Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(47)*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Salutare! Mai nou apar la spartul targului. Sotul e in concediu si ca sa il iert ca n-am plecat nicaieri, ne duce in fiecare zi pe undeva. Keutu e ametit cu totul, programul lui e dat cu totul peste cap, dar e cumintel. Tati ne-a promis ca in septembrie mergem intr-o scurta vacanta, dar sa va spun drept, nu-mi mai doresc. Mai vedem!

Ieri m-am dus la un loc de joaca mare (ca metri patrati), dar cu banci putine. M-am gandit ca poate asa cunosc si eu alte mamici, ca tot facand km de-a lungul si de-a latul orasului, slabe sperante. Pe naiba! Toate bancile erau ocupate, parca totusi era una libera dar era la o groapa cu nisip unde erau o multime de mamici si tatici cu copii. Ce sa fac eu cu un bebe asa mic langa groapa cu nisip? Pe langa faptul ca-l stresam pe Keutu, lumea parea sa se cunoasca si ma simteam in plus, asa ca ne-am invartit pe acolo, m-am cocotat pe niste barne si m-am conversat cu Keutu.

Chato, nu stiu daca te ajuta, dar eu mi-am pierdut la un moment dat cheia de la posta in...pantofi. Si erau unii sport de-a lui barbatu-meu pe care nu-i purta chiar toata ziua. Ma tot miram unde o puteam pierde, ca in mod normal auzi cand pica o cheie pe jos.
Si zi-ne frate cate fete sunt pe loc la frantuz. Ca-s curioasa cat de stransa e concurenta. Si o mica observatie, n-ai zis cate baiatul de inalt, iaca asa, sa stim si noi. A mea e indragostita, deci n-o arunc in joc. Si ca sa ma plang pe aici, ce ma enerveaza aia ce zic ca nu se insoara ca n-au unde sta!!! Din cauza unuia ca asta imi ramane prietena nemaritata si fara copii.

Dodo, la multi ani si multe multe bucurii!

Pupam si ghioceii sarbatoriti! Sa creasca mari si sanatosi!

4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Leeloo, am raspuns la PM :).

Despre laptele matern, va spun parerea mea, voi filtrati ce credeti ca este corect/util, sper sa nu va enervez prea tare [doar putin, ]:
Este adevarat si chiar natural ca sa scada in calitate, pe parcursul lunilor de alaptare. El se formeaza din cauze hormonale, se sustine prin supt/muls, daaaaaar continutul depinde totusi si de organismul mamei, iar resursele lui, cu tot cu lichide, mancare si medicamente de lactatie, nu sunt totusi inepuizabile, si nici constante :(. In spitalul Grigore Alexandrescu, cand am stat cu Veronica internata, era cu mine in camera o mama dintr-un sat, cu fetita de 4 luni. Mama mai avea 2 copii mai mari, si acum, evident, alapta exclusiv, dar fetita fusese internata caci era usor intarziata ca motricitate si parca mai avea ceva, nu imi amintesc, parca plangea prea mult... Eee, si doctora a facut analiza laptelui de vreo 3 ori pe parcursul a 2 saptamani, si din pacate, analizele erau din ce in ce mai slabe calitativ. Mama nici nu se gandise ca laptele ar fi cauza, insa doctora i-a sugerat ca trebuie sa alapteze mixt, daca vrea sa recupereze fetita, si i-a mai dat si calciu. Fetita iesise la analize cu fier si calciu prea putin... Cu greu mama a acceptat completare de lapte praf, dar, pana la urma, a acceptat. Asa ca, in functie de fiecare mama&bebelus, laptele matern este util, dar, cateodata, nu si suficient... Ca si la matematica, o mama trebuie sa asigure copilului ei o mancare necesara si suficienta!

Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Despre Shasa...? Stiu ca au mai intrebat fetele de ea..., am cautat chiar acum ultima postare, e din 4 august, si nu pomenea de vreo plecare, tocmai fusesera mai inainte...

Shasa, dc nu ne scrii pana maine, te sun!

Si surpiza pt petrean e apropae gata, mai este putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leeloo21
[
novus..unde mergem la munte?:P

Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09

nasterea in apa

pozici dragute

evenimente pozate de Alin(tati de Tudor)

la Bran sau Moeciu !!

avand in vedere ca ne-am strans mai multe decat estimam eu trebuie sa mai filtrez ce am gasit deoarece s-ar parea ca avem nevoie de o pensiune cu minim 15 camere si care le-am gasit aveau cam 10-12
diseara fac lista si v-o prezint apoi sa vedem daca au liber

Mami lui Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae

Constipatia si cerealele

Vad ca multe mamici au inceput cerealele, si mi-am amintit sa va scriu o info: cerealele pe baza de grau sunt recomandate bebeilor cu tendinta de diaree, iar cerealele pe baza de porumb pt bebeii constipati.

bine de stiut

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Novus,
am vazut ca m-ai trecut in listuta "in asteptare", poti sa ne tai... e prea departe pentru noi anul asta, sper sa ne mai mobilizam si la anul si sa ne primiti si pe noi

Anca,
pe mine nu m-ai enervat; eu cred ca depinde extrem de mult calitatea laptelui si de alimentatia mamei, si de starea ei generala. Dar nu degeaba se recomanda sa NU se intirzie diversificarea dincolo de virsta de 6 luni; nevoile unui organism de 7kg sint altele, e firesc, copilul nu creste "la fel" tot timpul (un exemplu extrem de simplist este cresterea preponderent in lungime sau preponderent in greutate in luni diferite). Poate parea poveste, am vazut cindva o emisiune medicala cu un baietel de 3 ani si ceva adus la camera de garda pentru ca acuza grave dureri la nivelul membrelor si al coloanei, si dupa o caruta de analize au descoperit aia ceva boala distrofica; ma rog, in final, parintii au spus ca de 3 ani de zile copilul lor maninca DOAR lapte cu gris...ca era mofturos si nu l-au chinuit sa ii dea altceva. Fireste, e un caz extrem, dar cred ca spune multe despre necesarul unui organism intr-o crestere atit de importanta ca cea din primii ani de viata.

Ma duc sa ma culc, am avut o zi de toata cacaoa, copila mai miriita decit a mea azi nu cred ca s-a mai pomenit. A plins practic non-stop, de la smiorcait la urlat...si ce reprize de urlat! Cred ca e "ceva in aer" ca m-am intilnit cu vreo 3 mamici afara si toate au spus ca au avut o zi cumplita, cu miriieli, lipsa de somn, plinsete, mofturi...intelegeti voi. Doamne-ajuta miine sa fie mai bine!

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Anamariame, imi place caciulita !!! sa-mi dai un cont sa-ti pun banii si iti trimit adresa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Buna fetelor! va mai aduceti aminte de mine? Mi-e tare dor de voi dar am probleme cu acumulatorul de la calc (laptop) si de vre-o doua luni ma chinui cand pe baterie cand strivit de perete ca sa se mai incarce nitel asa ca pana se indura sotul sa-l schimbe abia daca mai intru sa-mi verific mail-ul.
Am primit pozele de la botez si Dvd-ul, abia astept sa le vad si sa va arat si voua sa ma laud si eu ca n-am mai pus poze de un car de ani.
Am apucat sa citesc pe fuga ceva din urma, la intalnirea de la munte nu pot veni si imi pare tareee rau, pana la urma in ce perioada s-a stabilit?. In herastrau am inteles eu ceva ca va intalniti sambata asta? vin si eu sigur dar va rog sa-mi mai spuneti si mie inca o data locul si ora ca nu am timp sa caut.
Ieri seara am fost in IORE mi-ar fi placut sa ma intalnesc cu cele care ies la plimbare pe acolo dar cum pe net nu mai pot sa stau mult si lista de telefoane de pe mail a disparut chiar n-am avut cum sa va anunt. Noi in general seara luam parcurile la rand asa ca ma pot vedea cu toate fetele, tare mi-ar place. Gata fug, revin sa vad daca mi-ati raspuns si daca ma mai tineti minte

pupici mamicior si ghioceilor

Mami de Gazii mica si frumoasa Avem doua lunite

Mergi la inceput

Pisigri , notat ! dar la anu' nu mai scapi

Mai astept raspuns de la : Aris, InaPreda, Simina si Pisik si bineinteles ca de la oricine altcineva interesat de excursia la munte !!!

nu va presez dar conteaza daca sunt 2-3 camere in plus, una hai ca mai strecuram

ca perioada, dupa cum zicea si Olishka, dupa preferintele exprimate se alege week-endul 11-13.09.2009 (Gigelica chiar imi pare rau ca nu ne vedem dar nu e timpul pierdut )
locatia Bran-Moeciu

Astept!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

La MULTIANI DODO ! multi pupici de la noi.

P.S. novus tratez si eu cu sotul sa vedem cum facem sa venim si noi la munte asa ca pune-ma si pe mine pe lista de asteptare.

Mami de Gazii mica si frumoasa Avem doua lunite

Mergi la inceput