianca exercitziile date azi la olimpiada. Primele 2 le-a facut fara pb. La ex. 3 si 4 a trebuit intai sa-i explic eu cum se rezolva parantezele sau fractiile si apoi le-a rezolvat. Ex. de la 5-8 a zis ca le face pe WE![]()
La gura mea nu era decat ca nu fac nimic la scoala in comparatie cu RO si saraca mi-a zis: "si eu ce vina am?". Apoi, am vb cu prietena mea din RO si mi-a zis ca copilul ei abia de citeva zile a invatat lucrul cu parantezele, ca impartiri n-au facut nici ei mai mult ca aici.......Acum, totusi nu-mi e clar totusi ce se lucreaza in tara la mathe, pt ca vad ca pt copii de acolo nu au trebuit explicatii extra.
liliana csaki spune:
Andreia, fac inmultiri si impartiri cu si la nr. formate din zeci si unitati. Exercitii cu paranteze mici, drepte si acolade, Laura a avut la teme astfel de ex. cu toate parantezele dar si cu una sau doua necunoscute in interiorul lor. La Laura lucreaza cu paranteze mici si drepte de anul trecut. Probleme cu reprezentare grafica, cum probabil ca le cerea la problema 5. Uite, sa stie sa puna in ecuatie si s-o rezolve, la ex. 6. N-au facut fractii, cred ca fac dintr-a V-a.
Auzi, da' chiar asa, ce vina are copilu' ca n-au facut paranteze la scoala?
Lala_D spune:
Multumesc doamnelor!
Helbi cangurul merge pe un alt gen de probleme in concursurile lor, nu prea se pupa musai cu programa, are genul de probleme de logica si inspiratie tip "matematica distractiva".
In weekend va pun eu din subiectele din anii trecuti, daca vreti, ca am o carticica de la ei.
Fractii- nu scapam de ele , Liliana, le fac in semestrul II, noi le avem in manual.
In rest din ce a spus Liliana, a facut si Bogdan, la fel lucreaza cu paranteze si ecuatii de anul trecut acum insa au aparut una, doua necunoscute in exercitiile cu paranteze.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
My hobby
Lala_D spune:
Pe 18 martie e ???
Ufff, inseamna ca Bogdan o sa il sara pe asta desi s-a inscris deoarece pica in aceiasi zi cu olimpiada de matematica pe sector, la romanba dau pe 11 martie si la mate pe 18.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
My hobby
Lala_D spune:
Vulpea Henry a prins 9 pui, vulpea Denny a prins cu 6 mai multi iar vulpita Benny de 3 ori mai putini decat Henry si Denny impreuna. Cati pui a prins Benny?
24,12,8,5,2
D este o moneda utilizata pe o planeta invecinata. Rata de schimb este 25D=20 euro. Daca o geanta costa 30D pe planeta vecina cat costa in euro?
mai mult de 24 euro,mai putin de 22 euro, 22 euro, 23 euro, 24 euro
La stana sunt 25 de oi si capre. Daca vinde 3 oi si 2 capre ciobanului ii raman tot atatea oi si capre. Cate capre avea initial ciobanul?
23,22,13,15,12
Stefan depune 500000 lei la o banca,pentru fiecare 100000 lei banca adauga 20000 lei pe an. Ce suma va avea la banca peste 2 ani?
700000,600000,540000,720000,900000
La serbare au participat intre 26 si 48 de copii. Invatatoarea a observat ca poate imparti copiii in grupuri de cate 4 persoane sau de 5 persoane. Cati copii au participat la serbare ?
30,39,40,44,45
O ciocolata cu alune contine 5 cubulete. 369 de alune cantaresc 3 kg. Cate ciocolate se obtin din 5 kg de alune daca fiecare cubulet contine cate 3 alune?
41,40,25,22,20
Mama si fiica au 26, respectiv 4 ani. Fiica va avea jumatate din varsta mamei peste :
15 ani, 22 de ani, 11 ani , 18 ani, 16 ani.
La marea intrunire a vrajitoarelor participa toate vrajitoarele ale caror varste reprezinta numere de trei cifre avand produsul cifrelor 6. Daca stim ca in fiecare an s-a nascut o singura vrajitoare, cate vrajitoare participa la intrunire ?
2,3,6, 9, 10
Andrei a aflat ca in lumea basmelor Fat Frumos crestea intr-o luna cat el in 10 luni. Daca s-au nascut amandoi in aceiasi zi cand Andrei va avea 10 ani cati ani va avea Fat Frumos in ani pamanteni?
10 ani, 100 ani,12 ani, 120 de ani, 1000 ani
editia 2005
Mai revin ca acum s-a trezit piticul.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si
Andrei (27.12.2007)
My hobby
P&ANA spune:
Buna dimineata si cu fulgi de nea ![]()
mai intai restanta catre lili![]()
1.Sa se afle doua numere naturale a si b ,stiind ca a-b=130 si ca daca impartim numarul a la triplul numarului b obtinem catul 2 si restul 5
si daca mai vreti ...
2. Sa se calculeze produsul numerelor a si b care sa verifice egalitatile :
[(3+a:2):11+7]x5-9=41
[(b+5):4-4]x8+6=14
3. Determina pe a din:
5+[ 16-(9:ax8+7]x6=4:(1x2)+3x3
4. Se stie ca a=365; b= rasturnatul lui a; c= 153; d= rasturnatul lui c.
afla:
a) diferenta dintre media aritmetica a primelor doua numere si media atitmetica a ultimelor doua numere ;
b) [ax(a+b+c-d)-(a+b)]:2=
5. In expresia 8x30+48:8+4 puneti paranteze astfel incat sa se obtina :
a) cel mai mic nr. posibil;
b) cel mai mare nr. posibil.
acestea sunt subiectele de anul trecut ,faza locala in jud. Olt.
grele rau dupa parerea mea si in comparatie cu subiectele de ieri.
nu avem inca niciun punctaj iar dupa spusele melisei , cica a gresit la 2 subiecte , dar nu mult
.
trimit mesajul si revin 
filofteia spune:
Lala, felicitari... si iar iti spun... ti-am spus eu.
pentru Bogdan.
Cangurul este pe 19 martie... uitati aici:
http://www.cangurul.ro/Cangurul%20matematic/index_Cangurul_matematic.php

Ei, uite, asta-i Laura mea.