Azoospermie - cap 34 -
Raspunsuri - Pagina 6
vulturas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gretta Vulturas: Ce e acela Spermotrend? Si cum il ajuta pe sotul tau? |
sunt niste pastile...un complex de vitamine...se pare ca ajuta la formarea de gigei si umbla si la calitatea lor...sper

bobocut spune:
Buna fetelor!
Va multumesc pentru mesajele voastre!
Noi am facut biopsia in Germania (aici locuim) si operatia in sine e platita de casa de sanatate. Noi am platit 1.500 Euro pentru crioconservare si pastrare timp de maxim un an.
Sotul se simte bine, a avut o durere surda vreo 2 zile. Schimbam bandajul zilnic si sper sa fie bine. Doua saptamini nu are voie sa faca efort si sex :-)
Va tin la curent cu ce se mai intimpla.
Va pup si va doresc numai bine!
anes spune:
andrabirni,
vorbesc serios, cu psihicul tau, vei fi bine, indiferent de situatie (repet, asa cum rezulta din postari)! Asta nu inseamna ca inteleg ca esti infailibila, ci ca gasesti resurse de automotiovare pozitiva. Bravo tie!
Anita,
multumim, va doresc si voua o famnilie de cel putin 3 membri!
http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
steff77 spune:
Buna. Mi-am facut, in sfarsit, curaj sa va scriu. Ma primiti si pe mine in clubul azoogirls? Va citesc demult, am trait alaturi de voi multe dintre momentele de speranta, dar si de dezamagire. Reusitele mi-a dat curaj. Pacat ca nu sunt foarte dese. Dar ramanem luptatoare, nu?
Eu am sperat sa scriu la un moment dat ca sa va anunt o reusita, sa ma treceti poate direct la gravidute
. Din pacate, uneori nu e atat de usor.
La noi, azoo a fost descoperita in primavara lui 2008 si este cauzata de absenta congenitala a unui canal deferent - cam ca in cazul sotului lui pisix. Pe partea opusa probabil e o obstructie sau nu se produc
viabili. La biopsie s-au gasit doar intr-o parte
viabili.
Am facut biopsia cu dr. Voinea.
Dupa numeroase investigatii si sperante ca se va rezolva totul mai usor, am facut 1 FIV+ICSI si un IMSI, fara succes.
Sper ca subiectul sa se mai anime putin, sa ne scrie mai des fetele mai vechi, Miki, Pisix, Iyoanna, ... cu vesti bune.
Va pup si sunt alaturi de voi!
Gretta spune:
Steff77: Bine ai venit!
As vrea sa stiu cum ati descoperit acest diagnostic? Ce analize ati facut inainte de biopsie?(daca ati facut)
SI eu sunt la inceput de drum, doar ca deocamdata nu am mai facut nici o investigatie de cand am aflat ca avem azoo. Si chiar nu stim incotro sa ne indreptam ca un prim pas.
Maya_I spune:
Buna, fetele, nu stiu daca va mai amintiti de mine, am scris rar aici, dar unele fete ma cunosc de la FIV sau inseminare cu donator, unde sunt chiar pe listuta cu azoo. Cert este ca fetele de acolo, Bytzi
si altele si chiar si voi, cele de aici, de exemplu Andra,
m-ati incurajat sa repetam spermograma si am facut-o. Azi au venit rezultatele si a iesit oligospermie. Analizele arata astfel:
Volum: 3.3ml
Culoare:OPALESCENT
pH:7.5
Lichefiere:COMPLETA
Timp de lichefiere: =20min
Vascozitate:NORMALA
Concentratie: 10.400.000/ml
Motilitate:
A =30%
B =20%
C =10%
D =40%
Morfologie:
Forme normale: 98%
Forme anormale:2%
Leucocite: 1%
Spermatozoizi cu forme anormale :
->defecte ale capului: 2%
-> defecte ale gatului : -%
-> defecte ale cozii: -%
OLIGOSPERMIE.
FSH 8.12 1.37 - 13.58 mUI/ml
Testosteron 4.43 1.66 - 8.77 ng/ml
LH 3.93 1.14 - 8.75 mUI/ml
Va multumesc pt incurajarile voastre 

Ma rog din tot sufletul si pt voi!
bytzi spune:
maya,superrrr!felicitari!
cu un trat bun naturist poate veti mai putea inbunatati spermograma,dar ce sa zic in cazul vostru chiar s-a infaptuit o minune ,ati scapat de biopsie
poate gasiti un endocrinolog/urolog sa va dea un tratament
nu prea ma pricep la spermograme dar poate merge si cu inseminare,o sa-ti raspunda fetele cu mai multa expierenta
noi daca am avut doar 0 nu mi-am dat interesul sa invat si despre spermograme![]()
multa bafta iti doresc
dumnezeu ma va ajuta