Ce parere aveti despre acest articol

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

But... who the f#&% is Madam Alice Nastase??

Chiar asa de mult am lipsit din localitate? Ca mie nu-mi spune nimic numele... E vreo noua Marie Curie, ceva, poate?...
Nu ma pot lamuri deloc...

Si opinia ei la coffeechat... are vreo importanta pt. cineva?... Īntreb si eu.

Mie mi se pare continuarea seriei "mamsaturistilor"... vezi 'manifestul' lui Huidu, bocetul lui Bendeac, pufnelile snoabe ale lui Māndruta, PMS-ul violent al unei ilustre necunoscute managerite care nu mai voia sa dea impozite la stat... acuma, hop si ... Alice Nastase.

Aceasta din urma nu se plānge direct de proasta administrare a tarii, nici de mārlania compatriotilor, dar se īncadreaza, totusi... chestia cu "era supravietuirii"...

Ramān la parerea mea: īn lipsa unei societati civile structurate, or sa tot apara izbucniri publice ale frustrarilor individuale, de grup sau generale... fara nici o consecinta notabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Si opinia ei la coffeechat... are vreo importanta pt. cineva?... Īntreb si eu.

Nu are; dar daca de exemplu dimineata cand te duci la calculator dupa a n-spea noapte nedormita pt ca ai copilul bolnav, cu febra mare si e turbat ca se plictiseste in casa; si tu si numai tu trebuie sa-l distrezi, sa-l hranesti desi refuza mancarea, sa-i scazi febra desi refuza sau varsa medicamentele...fara nimeni care sa te inlocuiasca vreun pic la toate astea pt ca NU ARE CINE (daca statul acasa e un lux, atunci poate ca alteori si bunicii sau bona sunt un lux, nu?)...si citesti la calculator, pe DC unde de regula gasesti sprijin si multe solutii la probleme ca a sta acasa cu copilul inseamna ca esti mediocra, rasfatata sau fara idealuri...e cam NASPA!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Am citit si eu articolul si am ramas cu gura cascata, privind in gol la calculator. Frustrarea si sentimentul de vinovatie ale autoarei sunt clare, insa asta nu scuza cu nimic jignirile complet gratuite aduse mamelor care -- din motive pe care nu trebuie sa le justifice nimanui -- decid sa stea acasa cu copiii. Trist...

Am fost si eu frustrata ca nu am putut sta cu copiii atat si asa cum mi-as fi dorit. Eram prea tanara si nepregatita sa am copii (desi mi-i dorisem) si chiar n-am stiut cum sa fac ca timpul cu ei cand erau bebelusi sa fie de cea mai buna calitate posibila. Mi-am lasat parintii sa se implice prea mult si m-am intors la serviciu prea repede -- nu am avut incredere in mine si am zis ca ei au mai multa rabdare si ii cresc mai bine. Iar veniturile mele erau semnificative si stand acasa nu primeam nimic. Asa ca era spre binele copiilor, nu???

Ce amarnic m-am inselat!!!! Si ce mult am pierdut!!! Eram "prin zona" ca lucram cam jumate de acasa si jumate de la birou, dar nu eram prea implicata.

Acum am mai primit o sansa -- un nou bebe si o data cu el sansa de a-i fi mama "100% din prima clipa. De a-l purta in brate non stop, de a-l alapta pana va merge la gradinita, de a merge cu el peste tot si a nu ma desparti de el mai niciodata. Si de cand m-am luminat la minte si am inteles ca nici o cariera nu se compara cu aceea de a fi mama, mi-am schimbat si stilul de parenting si m-am apropiat de copiii mei aproape asa cum as fi fost daca de la bun inceput i-as fi pus pe ei pe primul loc.

Da, nu toate mamele au de ales, din pacate. Unele sunt silite sa se intoarca la munca. Dar multe CRED ca nu au de ales. SI o neaga. Am fost si eu printre ele. Si am negat-o pana in panzele albe, cu o ura nedeclarata pentru "proastele" si "needucatele" care stau acasa cu copiii si ii alapteaza pana la 3 ani. Intr-un final, mi-a trecut furia si am inteles ca alesesem gresit.

Poate va intelege si Alice candva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Da, nu toate mamele au de ales, din pacate. Unele sunt silite sa se intoarca la munca. Dar multe CRED ca nu au de ales. SI o neaga. Am fost si eu printre ele. Si am negat-o pana in panzele albe, cu o ura nedeclarata pentru "proastele" si "needucatele" care stau acasa cu copiii si ii alapteaza pana la 3 ani. Intr-un final, mi-a trecut furia si am inteles ca alesesem gresit.

Poate va intelege si Alice candva...

Si asta poate fi discutabil. Tu simti ca ai ales gresit pentru tine, dar sunt femei (si asta nu le transforma in denaturate) care simt nevoia sa revina la serviciu la cateva luni dupa nastere. Si asta nu numai pentru avantajele materiale, ci pentru ca pur si simplu le place munca lor. Sau fiindca au nevoie si de alte activitati.

In cazul meu a fost un mix :): pe de o parte salariul meu era important pentru plata creditelor si pe de alta parte chiar simteam nevoia sa fac si altceva (fara a fi carierista sau a-mi adora munca - am un job ok, nici prea-prea, nici foarte-foarte:))

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej
Si asta poate fi discutabil. Tu simti ca ai ales gresit pentru tine, dar sunt femei (si asta nu le transforma in denaturate) care simt nevoia sa revina la serviciu la cateva luni dupa nastere. Si asta nu numai pentru avantajele materiale, ci pentru ca pur si simplu le place munca lor. Sau fiindca au nevoie si de alte activitati.

In cazul meu a fost un mix :): pe de o parte salariul meu era important pentru plata creditelor si pe de alta parte chiar simteam nevoia sa fac si altceva (fara a fi carierista sau a-mi adora munca - am un job ok, nici prea-prea, nici foarte-foarte:))

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

ellej - atata timp cat cele care se intorc la servici pentru ca simt nevoia sa o faca sau pentru ca au nevoie de bani nu zic despre cele care stau acasa ca o fac pentru ca sunt incapabile nu e nici o problema.

fiecare are dreptul sa aleaga varianta cea mai buna pentru ea si familia ei - dar fara sa arunce cu noroi in tabara cealalta.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

asta zic si eu,,,e decizia fiecarei mame sa aleaga ce e mai bun ptr ea si familia ei,,,nu inteleg de unde jignirile si ofensele astea gratuite,,,ptr ca oricum ai citi e clar se refera la toate mamele care stau acasa,,, si nu au zburat la servici asa ca ,,MADAM ALICE,,
Daca ptr ea serviciul si cariera e pe primul plan,foarte bine nu o condamna si critica nimeni,DAR sa cataloghezi mamele care aleg sa stea acasa ca neajutorate,intretinute etc e lipsa de educatie si respect tocmai fata de mamele care poate cumpara si citesc revistele si articolele ptr care MADAM ALICE a mers la servici,,,,
Poate ar trebui sa se gandeasca de 2 ori inainte de a-si jigni gratuit posibilele sau viitoarele cititoare ,plus ca ar trebui sa se gandeasca ca orice arma are doua taisuri,si foarte usor mamele vizate in acest articol pot afirma despre ea,ca este o materialista obsedata de cariera fara sentimente materne care isi aduce copilul pe lume cu gandul la noul job???

sant cuvintele ei ,,si dupa parerea mea nu au nimic de a face cu legatura dintre mama si copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Hi hi...io cred ca vor astia sa taie legea cu cei 2 ani si acum fac propaganda undercover...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Bedrosmart chapeau!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Daca mai aveti rabdarea sa cititi si comentariile...cum o da la intors vazand cum a gafat...Penibil!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Articolul este penibil si jignitor. As fi avut mult mai multe pretentii de la Alice Nastase. Tot articolul nu este decat un mod de a se autoconvinge ca a ales bine. Vrea sa creada ca "nu a avut de ales".

Mergi la inceput