cu ce varuim "calciul"?vopsea lavabila sau var?
![](images/user_woman.png)
Mama vrea sa varuiasca in dormitoare si inca nu e hotarita ce sa aleaga: vopsea lavabila sau var obisnuit?
-Se poate folosi lavabilul peste "calciu" (din ala mai mare) si daca da, cu ce ustensile se poate face? (mama vrea sa faca singura treaba)
-Este bine de folosit vopseaua lavabila (sau var lavabil-nu stiu exact denumirea corecta) avand in vedere ca intr-un dormitor se formeaza mucegai...am inteles ca nu prea ar lasa peretii sa respire si favorizeaza aparitia mucegaiului...sau poate depinde si de calitatea lui?Daca este asa, ce marci imi recomandati?
Multumesc anticipat!
Mariuca (02.08.2006) si Andrei (05.05.2008)
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Merg si una si alta. Lavabilul cu trafaletul, varul cu bidineaua. Singura conditie: ambele sa dau fara a insista de mai multe ori pe aceeasi zona, pentru ca se inmoaie boabele de calciu si se desprind. Adica, mai la repezeala. Daca nu iese bine, se mai dau 1, 2 maini, dar numai dupa ce se usuca bine. Adica, mai cu grija...oricum, accidente pot aparea.
Lavabilul: e mai frumos, e lucios, lasa sa respire peretele, e mai scump si nu se preteaza la denumirea lui, adica nu poate fi spalat fiind aplicat pe calciu.
Varul simplu e sanatos, ieftin, daca se pune si ceva aracet nu se ia pe haine, aspectul nu e grozav, peretele respira, se degradeaza mai iute in timp, adica tine putin (un an, doi...).
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dulcetica spune:
Am facut eu acum doi ani,singura,intr-o singura camera,cu var lavabil.Rezultatul e satisfacator,insa a fost f obositor,cel putin pt mine ,asa ca am renuntat la planul meu initial de a face in 2 camere.Nu am probleme cu igrasie asa ca nu ma pot pronunta.
Din experienta mea as zice ca la ce mizerie rezulta mai bine ar veni cineva sa dea jos,sa puna glet si apoi banui ca ar putea sa dea ea cu var lavabil.
Eu am inceput cu amorsa ,dar se poate da direct cu var si fara stratul de amorsa.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Taty Mama vrea sa varuiasca in dormitoare si inca nu e hotarita ce sa aleaga: vopsea lavabila sau var obisnuit? -Se poate folosi lavabilul peste "calciu" (din ala mai mare) si daca da, cu ce ustensile se poate face? (mama vrea sa faca singura treaba) -Este bine de folosit vopseaua lavabila (sau var lavabil-nu stiu exact denumirea corecta) avand in vedere ca intr-un dormitor se formeaza mucegai...am inteles ca nu prea ar lasa peretii sa respire si favorizeaza aparitia mucegaiului...sau poate depinde si de calitatea lui?Daca este asa, ce marci imi recomandati? Multumesc anticipat! Mariuca (02.08.2006) si Andrei (05.05.2008) |
Mai exista o varianta : poate zugravi cu vopsea lavabila antimucegai (nu fac reclama, parca la Savana exista o astfel de vopsea, am vazut la TV), aplicarea o poate face prin pulverizare (cu aspiratorul sau pompa de zugravit). In felul acesta nu se strica bobitele de calciu, dar se face mizerie mai mare (toata mobila trb acoperita, pusa folie pe jos, geamurile si tocurile protejate, etc.). Noi am zugravit acum multi ani, dar peretii fusesera curatati de huma si am aplicat o amorsa, cu bidineaua, apoi am vopsit cu aspiratorul si a iesit super OK.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )