montare ocheti la draperie

montare ocheti la draperie | Autor: florinad

Link direct la acest mesaj

Salut!

Stie cineva cum se monteaza ochetii la draperie? Sunt acele inele care vin practic capsate in material si prin care intra perdeaua. Am intrebat la ambient cat ar costa si mi s-a spus ca 4 lei de unul, iar la calculele mele si dimensiunile draperiilor m-ar costa vreo 2-300 de lei.
Este o metoda speciala sau as putea sa o fac si eu acasa. Am cautat pe net informatii despre acest lucru dar nu am gasit. Stie careva dintre voi cum se procedeaza?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

http://www.amandine.ro/Resource.aspx?ID=183
Vorbesti de ceea ce este in ultimele doua imagini?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinad spune:

Da, despre asta e vorba. Imi place mult cum arata draperia cu acesti ocheti, insa montajul lor mi se pare cam scump si ma gandeam sa incerc sa le montez eu. Stiti cumva ceva despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinad

Da, despre asta e vorba. Imi place mult cum arata draperia cu acesti ocheti, insa montajul lor mi se pare cam scump si ma gandeam sa incerc sa le montez eu. Stiti cumva ceva despre asta?

Incearca sa vorbesti cu cineva la un atelier de marochinarie (confectii curele, genti, posete sau incaltaminte), s-ar putea sa te ajute. Din cate stiam, acesti ocheti se monteaza cu un fel de pistol/capsator.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Intr-adevar sunt faine tare,insa este vorba de o presa care aplica dispozitivul .Nu cred sa poti face tu artizanal.

Mergi la inceput

Eh! Asta este, o sa ma mai interesez, se pare ca va trebui sa dau la cineva profesionist sa faca asta. Nu renunt la acesti ocheti, imi place tare mult cum arata. Mulumesc pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

sper ca ai galeriile metalice si nu din lemn pt ca iti blestemi zilele la ultimele (eu cel putin asta fac). Si daca ai de lemn poate totusi sa alunece mai usor cu ochetii de metal, caci la mine cu cercurile de lemn e dezastru...
Daca gasesti solutia scrie si aici pt ca m-ar interesa si pe mine. multumesc si succes

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

M-am interesat si eu de varianta asta, dar momentan am renuntat deoarece cred ca e prea scumpa. M-am interesat la un atelier de perdele in Cora si cereau pentru un inel montat 7,5ron si trebuie cel putin 6inele/metru de material. La un calcul simplu: 7,5ronx6inelex8m material=360ron daca mai adaug manopera cusut si pretul materialului deja e prea mult. Am gasit la Ikea set draperii pe inele la max 130 ron -pacat ca nu prea ma multumeste culoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Am gasit o varianta convenabila. La Mr. Bricolage poti sa iti montezi inelele alea in material chiar daca l-ai cumparat din alta parte. Iti cumperi rejansa speciala (lata) iti pregatesti perdelele sau draperiile la o croitoreasa si te duci la ei cumperi inelele si ti le monteaza acolo. Doamna cu perdele are program de L-V de la 9-18. Daca iei materialul de la ei ti le fac acolo cu totul. E mult mai ieftin decat la alte ateliere.

Mergi la inceput

Mda, e super ideea numai ca eu n-am Mr. Bricolaje la Baia Mare. Am retinut si diferenta dintre metal si lemn. Chiar atat de urat suna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinad

Mda, e super ideea numai ca eu n-am Mr. Bricolaje la Baia Mare. Am retinut si diferenta dintre metal si lemn. Chiar atat de urat suna?

daca te referi la acea diferenta, nu suna in nici un fel, ci pur si simplu nu se misca....daca n-as fi inalta, nu as putea sa deplasez draperiile deloc....sunt groaznice

Bucurie!

Mergi la inceput