Burtici de prunci pretiosi Mar_Apr 2010 (13)
Raspunsuri - Pagina 8
babyangel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MSymo Eu mi-am luat cafea fara cofeina, pun cafeluta in cana si torn apa fierbinte, o oparesc...imi place f mult asa... 6 + |
Msymo, se pare ca cea oparita e super ok...cica doar cea fiarta in ibric este toxica..Ce sa fac si eu..aplec urechea la ce descopera cecetatorii astia , ca in ultima vreme s-au pus rau pe descoperiri..daca i-am asculta pe toti, nu stiu zau unde am ajunge..
Dar apropos de cofeina, sa aveti grija la celebrul ceau Ness tea-si asta contine cofeina , la fel ca Mountain Dew...Doar Lipton Icetea e "curat" de cofeina...Eu ii dadeam la fiu'meu Ness tea, ca doar e ceai si e mai sanatos decat alte sucuri..
Anca
10+
andira spune:
Salut! Azi am facut si eu 6 saptamani, si sarbatorim prin... aparitia greturilor! 
Am vazut ca discutati despre concediul de maternitate. Uite ce am gasit eu pe net, sper sa se aprobe pana la final si sa beneficiem de el:
Plenul Senatului a aprobat cu 79 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si o abtinere amendamentul propus de senatorul PD-L Mihaela Popa, alaturi de senatorul PD-L Iulian Urban. Potrivit acestui amendament la Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, durata concediului de maternitate pentru mame creste de la 18 la 24 de saptamini.
„Alaturi de colegul meu din Senat, am depus acest amendament, pentru ca mamele sa aiba dreptul la concediu de sarcina si lauzie pe o perioada de 168 de zile calendaristice . In acest timp
, persoanele asigurate vor beneficia de indemnizatia de maternitate”, a declarat senatorul PD-L Mihaela Popa. Concediul pentru sarcina va fi acordat pentru 63 de zile, inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie va fi acordat pentru 105 zile, dupa nastere. Amendamentul nu modifica cu nimic durata concediului pentru cresterea copilului, care dureaza pina cind copilul implineste doi ani.
„Am tinut cont de faptul ca, potrivit Recomandarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, copilul trebuie sa fie hranit exclusiv prin alaptare materna in primele sase luni de viata
. De asemenea, Parlamentul European a dezbatut si a majorat perioada maxima de 18 saptamani a concediului de maternitate cu inca 6 saptamani”, a mai spus senatorul PD-L Mihaela Popa.
Legea aprobata de Senat va fi supusa dezbaterii si in Camera
Deputatilor, care este camera decizionala.
Si link-ul mai jos:
http://www.newsiasi.ro/eveniment/comunicate/durata-concediului-de-maternitate-va-creste-la-6-luni.html
oanaiacovita spune:
Andira, sa te tina putin greturile.
Si cu legea, daca e asa, sper sa ramana ca pana acum. Pai cum numa 63 de zile inainte de nastere. Pai asta inseamna ca mergem la lucru pana in luna a 8a.
63 e zile inainte sunt 2 luni. Pana acum erau 84 inainte si 42 dupa.Ce tampenie. Pai oricum stam 2 ani acasa, sa stam si inainte sa ne odihnim, nu sa mergem la lucru pana bia ne mai tine burta.
Oana
12+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
andira spune:
Ma uitam pe listuta... mama ce de mamici de martie!
Abia astept sa apara si mamicile de taurasi, acum parca as naste ultima ![]()
andira spune:
Oana - multumesc!
Da' ce, medical nu exista? ![]()
Acum serios, dupa ce dr mi-a spus ca am 50% sanse sa am aceleasi probleme ca la ultima sarcina, am sa fac tot posibilul sa ma odihnesc si sa evit asta.
M-am simtit asa aiurea atunci
, copilul mic de 8 luni a fost pasat la bunici, mi-era un dor nebun de ea, mi-o aducea sotul la sfarsitul fiecarei saptamani cateva ore, sa ne bucuram si noi de piciul nostru mic
.
Ma dadeam jos doar ca sa-mi iau apa si sa ma duc la baie. Nici pana in fata blocului nu indrazneam sa cobor, sa-mi iau o revista, imi lua sotul tot ce aveam nevoie.
Asa ca... 90 zile de concediu medical anual sa traiasca!!
Si daca ma supar, intru si-n comisie, sa mi-l prelungeasca cu inca 90. ![]()
oanaiacovita spune:
Andira ai dreptate. Nu imi ridica nimeni statuie daca mi se rupe apa pe scaun la lucru, asa ca sper ca totul sa fie bine si ca de la Craciun sa stau acasa. De atunci ar fi 2 luni fix pana la DPN, m-as incadra in mare in alea 63, dar daca o fi un bb capos care sta pana la 41 de sapt/.
Oana
12+
Bebe mic 
mihaelagrosan spune:
Off fetelor mie mi-e rau numai cand vad ca scrieti ceva despre mancare, in special despre carne. Nu pot nici sa aud ca mi se face rau. De fapt rezist eroic si nu am vomitat inca, dar am o stare permanenta de rau
.
Mihaela
7+ si
Elena Maria (9 aug 2006)
oanaiacovita spune:
Mihaela nici eu nu suport carnea. O fi de la aerul de pe Feleac?!![]()
Oana
12+
Bebe mic 
dayanara spune:
mie mi.e frica sa citesc cand vad ca se scrie despre mancare, ca cine stie ce vad , ceva ce nu pot sa.mi iau si mor de pofta
pana si de.o amarata de limonada mi s.a facut chef cand am vazut scris
roxana
6+ si
ivan (2.12.2006)
andira spune:
Mai e ceva de care noi, nascand la inceputul anului, putem beneficia: nu stiu daca stiti, dar puteti sa va luati concediul pe anul respectiv in avans. Eu asa am procedat la al doilea bb: practic am stat din februarie in medical, pana la sfarsitul lui aprilie, iar de la 1 mai pana la 1 iunie mi-am luat concediul de odihna la care avea dreptul pe anul respectiv. Ideea era sa-mi las cat mai mult din concediul de maternitate dupa nastere. Am nascut pe 4 iunie, asa ca practic am avut aproape tot concediul lasat dupa nastere.
Daca va veti intoarce la servici in acelasi an, concediul de odihna se va calcula la perioada lucrata efectiv (de ex am mers la servici pana in februarie inclusiv si m-am intors in sept, am zile ce concediu corespunzatoare celor 2 luni lucrate - ian / feb, plus sept / dec), deci nu mai beneficiati de tot concediul pe an calendaristic.
Acum, daca vi-l veti lua inainte, la intoarcere probabil se va regulariza. Nu stiu exact cum, pt ca eu nu m-am mai intors in aceeasi firma la nici una din sarcini, dar puteti intreba la HR.
Sper ca am fost coerenta, dar daca nu, spuneti-mi si reformulez. ![]()