La France (63)
Raspunsuri - Pagina 20
delphin spune:
Mai peste tot in lume, platesti si te ramburseaza pe baza facturilor si a fishelor de soin daca folosesc. Cartea, asa cum a zis si mihaela, se poate cere si pe internet, insa mare valoare nu are, decat in spitalele frantuzesti din strainatate. Acolo nu platesti daca o arati.
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Mai peste tot in lume, platesti si te ramburseaza pe baza facturilor si a fishelor de soin daca folosesc. Cartea, asa cum a zis si mihaela, se poate cere si pe internet, insa mare valoare nu are, decat in spitalele frantuzesti din strainatate. Acolo nu platesti daca o arati. |
Stiu asta ....Am accesat linkul(multumesc!
Nu pot face nimic imi zic ca ori numarul de seccu e gresit ori numele meu...o prostie
Azi am gasit un numar am sunat mi au mai dat alte doua numere iar am sunat ca sa aflu ca trebuia sa scriu la CPAM si scrisoare mea pe care o trimesesem in recomandat la CRAM se duce la poubela.frumos!
Oricum multumesc mult...e naspa sa fii expat mai ales la greci
--------------------------------------------------------------------
Sa va spun cum se comporta unii turistii fr care iarasi mi au lasat un gust amar....cum te aud ca vorbesti in franceza cu interlocutorul tau incep sa si vorbeasca incet ca sa nu i inoportunezi...deja stiu ca daca trecem pe linga niste turistii care brusc tac sau vorbesc pe soptite sunt francezi...si 'nu stiu de ce ma afecteaza acest comportament'
In ciuda activitatii f frumoase a consulatului francez de aici( ca urmare a cook-tailurilor unde suntem invitatii ),vorbim ,socializam dar niciodata nu se lasa cu un telefon cu ceva...nu pricep de ce le este frica de contactul social
Pe de alta parte, englezii olandezii, germanii etc au asociatii se distreaza s au incadrat perfect....acum in urma cu citeva sapt am fost invitati la o petrecere data de aceasta asociatie(CIC) a fost o distracytie pe rupte
Raceala,distanta,interiorizare iata caracteristica francezilor intilniti aici fie ca sunt turisti sau expats ....
E pacat si ma apasa acest lucru... altii sunt diferiti si le merge din plin.
Cam atit.
chatonel spune:
In general, turistul care merge in "tari straine" o face pt a schimba decorul, limba, mentalitatea... de-asta nu au NICI un chef sa se regaseasca cu alti francezi... altfel ar fi plecat cu grup organizat. Nu trebuie sa o iei personal, ei nu au nimic cu tine, e doar impulsia de moment, lipsa de chef sa isi vada compatriotii
chatonel spune:
pai te-ai intors de peste mari si tari? nu stiam, ca altfel ne vedeam pina acum... ce faceti de sarbatori, stati pe-acasa? poate va "calcam" atunci.
chatonel spune:
pai mai incolo, atunci :) vroiam sa va aduc sarmale (facute de moi ) da daca ai socrii de sarbatori, vin ei cu ce trebe.
Pina atunci baga un PM cu adresa si tilifoanele, ca nu le stiu la casa noo. Si vi le dau si io pe-ale noastre.
madabout2003 spune:
Bonjour!
Daca va intalniti pe langa orasul roz vin si eu!!!...ma rog daca ma primiti!
...editez ca abia acum am vazut ca nu e o intalnire generica daca va ma intalniti si pe teren neutru la o cafea/parc/loc de joaca, vreau sa vin si eu...
MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07
Marox spune:
De miine sint in vacanta si cum vom pleca de acasa, va urez de pe acuma Craciun Fericit si un An Nou plin de sanatate si tot ce va doriti! Sa ne citim sanatosi in 2011!