Ce parere aveti despre acest articol
Raspunsuri - Pagina 6
luny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Vrei te rog sa precizezi unde anume apare pe DC? Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
ai dreptate Marius, nu apare articolul pe DC, e doar promovat de DC, apare in jocul paginii un titlu care ne indruma pe noi, pe useri,sa-l citim...nu-i tot una?.. whatever..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ilse spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi3604 Īnteleg ca nu e o anonima, madam' Alice asta. Īmi puteti spune īn 2 vorbe, cine e, ce-a īntreprins notabil... ceva...? Recunosc ca eu sunt cam ignoranta īn domeniul personalitatilor din mass-media, de aceea īntreb. |
hahaha...si eu as vrea sa stiu...it's the first time...cand aud de ea, si chiar nu vad de ce conteaza asa tare ce-a zis, vorba lui AB mereu vor fi "razboaie" d-astea.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
iileana spune:
citat din mesajul lui AB Eu sunt carierista de fel, dar mai cred ca daca ti-ai facut copii in lumea aceasta moderna unde poti sa alegi sa nu devii mama apai atunci un minim este sa-i faci a.i. sa te poti ocupa de ei in familie ... mai ales daca nu te rezumi la unul. |
AB, pai de unde am tras noi concluzia ca, nici mai mult nici mai putin, femeia nu se ocupa de copiii ei???
Serios, mi se pare ca s-a ajuns mult prea departe cu etichetarile pe care doamnele de la acest topic le aplica acestei jurnaliste. Asa, pe principiul bulgarelui de zapada si in sistemul indignarii in grup.
Pentru mine nu este evident unde a azvirlit, in acea pastila, cu noroi in mamicile care stau acasa cu copiii, si asta in conditiile in care am citit-o din perspectiva de mama care a avut un CIC prelung. Si nici macar nu-s carierista :)).
Ladies, un strop de echilibru, zau! Una e sa nu va placa scriitura ei, insa alta e sa o tavalim prin fulgi si s-o expunem in piata publica cu afisul "penibila" atirnat de git.
Gabi, Alice Nastase este o jurnalista destul de prezenta in spatiul public. Redactor sef la Tabu, la Tango (astea fiind categoria "reviste lucioase de coafor" :))). Nu e VIP cu fitze hilare, mie imi pare a fi o persoana desteapta si indeajuns de subtila.
(E, desigur, posibil sa ma insel, dat fiind ca nu-s publicul ei tinta asa ca nu am urmarit-o in mod special. Zic si eu ce se vede cu ochiul liber.)
Daca dai o cautare pe net te lamuresti. De ex. http://www.romanianvip.com/2009/03/07/femeia-tango-interviu-alice-nastase/
Triunghiul portocaliu *
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui iileana Gabi, Alice Nastase este o jurnalista destul de prezenta in spatiul public. Redactor sef la Tabu, la Tango ... Daca dai o cautare pe net te lamuresti. De ex. http://www.romanianvip.com/2009/03/07/femeia-tango-interviu-alice-nastase/ |
Merci iileana.
ilse spune:
Ma uit in jur si vad ca raman acasa, dupa ce nasc - mai multa vreme, cu lunile, cu anii - nu neaparat cele care stiu sa fie mame bune, nu obligatoriu femeile care isi iubesc mai mult copiii decat cele care se intorc la slujba, ci acelea care nu au joburi de care sa depinda bunastarea familiei, rasfatatele pe care le intretin barbatii sau cele care oricum, isi urasc locul de munca. Eu nu am cunoscut nicio femeie instarita si cu o situatie echilibrata financiar, cu un loc de munca decent si in care dreptul la concediu bine platit sa faca parte din politica companiei, care sa vrea cu orice chip sa se intoarca la serviciu lasand acasa un prunc de mai putin de o luna, cum am facut eu, si-atatea alte femei.
iileana cu tot respectul, poate inteleg si eu ca restul ceva ce n-ar trebui...dar totusi din ceea ce am bolduit, tu ce intelegi, eu inteleg cumva "o generalizare", adica cam toate casnicele intra in oala asta, in opinia ei.
Aici cred eu ca a gresit, putea sa-si "delimiteze" cumva experienta personala de "statistici", "mentalitate in general", "prejudecati' sau mai stiu eu...dar eu nu sunt scriitoare, doar cititoare...poate nu inteleg eu "subtilitatile" astea.
AB spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
AB, pai de unde am tras noi concluzia ca, nici mai mult nici mai putin, femeia nu se ocupa de copiii ei??? Serios, mi se pare ca s-a ajuns mult prea departe cu etichetarile pe care doamnele de la acest topic le aplica acestei jurnaliste. Asa, pe principiul bulgarelui de zapada si in sistemul indignarii in grup. Pentru mine nu este evident unde a azvirlit, in acea pastila, cu noroi in mamicile care stau acasa cu copiii, si asta in conditiile in care am citit-o din perspectiva de mama care a avut un CIC prelung. Si nici macar nu-s carierista :)). |
Nu te soca please. Asta a scris... ea.
" Atunci am primit telefonul care mi-a schimbat viata si asa s-a facut ca am nascut cu gandul la noul meu job. Cand Ilona avea doar zece zile, m-am dus la prima sedinta de redactie. Oricum, fusesem la serviciu, la ziarul la care lucrasem, pana in ziua dinaintea nasterii.
Cand l-am nascut pe Victor am facut la fel. Am mers la serviciu pana in ultima zi de sarcina si apoi am stat acasa cu el inca trei saptamani. Dupa care m-am intors la birou."
Nu inteleg de ce nu-i logic ca nu se ocupa ea. Eu cand merg la job de copii mei se ocupa altcineva. Dar eu nu pretind ca o fac fortata de forta suprema a supravietuirii. O fac pentru ca imi place sa fiu la job. Cat stai, cum iti mentii echilibrul e treaba fiecaruia.
conchita spune:
din pasajul ala incriminat, sincer nu vad de unde vine confuzia si de ce va simtiti ofensate. l-am recitit de enspe ori si-mi ies urmatoarele: ca Alice nu a intalnit o femeie de cariera care sa vrea sa revina la lucru dupa ce a nascut. ca exceptiile de la regula le intalnesti de obicei in randul femeilor care oricum nu au o alternativa (a.k.a o cariera or job sa le placa) si stau acasa cu anii nu neaparat pentru copii, ci pentru ca oricum n-au altceva ce sa faca, nu stiu, nu se pricep sau, in alt caz exceptional, sunt rasfatate. Alice simtindu-se in tabara altor exceptii care, desi au cariera, desi isi iubesc jobul, dar si-ar fi dorit sa stea acasa cu lunile si anii, nu au reusit sa stea acasa cu lunile si anii pentru ca salariul real nu e trecut pe cartea de munca, deci nu si-ar fi permit sa stea in CIC. unde e generalizarea ca nu vad. nu zic ca nu o fi, dar nu o vad eu, si-am rasturnat paragraful pe toate fetzele. tot ce spune este ca statul acasa cu copilul nu dovedeste ca esti o mama mai buna decat cea care merge la job dupa ce a nascut. ca mame bune/mai putin bune sunt de ambele parti
Flaflo spune:
Eu nu vad in acest articol decit cum o femeie frustrata si vinovata inearca sa convinga (pe noi sau mai ales pe ea isasi) ca alegerea facuta (de 2 ori) a fost singura cale de a merge mai departe. De aici rezulta si jignirile si generalizarile din articolul dinsei.
Parerea mea este ca atunci cind ai ales sa devi mama, orice altceva trebuie sa treaca pe locul doi. Eu am ales sa stau acasa 3,5 ani cu Bianca, apoi am incept sa lucrez part time. Vreau sa fiu mereu in preajma ei sa o vad cum creste, sa o ajut sa se dezvolte armonios si sa-mi petrec cit mai mult timp cu ea. Probabil ca ma incadrez (dupa parerea autoarei) in categoria "rasfatate" sau "intretinute" de sot, insa asa cum spunea Bird, nu exista banii tai sau banii mei, sint banii nostri. Da, daca as lucra norma intrega as avea un salar de vis (inclusiv multe ore suplimentare aferente), dar care ar fi pretul? As rata clipe unice din viata copilului meu!
AB spune:
Conchita iete! Daca statul iti da cat sa nu mori de foame, revii pentru ca vrei, nu pentru ca esti obligat. Duci copilul cu bona si tu faci bani de zdranganele, casa, masina... etc. Nu castigi bani necesari supravietuirii.
Eu cred ca majoritatea mamelor care nu stau in CIC desi au dreptul o fac pentru ca-si doresc activitatea profesionala in sine sau bunastarea materiala. Eu acasa non-stop ma tampesc complet.
ilse spune:
citat din mesajul lui AB Conchita iete! Daca statul iti da cat sa nu mori de foame, revii pentru ca vrei, nu pentru ca esti obligat. Duci copilul cu bona si tu faci bani de zdranganele, casa, masina... etc. Nu castigi bani necesari supravietuirii. Eu cred ca majoritatea mamelor care nu stau in CIC desi au dreptul o fac pentru ca-si doresc activitatea profesionala in sine sau bunastarea materiala. Eu acasa non-stop ma tampesc complet. |
AB lasa-ma sa te imbratisez virtual, ai pus punctul pe I.
Ai scris mai bine si la obiect decat autoarea articolului, ce sa ne mai dam pe dupa piersic, asta e adevarul...nu vorbim desigur de categoriile alea defavorizate rau de tot ca nu au ele saracele, femeile acelea timp de net sau macar computer acasa.
Restul sa nu fie macar ipocrite si sa-si asume alegerea, scurt pe doi...oricare ar fi aia.