La France (63)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna, Gabyv, bine ai venit pe ! Fata de fetele din alte tari, noi pe aici nu sintem tare active, dar daca ai o intrebare o sa gasesti intotdeauna (sau aproape ) pe cineva care sa-ti raspunda.

Vrei sa ne povesteti despre tine? Esti de mult in Franta? Ai copii?

Si cum ziceam mai sus, ca sa raspund la intrebare, eu inca nu sint in vacanta, o sa fiu joia viitoare, la ora 7 seara precis fix .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

buna, ma bucur ca mai e cineva cu care pot schimba impresii de pe aici

da, noi suntem de ceva vreme in franta (vreo 4 la numar) si stam langa Versailles... copii nu avem (doar plan), dar avem un motanel - eu cred ca se pune la numar
si noi plecam in vacanta - avem concediu de pe 1 aug - dar inca nu ne-am hotarat cand - suntem de genul "last minute"
pupici si sper sa mai vb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Buna ziua,

Sutn programator, consultant IT, am lucrat destul de mult pt piata franceza (Louvre, CNC) si as vrea sa stiu cum pot sa emigrez in Franta sau sa-mi gasesc (de aici) un job si sa merg la sigur acolo.
Sotul meu este inginer de vanzari (a facut facultate economica), are sanse de job acolo?

Va multumesc anticipat.

Mergi la inceput

buna,

iriss sunt multe de discutat pe tema asta... cum ai lucrat pe "piata franceza"? ca ce? iar sotul tau, ca si comercial s-ar putea sa gaseasca ceva daca stie F BINE franceza, dar atentie ca sunt multi pe aici cu scoala economica, dar cand e vb de romani intrevine problema permisului de munca ...

gaby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Iriss27, cel mai simplu este sa gasesti un job in Fr fiind inca in Ro. Pentru asta iti sugerez sa-ti pui CV-ul pe un site de recrutare. Ca de exemplu: www.hightechcv.fr
www.jobntic.com
www.cadremploi.fr
www.winprojobs.com
www.directemploi.com

Nu stiu cum sint aceste situri, am facut doar o cautare pe google.

Sotul tau, ca si comercial, ar putea gasi de lucru, insa, asa cum spune si Gabyv, trebuie sa stie foarte bine franceza.

Daca vreti sa veniti intii aici, sa va instalati si dupa aceea sa gasiti de lucru, poate sa fie mai dificil, pentru ca trebuie sa viitorul patron sa ceara un permis de munca pentru voi. Plus ca e mult mai greu, poate chiar imposibil, sa inchiriati o casa/un apartament daca nu aveti serviciu.

Mergi la inceput

Exprimarea mea a fost putin ambigua, recunosc, asa ca void etalia putin. Am lucrat ca si programator Oracle, la o firma romano-franceza Firma la care lucrez a avut contracte cu Louvre si cu multe alte firme din Fr (unul dintre patroni este francez). Si am lucrat de aici, periodic mergand in Paris, la client.

Mergi la inceput

Exact cum a zis si Marox mai bine iti gasesti macar unul din voi un contract din Ro pt ca imposibil sa iti gasesti cazare fara contract de munca. Este un fel de cerc vicios: ca sa inchiriezi iti trebuie contract de munca, ca sa te angajezi iti trebuie permis de munca si ca sa obtii permis de munca trebuie sa gasesti un patron francez dispus ca sa te angajezi si sa plateasca taxa de acte. Deobicei patronii prefera oameni aflati deja aici (deci trebuie sa ai ceva inchiriat)- si revii iar la problema cazarii.
Un alt sit bun pt depus CV-uri este monster.fr
O alta solutie ar fi sa te detaseze firma la care ai lucrat sau sa iei contact direct cu partea franceza si sa iti pui la contributie reteaua de cunostinte facute in Franta. (oricum un job IT se gaseste oarecum usor dupa ce ai permis de munca)

Succes

Mergi la inceput

trebuie sa imi recitesc neaparat mesajele inainte sa le pun pe forum ... am avut o exprimare
...in fine sper sa intelegi ideea... pt ca mesajul meu e cam confuz

Mergi la inceput

Va multumesc mult, celor care mi-ati raspuns.
Imi actualizez cv-ul in franceza, sa vad ce iese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Coucou fetele!

N-am mai intrat de o groaza pe DC!

Voiam doar sa va salut! Va regasesc cu drag!

Bun venit pe La France fetelor noi!

Olim, j'adoooore St Malo!
GabyV, noi stam la limita cu Yvelines! Am stat in 92 in ST Cloud pana acum un an. Veneam des la Versailles!

Pe unde plecati, fetelor in vacanta? Noi ne-am intors deja, am fost langa Biarritz. Am facut toata coasta basque si tare ne-a placut!

Va pup pe toate si sper sa trec mai des pe la voi!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mitza biciclista cu Miron (06 oct. 2004) si Stefan (02 ian. 2008)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 4 ani

Mergi la inceput