Rata creditului ipotecar.
Am si eu o nelamurire in ultima perioada de timp. Cred ca o buna parte din voi care si-au achitat o casuta in urma cu ceva vreme are rate la banca. Eu spre exemplu in urma cu aproape 2 ani am facut un credit ipotecar pentru o suma de 33.000 euro. In primul an mi-a venit o rata acceptabila pe luna. Din octombrie anul trecut mi-a crescut rata la 305 euro pe luna. Si de atunci platesc aceeasi rata pe luna. Discutand eu cu cativa prieteni de ai mei care au rate la alte banci am constat ca lor li s-a miscosat in ultima perioada rata la banca. Noua nu. Chiar pana si guv. Isarescu pro,otea in urma cu o luna doua ca pe cand ne intoarcem din concediu vom avea ratele mai mici. Dar la noi nu. Avem aceeasi rata. Voi in ce situatie sunteti? Vi s-a micsorat rata pe luna? Sunt curioasa in special la cei care au credit luat de la BCR. Va multumesc si va urez o zi insorita
Raspunsuri
Deborah77 spune:
Citeste contractul de credit. Cei care spun ca li s-a micsorat rata au dobanda legata de EURIBOR, care este f mic acum...in contract dobanda lor este EURIBOR + 3 sau 4 sau 9. Eu, de ex, am dobanda fixa de 8%, uneori e bine, de cele mai multe ori e rau. Sunt unele contracte lasate la latitudinea bancii, unde scrie ceva de genul ca dobanda este variabila si poate fi schimbata in functie de politica bancii sau alta balarie din asta.
madadum spune:
depinde cum ai dobanda la credit - fixa sau variabila.
daca este variabila, la ce perioada se modifica?
toate aceste detalii ar trebui sa se regaseasca in contract.
NicoletaB spune:
mihaela ai credit imobiliar si nu ipotecar
cel ipotecar e cu referinta la euribor/libor, acesta nu
nici nu mai exista in oferta bcr acest tip de credit
aceeasi poveste o avem si noi, din septembrie aceeasi rata, fara sa scada
dobanda este dobanda medie interna a bancii
suntem la mana lor
poti cere o schimbare de credit de la imobiliar la ipotecar, dar costa vreo 1000 euro distractia
ellinia spune:
Din experienta proprie va spun ca BCR-ul are cele mai mari dobanzi. La orice fel de credite, persoane fizice sau juridice. Am si eu la BCR doua credite si mi-au dus, de la inceputul anului dobanzile la nivelul maxim. La unul singur mi-au trimis instiintare, la celalalt nu. A se vedea ca BCR-ul a avut si cel mai mare profit acum, pe timp de criza, fata de celelalte banci. Era la dublu profitul fata de urmatoarea de sub ea.
mihaella79 spune:
Deci nici voua nu v-a scazut rata la BCR. Eu ma gandesc serios sa-mi fac refinantare la alta banca si sa scap de BCR-ul asta. Alte banci au scazut dobanzile BCR-ul se pare ca nu. Chiar daca as pierde 1000 euro cred ca tot mi-ar fi mai bine decat acum.
gabidaniela spune:
Si eu tot la BCR am credit ipotecar facut in mai 2007, 32.000 euro, si platesc 307 euro pe luna incepand din mai 2008 (dob variabila). Dobanda este de 10.5% . In contract scrie ca se modifica in functie de euribor, dar nu spune procentele...Ne-am cam luat teapa . Si in cazul nostru, tuturor cunostintelor care au la alte banci le-a scazut rata considerabil.
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
mychydutza spune:
eu am credit in euro la ALPHA BANK. de cand euriborul a scazut spre 1 la suta sau chiar mai putin, mi-a scazut rata cu apx 20%. am primit acasa instiintare de la banca cum ca in urma scaderii euribor, mi-a scazut si mie dobanda. cred ca de 3 ori am primit instiintari d-astea. oricum de la o rata de 108 euro am ajuns acu la 87. super bine am lucrat cu banca asta!
*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza eu am credit in euro la ALPHA BANK. de cand euriborul a scazut spre 1 la suta sau chiar mai putin, mi-a scazut rata cu apx 20%. am primit acasa instiintare de la banca cum ca in urma scaderii euribor, mi-a scazut si mie dobanda. cred ca de 3 ori am primit instiintari d-astea. oricum de la o rata de 108 euro am ajuns acu la 87. super bine am lucrat cu banca asta! *toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!* |
Super tare...acu ma duc sa caut si eu contractul ala sa vad ce scrie in el, ca-mi vine sa-mi iau campii. Eu tot la ei am credit si...de la 589 Euro am ajuns la 651 Euro