Produse romanesti - sunteti nostalgici?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

De imbracat, categoric nu, la cosmetice tot nu, ar fi totusi crema de galbenele si am mai auzit la unii de Gerocossen.
Categoric da cartile de povesti pentru fiica mea, de asta au grija mama si prietenii pentru ca ii place foarte mult sa citeasca.
Ar mai fi ceaiurile de la Plafar, siropul de muguri de brad si alte chestii naturiste gen propolis etc.
Si inca o chestie, care totusi nu cred ca se mai practica prea des acum, la bebei, la baita de dupa botez trebuie infasati si legati cu.. fasa aia lunga, nu stiu exact cum se cheama, este cu bleu pentru baietei si cu roz pentru fetite.
Altceva nu-mi mai vine acum, ma mai gandesc.
Daca ai de gand sa-ti deschizi o afacere de genul asta, on-line, multa bafta!
Sunt convinsa ca ar prinde. Partea mai proasta ma gandesc ca ar fi transportul produselor perisabile si deasemenea costurile de transport, care sunt destul de mari.

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Buna dimineata!
Cum am primit invitatia si eu sa-mi dau cu parerea uite sa zic si eu ca doar de 2 ani si jumatate de fiecare data cand vin de acasa vin cu o valiza plina de carnati de toate felurile, un salam Potcoava care nu lipseste, ceaiuri, miere, crema cu galbenele, propolis, tot felul de medicamente naturiste din Ro.
Eu nu pot manca in stilul Belfast nici sa ma omori. Prajala pentru mine este ceva care imi face sila...
Am mai adus de acasa ocazional varza murata ca cea de la magazinul arabesc are un miros ciudat cu care nu ma inteleg...
Ia sa ma mai gandesc eu asa... Nu-mi cumpar pantofi decat din Romania sau din Franta ca aici nu ma inteleg cu pielea lor ce este prea rigida pentru picioare de Maria Tanase ca ale mele...
Ah eram sa uit de malai si gris. Malai este si aici la chinezesc dar mult prea fin si iese mamaliga un fel de terci.
De branza nu mai zic ce dor imi este dar nu am adus decat odata branza de burduf de acasa.
Am carat si vin de acasa ca eu nu dau anumite feluri de vin romanesc pe nici un vin din lume. Trebuie doar sa sti sa alegi.
Mie imi este dor de acasa...
Mirosul bucatariei de acasa este inconfundabil si nu poate fi inlocuit de nimic.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Nana, ba te inteleg perfect.
Cristina, eu nu am stat mai mult de 1 luna intreaga departe de casa. Dar in luna aia m-a durut stomacul, mi-a fost greata, m-am ingrasat...am mancat fara sa-mi priasca...Stomacul meu saracul prefera strudelul de la patiseria din Obor decat "apfelstrudel" din Viena...Sau "Eugenia" in loc de biscuitii lesinati de dulci....Asa ca nimic nu se compara cu mancarea ca "la mama acasa".
Iar cu pantofii ai dreptate...Am purtat o pereche de pantofi Comart 6 ani de zile (e adevarat, mai mult la ocazii dar si la servici) si cand i-am dat erau impecabili doar ca aveam eu prea umflate picioarele.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Draguta mea, cred ca in top la "lipsuri" ramane mereu branza telemea, ce se gaseste prin alte parti nu are legatura ca gust (nu zic ca branzeturile frantuzesti sau italienesti etc. nu sunt bune, sunt superbune, dar nu au gust de telemea ).

Sa stii ca, la fel, nu se gasesc preparate de patiserie pe baza de branza de vaci (pateuri, placinte, chestii de astea)si nici branza de vaci ca atare (doar asa-numita cottage chease - branzica de casa la noi), dar cred ca sunt prea perisabile pentru un transport mai lung.

Si, incredibil, dar adevarat, mie mi-au lipsit covrigii cand am fost plecata. Macar aia de Buzau si tot ar fi fost buni.

Da ce faci, te apuci de afaceri?

Pupici!

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu oricate as aduce din Ro tot imi lipseste ceva dupa o vreme. Am zile in care nu-mi iese ceva din cap. Acum mi-am adus malai (am gasit si aici intr-o perioada la un magazin arabesc dar acum numai au), bors la plic, un borcan de magiun. Ceaiurile sunt mereu pe lista pentru ca aici de obicei gasesc Twinings sau Lipton care este ceai negru/verde cu aroma de ceva anume. Eu n-am gasit pana acum ceai de menta sau te tei simplu. Partea buna este ca sunt usor de carat fie ceaiuri fie creme. Cam de fiecare data am adus diverse de la Plafar.
Dar sunt produse gen covrigi calzi sau telemea care nu am cum sa le gasesc aici. Hai ca cele de patiserie poate imi ies si mie in casa cu ceva efort.
Si eu ca plang dupa carti, reviste, sunt grele si nu pot lua decat cateva. Noroc cu stirile online si emisiunile inregistrate.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citat:
citat din mesajul lui iepumic

De ce nu, B ? Fiecare se apuca de ce poate...decat sa ma apuc cu mainile de cap...mai bine de afaceri.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

A, eu nu te criticam defel, nici prin gand nu mi-a trecut asa ceva, doar intrebam.

Bravo tie pentru initiativa!

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

Acum 3 zile mi-a venit sotul din vacanta din Romania...si mi-a adus cam asa: crema de galbenele, unguent cu untul pamantului si arnica, urzici uscate pt ceai, cozonac cu nuca, prajitura cu nuca, prajitura cu branza (toate bunatatile executate acasa de mama unui prieten si de soacra-mea)
Mai aducem carti, reviste, zacusca, visinata, tzuica si malai adevarat, macinat mai mare, sa iasa mamaliga buna.

Pearl

Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

buna, ma bag si eu in vorba ca ...am fost si eu plecata un pik numa, si am simtit dorul de RO, credeam ca nu mai ajung sa mananc ciorba romaneasca, mere din gradina si sa beau ceiul din flori de tei culese proaspat, ma gandeam la mancarea de fasole si la colarezii cu lapte, evident duceam dorul branzei romanesti si a mamaligii.
va pupacesc si o sa va citesc mai des aici, si nu va suparati pe mine daca mai intervin in discutii

bazar pentru Ema

ajutati la terapia pentru Ema pe DC

Ajutati-ma sa inteleg lumea!

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

the LEUSTEAN!!!!! The Borsh (facut in casa)offf in ciorba si the ceaiuri de tei si sunatoare, atat

tre sa fac sai conving ca ceaiul de tei e mult mai fain decat liptonul

mai nou am gasit si gogosari in otet, malai, varza mureaza altcineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu una duc dorul eugeniilor, covrigilor calzi,merdenelelor, branei de burduf, sarmalelor.noroc ca autobuzul de ?Rominca se opreste aproape de mine si asa mama imi poate trimite de toate.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput