Usa exterioara la casa - de care?

Am nevoie de o usa exterioara care da in gradina, deci este supusa ploilor, vantului, soarelui...
Eu ma gandeam la o usa metalica, dar se pare ca nu prea exista pt asa ceva. Poate rugini. Plus ca va trebui sa reziste la diferente de temperatura intre inauntru (20C) si afara (-20C).
Trebuie ca usa sa izoleze fonic si termic cat mai bine.
In weekend am umblat pe la magazinele de usi si am auzit diferite pareri.
Ca usile metalice nu tin (nici cele cu folie, nici cele vopsite).
Usile de lemn nu izoleaza ca lumea si nu pot stii daca sunt destul de uscate. Plus ca erau cam subtiri.
Mai erau niste usi din PVC dar din asta am la balcon si nu imi izoleaza, suiera vantul pe sub ea.
Ce fel de usa as putea sa pun pana la urma? Nu se mai fabrica usi de exterior?
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Raspunsuri

trischa spune:
Eu as pune o usa de lemn facuta in stil sendvis..adica lemn ,izolazie si iar lemn.
E adevarat ca lemnul lucreaza daca nu e uscat bine dar gasesti din cel uscat si in usa se pun bare filetate care nu-i mai permit lemnului sa se miste.
Tocul il poti pune metalic.
Eu am asa o usa si se comporta extraordinat,are 10 cm grosime si o inchizi cu un bobarnac.
Langa Brasov avem o locuinta asa ca stiu cum sunt iernile pe acolo.

sanziana72 spune:
Usile de termopan sunt cel mai usor de spart de hoti, asa ca nu m-ar tenta. Plus ca am una la veranda si s-a deformat, imi intra degetul intre ea si toc, deci adio izolare termica.
Trischa, si unde se pot face astfel de usi in Brasov sau pe langa? Si cam la ce pret?
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

trischa spune:
Sanziana,usa asta a facut-o sotul meu care cu placere ar mai face una dar nu e timp si nici prin zona nu mai suntem.
Eu te-as sfatui sa tot intrebi de cineva care lucreaza lemnul cu drag si pricepere,poti cauta prin sate in ,,ungurime,,
O idee ar fi sa faci o plimbare prin covasna si sa intrebi prin sate..sigur dai de cineva.
Sau de sotul tau sau altcine e dornic de facut,trimit detalii.

sanziana72 spune:
Trischa, trimite-mi te rog detalii despre cum se face usa. Macar sa stiu ce sa ii intreb daca pot face.

trischa spune:
Uite o idee mai simpla care se poate face.
-cumperi o usa din lemn care iti place ,nevopsita de preferinta
-pui o sipca pe partea din interiorul tocului la cca 2-3 mm departare de toc
-mai desparti odata sau de doua ori cu sipci,cate o traversa
-intre traverse pui polistiren
-si pe partea cealalta se poate pune..lambriu,osb,placaj..ce doresti..in suruburi sau lipit,asta in functie de ce vrei sa pui
-sipcile ar trebui lipite si insurubate
-vopsita,lacuita sau dupa plac
-in cazul in care vrei usa cu geam sunt doua posibilitati
1,cumparat o usa cu geam facut la fel ca sus doar ca se decupeaza partea aplicata
2,facut la comanda un geam termopan cu 2 sau 3 camere
Sper sa intelegi ceva,de nu intreba.
ps.atentie ca usa o sa fie groasa..deci clanta trebui sa aiba stiftul ce traverseaza usa destul de lung,si butucul de yala va trebui sa fie in partea ingrosata a usii mai lung.

catalina2307 spune:
Usa termopan (aluminiu nu PVC - cauta dealeri Alumil), geam securizat si eventual grilaj fier forjat.
coltul meu de rai

anyella spune:
Eu,spun nu lemnului (:.Usile mele exterioare arata cumplit dupa cca 6 ani (cica lemn stratificat cu garantie).Nu am vrut copertine pt ca nu se potrivesc cu stilul casei mele.
In casa usile de lemn se dilata/se contracta in functie de temperatura.Exterior,daca ploua eu abia inchid usa.Ma rog,am furat-o.La vremea respectiva abia aparusera in oraselul meu firme/produse.Acu cu cine sa ma judec? Cu unii care au falimentat de mult (((: