Abdomen extra-plat (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

ema, am uitat: stai departe de incaltarile cu talpa plata gen balerini
nu sint buni celor cu arc plantar inalt; cauta ceva cu nitel suport...nu stiu cum sa ma exprim

o alta cauza a durerii aleia in calcii poate fi data de o afectiune numita "fasciita plantara"...se intilneste foarte des la persoanele cu arc inalt al piciorului..."fascia" asta e un tesut de conectie care sustine planta piciorului si structura lui si cu timpul se irita din cauza presiunii prea mare data de lipsa de suport; talpile ortopedice de care spuneam inlatura efectul (durerea) pe loc, dar nu trateaza cauza.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kryky_55

Buna,
am revenit si eu ..tare ocupata am mai fost zilele astea cu putina curatenie generala.In mare parte am papat destul de sanatos doar peste,pui,salate,supa de legume insa(la mine tot timpul exista un "insa" ) ..insa dulciurile astea nu imi dau pace..oriunde m-as duce dau de ele si oricat as incerca sa rezist numai acolo mi-e mintea ...biscuiti cu crema de vanilie,praji...
Am inceput si eu sala si sa va zic ca am facut miscare cata n-am facut toata viata insa nu am facut febra nici un gram ..asa ca m-am documentat si am intrebat un personal trainer ce si cum: mi-a zis ca mai inainte de toate ca sa scap de grasime trebuie facut mmmmuuult cardio minim 30 de minute(de alergat ar fi cel mai recomandat) ...minim..pana la 60 de minute ca cica abia dupa 20-30 de minute corpul incepe sa consume din slaninuta ..iar apoi sa lucrez incetuc cu greutati mici la aparate pe rand in zile alternative cate 2 grupe de muschi ..si bineinteles alimentatia trebuie sa fie una sanatoasa......offf DULCIURILE astea

kryky

sfat: nu mai cumpara sa ai in casa dulciuri nesanatoase; alege chestii mai lejere/ sanatoase pentru inceput (nu te priva chiar de tot dulcele)
ciocolata sa fie neagra-neagra si nu in cantitati industriale

eu maninc uneori un iaurt cu fructe in care pun citeva nuci - e gustos si nu ma simt asa vinovata

incearca sa maninci putin si des: la 2-3 ore cite ceva; am observat ca daca nu sint infometata rau am vointa sa spun "nu" dulciurilor...daca mi-a trecut ora mesei si n-am apucat sa maninc nimic, as minca orice, oricit, mai ales dulciuri...e prapad!
dar e o reactie normala a organismului care nefiind hranit cere cu disperare combustibil mai ales glucoza pentru energie...deci nu te speria, esti normala.

si nu in ultimul rind, am testat zilele astea un supliment de care v-am zis si care face minuni in suprimarea apetitului pt dulce si alcool (eu nu beau dar cu dulcele sint tentata)
se cheama L-Glutamine si iau cam 5 gr zilnic...cica efectul ar fi instantaneu daca dizolvi o tableta sub limba cind te apuca nabadaile de dulce; n-am verificat efectul asta traznet ca nu m-au mai apucat nabadaile cam de mult (poate si de aia)

si mai e o chestie: cind faci sport la modul serios, adica de tremura carnea pe tine cite o ora aproape zilnic, iti garantez ca nu vei mai simti atacurile astea asa des si vei avea mult mai multa vointa in a refuza

sper sa te ajute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Xio, ce-mi place de tine ca joci baschet! Si eu jucam pana la epuizare in curtea scolii, mama de fain era. Si am jucat si tenis, chiar si gravida pana prin luna a sasea. Dar toate astea mananca timp si pana mai cresc fetele fac sport mai mult pe acasa... Insa as trage si eu un baschet, ooooooooooof.

Deus, sa inteleg ca esti home alone? Sotul a plecat singur cu copilul? sau cu bunica, bona etc ajutor?

Allure, ma faci sa salivez de moarte cu P90X ala!

Dorsilia, cum stai cu sportul? sari coarda? Eu nu pot sari din motive de bust nu chiar ferm.

Kryky, lasa dulciurile alea. scrie undeva in carte lu' madam Bilic ca daca mirosi esenta de vanilie cand ti-e pofta de dulciuri, pofta dispare. incearca, e f la indemana.

Conchita, mai inoti? Ca banuiesc ca la voi nu s-a facut frig brrrrrrr ca la noi.

Nu-mi place toamna decat la nivel intelectual, asa...

Aseara am facut 1 ora de Pilates, azi fac numai brate, umeri, spate, ca sunt pe stop in ziua aia nasoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

No servustok :-)

Ema - spui ca nu ai facut sport, probabil nu inoti...asta este sportul ideal pt problema ta, sa incerci cel putin aqua gym - se face acolo unde locuiesti tu?
In legatura cu banda de alergat, eliptica este mult mai buna! nu-ti solicita/distruge articulatiile si nu simti presiunea pe calcaie, articulatii, etc.
Pilates este din nou foarte bun, pachetul de exercitii pentru acasa. Eu le am si din cate am facut nu-mi amintesc sa fie vreo problema sau sa solicite picioarele in mod deosebit:-)
Yoga foarte bun dar din pacate in Ro nu prea gasesti centre interesante!
Acuma vad ca te-a luminat Allure, foarte bune sfaturile, mai urmeaza doar sa-i dai bataie

Carolinah - da , sotul si baiatul sunt la mare si eu sunt singurica acasa(cu catelul si pisica). Citesc, pap sanatos, fac sport, curatenie, nu ma grabesc la nimic...o pauza bine venita.

Kryky - fetele ti-au spus destul de clar: nu mai cumpara dulciuri si nu mai face...daca nu ai atunci nu o sa te imbraci seara la 10 sa mergi sa cumperi. Mananci un mar si un morcov, bei un pahar de apa si gata:-)

Conchita si Allure - mai aveti energie sa faceti sport azi? nu aveti febra musculara la degetele:-)V-ati luptat la topicul cu burtica ca doi zmei paralei

XIO - baschet, tenis seara tarziu... ce vremuri!

Azi voi repeta programul de ieri: mancat light, apa multa, vitaminele mele(drojdie de bere, ulei de peste, acid folic,vit C), sport, plimbare afara, citit, cremuit si pighilit , vin rosu si nani:-)Parca am 20 de ani asa ma comport! Acuma nu am clienti , sunt plecati in concediu si presimt ca voi avea de munca nu gluma la intoarcerea lor! Nu inteleg de ce in concediu oamenii isi dau complet stilul de viata peste cap. Eu si cand sunt plecata ma stradui sa inot, umblu mult pe jos, aleg din meniuri peste cu legume, salate, fructe de mare...Nu-i greu si nici frustrant pentru ca stiu ce inseamna sa pui doua kg intr-o saptamana si sa te chinui sa le dai jos in doua sau trei! Nu merita chinul.

si va doresc o zi buna!

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Hahaha. si eu am vazut ca Allure a devenit vedeta si Conchita i s-a alaturat! Inutil, din pacate, fiecare aude (ma rog intelege citind) numai ce vrea si ce ii adoarme constiinta.... Asa ca energia aia mai bine o consum facand sport.

Ema, sa stii ca si eu am dureri de genunchi de la bicla statica si banda (deh, probleme de la atletismul din tinerete), in schimb cu eliptica ma inteleg f bine, e mai blanda pe articulatii.

Servus, Deus, ce pauza faina ai! Si mie mi-ar placea, zau! Iar asta cu ingrasatul in concediu (sau de sarbatori) o au de obicei oamenii care nu si-au facut cu adevarat un stil de viata din mancat sanatos si sport, si in vacanta se simt "liberi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

XIO, n-am vazut, deci cat e abonamentul la piscina pe calea Lugojului? unde scrie? auzi, eu am o chestie ce m-a apucat si ma tine, si tre sa vb cu cineva din domeniu, si mai ales din oras, altfel...pocnesc, dar sa nu razi...deci, eu vreau sa ma fac asistenta medicala...ce zici, la varsta mea se mai poate {36 ani}? ce scoli tre sa fac, daca se mai poate ? unde anume? {eu am absolvit liceu real si-s licentiata in sociologie si psihologie deci nu are a face, dar daca m-a lovit acu dorinta asta, ce pot face?} Nu vreau sa ma fac medic, da? doar asistenta. ce ma sfatuiesti? ti-ai luat coarda? eu nu stiu cat o s-o folosesc pe a mea, poate astept sa creasca buburuza mica s-o ia la invartit, ca mie imi cam sar boops-urile in sus si nu stiu cat e de sanatos sa le zdruncin asa:P

o zi buna sa avem si sa va bucurati de Nasterea Maicii Domnului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Multumesc frumos ptr. raspunsuri,o sa caut o sala prin apropiere,,eu locuiesc in germania de multi ani asa ca nu-mi este greu sa caut ceva corespunzator.Mai intai trebuie cimentata articulatia calcaiului pe care artroza a macinat-o apoi recuperarea si in sfarsit ceva light ptr. intretinere.
Allure eu port ceva in pantof ptr. ca diferenta este de 2 numere,,mai greu e vara cand trebuie sa cumpar cate doua perechi de sandale...o sa intreb ortopedul de ceea ce recomanzi tu in cazul meu...poate e ceva mai performant decat ceea ce am eu.Multumesc ptr. sugestie.

Mergi la inceput

Caro, vedetism din asta nu doresc nimanui
Deus, daca am intrat in hora a trebuit sa joc...energie pentru sport am si mai multa...sa vezi ce bine dau cu pumnul/piciorul intr-un dusman imaginar!

Si eu vreau baschet si handball dar nu am unde si cu cine...
Ce-mi placea si mie cind eram eleva la scoala...eh!

Saritul corzii si pentru mine e o problema (a naibii cupa la sutien nu se mai micsoreaza odata!). Problema asta se atenueaza daca ai un sutien sport foarte bun. Astea ofera mai mult suport decit cele obisnuite si nu se mai balangane asa tare.

Carolina, stai sa vezi cind o sa inceapa si Conchita sa laude programul, ca sint convinsa ca o sa-i placa...atunci o sa intens

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

inca o intrebare...m-am dus sa masor ptr. ca am o nelamurire si poate ma luminati voi...am 87 la piept,63 in talie si....90 la solduri...cred ca ar trebui sa mai topesc de pe solduri ceva,,,asa este?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ema

Multumesc frumos ptr. raspunsuri,o sa caut o sala prin apropiere,,eu locuiesc in germania de multi ani asa ca nu-mi este greu sa caut ceva corespunzator.Mai intai trebuie cimentata articulatia calcaiului pe care artroza a macinat-o apoi recuperarea si in sfarsit ceva light ptr. intretinere.
Allure eu port ceva in pantof ptr. ca diferenta este de 2 numere,,mai greu e vara cand trebuie sa cumpar cate doua perechi de sandale...o sa intreb ortopedul de ceea ce recomanzi tu in cazul meu...poate e ceva mai performant decat ceea ce am eu.Multumesc ptr. sugestie.

hm! nu stiam ca ai diferenta de numere la pantof...
talpile ortopedice de care zic eu se fac pe comanda dupa ce se ia un mulaj de ghips in prealabil care se trimite la laborator
exista si chestii gata facute in comert dar nu sint bune...fiecare picior e diferit.
esti sigura ca ai artroza la calcii? ai fost diagnosticata? investigatii ceva sau numai concluzia vreunui medic?

Mergi la inceput