La France (63)
Raspunsuri - Pagina 16
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arcenciel [eri. Functionarii sunt mai draguti, iar dosarele sunt tratate repede!!! Fotografii cu Lucas |
felicitacions!!
E o mare reusita!
Ai sablat sampagnia?
Tonia Antonia spune:
Arcenciel, vreau eu coordonatele traducatorului pe PM daca nu te deranjeaza. Multumesc!
O zi buna!
Marox spune:
Felicitari, Arcenciel! Interesant ca a venit un jandarm acasa sa te viziteze, cind am depus eu cererea, in 2000, nu m-a vizitat nimeni. Doar m-au convocat, impreuna cu sotul, la Renseignements Généraux. S-or fi schimbat legile intre timp. Dar nu cred ca poti sa-ti depui cererea in orice departament vrei, tre' s-o faci in cel de resedinta.
Am vazut ca stai in Gers, e tare frumos pe acolo ! Sotul meu are un unchi care sta in apropiere de Fleurance.
arcenciel spune:
Nu nu am sablat sampania, astept sa fiu convocata la tribunal sa depun juramantul.
Poate o sa apar la ziar (am un priten care a fost in prima pagina in Le Monde)... Fiindca aici in departament nu sunt foarte multe cereri, cred ca sunt o "rara avis".
Fotografii cu Lucas
arcenciel spune:
Legile s-au mai schimbat intr-adevar din 2000, am asteptat 3 ani... cu domiciliul fix in Franta, inainte de a face cererea...
intr-adevar, nu poti face cererea oriunde, dar in departamentele mici functionarii sunt mai putin blazati, mai serviabili si mai relaxati... N-ai parte de cozi si de mutre acre. la prefectura de aici toata lumea se cunoste si se saluta... Locuisc de fapt intr-un sta mai mare.... de marimea unui judet
Regiunea e foarte frumoasa... Fleurance ... cea numita dupa Florentaz Italiei... Eu stau intre Auch si Toulouse, in orasul foie gras-ului, intre uzina Du Barry si Ducs de Gascogne, la Gimont...
Fotografii cu Lucas
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arcenciel Legile s-au mai schimbat intr-adevar din 2000, am asteptat 3 ani... cu domiciliul fix in Franta, inainte de a face cererea... intr-adevar, nu poti face cererea oriunde, dar in departamentele mici functionarii sunt mai putin blazati, mai serviabili si mai relaxati... N-ai parte de cozi si de mutre acre. la prefectura de aici toata lumea se cunoste si se saluta... Locuisc de fapt intr-un sta mai mare.... de marimea unui judet Regiunea e foarte frumoasa... Fleurance ... cea numita dupa Florentaz Italiei... Eu stau intre Auch si Toulouse, in orasul foie gras-ului, intre uzina Du Barry si Ducs de Gascogne, la Gimont... Fotografii cu Lucas |
Eu am stat in Dordogne si stiu ce minunate regiuni sunt pe la tine!
Pretuieste clipa, siroteaz-o ca nimeni nu stie viitorul
Eu am parasit Bergeracul(mi-a murit sotul) pt Creta si nu e secunda sa nu regret!Mai am un gind ascuns sa revin pt un ultim domiciliu in regiunea asta.
Sanatae,bucurii multe si permanente iti urez!
mcoca spune:
Aranciel, felicitari! Wow ce s-au mai schimbat legile : vizita de la jandarmerie, depus juramant. Noi nu am deus nici un juramant (asta acum 4 ani). Nici nu am fost la ceremonia aia de "acordare a premiului", am fost si ne-am luat acetele de la prefectura.
Vicky si Printzesone
arcenciel spune:
Eu ma asteptam la un interviu ca in "Green card"....
Oricum, intrebarile nu erau deloc adaptate. La Prefectura am fost intrebata daca particip la viata sociala (adica daca ies din casa)... dar functionara a fost chiar jenata sa ma intrebe daca mergem la restaurant sau daca ne intalnim cu prietenii in afara domiciliului, caci lucrand deja in exterior, am in mod cert o viata sociala...
In ceea ce priveste intrebarea: vorbiti limba franceza... mai ca m-a apucat rasul.
Cand am facut cererea de carte de sejur acum 5 ani, am fost convocata pentru o evaluare medicala, lingvistica, etc si am urmat doua cursuri de educatie civica... in urma carora am primit o diploma pe care am prezentat-o cu mandrie la Prefectura... si nimeni nu s-a uitat la ea. M-a cam deranjat caci acum 5 ani am facut eforul sa ma duc pana la Toulouse insarcinata pana la ochi ca sa fac cursul , caci mi se spusese ca diploma respectiva e sesamul pentru obtinerea cartii de sejur si pe urma a cetateniei... Nu stiu cum era acum 10 ani, dar intre momentul in care ama juns in franta si anul asta cand am depus cererea s-au schimbat deja multe...
Plus ca mi s-a spus ca trebuie actele de nastere a parintilor, cele noii, in 3 limbi, certificatul de casatorie (ma intreb de ce)... si pana am facut rost de ele a trecut ceva vreme. Ca sa mi se spuna ca nu era neeaparat nevoi, deoarece sunt tari unde omanii nu stiu cand s-au nascut, nu e stare civila ca in europa, asa ca nu cer in mod sistematic actele parintilor.
Bina ca au luat cazierul ca altfele ma si suparam, dupa ce am stat de 3 ori la cozi ca sa il obtin!!!
arcenciel spune:
Multumesc pentru urari...
Ma bucur de fiecare clipa, ca de soarele din dimineta asta, de Pirineii pe care i-am vazut la orizont si campul de floarea sorelui inca inflorit pe care l-am traversat ca sa ajung la servici. Ce departe sunt intersectiile aglomerate din Bucuresti, la ora 9 dimineata...
Astept week-end-ul ca sa vad rasarind montgolfiere multicolore din gradinile vecinilor... In fiecare an sunt organizate cateva zile pe tema aeronauticii, cu botezuril de elicopter, parasuta si parade aviatice... asa ca vom avea un week-end animat in perspectiva.
Vive les rencontres aéronautiques!!!
Fotografii cu Lucas