Burtici de prunci pretiosi Mar_Apr 2010 (12)
Raspunsuri - Pagina 10
andira spune:
Bluekidoo - eu am nascut la Municipal, cu dr Ina Moldovan. E foarte buna, si iti garantez ca vine oricand o chemi (o cunostinta a nascut cu ea in noaptea de Anul Nou, practic a fost primul bb din 2004). Eu m-am internat la 4 dimineata, duminica, si la 12 au sunat-o ca aveam deja dilatatie 6. Vreau sa-ti spun ca in 15 min era langa mine.
Ceea ce nu mi-a placut insa e ca e cam isterica (cel putin asa mi s-a parut mie) si noi doua n-am prea avut chimie, ca sa zic asa. Am vrut sa o schimb, dar nu mai puteam sa ma dau jos din pat - ultimele 4 luni de sarcina le-am petrecut practic la orizontala. Insa m-a ajutat, eu facand cerclaj de urgenta de la 22 de saptamani, si a contat mult ca a fost acolo cand am avut nevoie.
Victo spune:
fetelor, nu stiu ce sa va zic cu eco la varsta asa mica..eu la prima sarcina testul l-am facut pe la 6 sapt :):), iar prima eco pe l;a 8..deci nu prea am avut emotii. si cum nici nu citeam asa multe, nici nu ma grabeam asa tare sa ajung mereu la dr :) mergeam pe la 6 sapt asa..
mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)
selina-d spune:
Buna si de la mine 
Am fost si eu azi la doctor. M-am cam enervat ca am asteptat o ora si 45 de minute pana mi-a venit randul, desi aveam programare. Asta ca sa nu credeti ca totul e roz pe aici. Am facut si eco si am vazut saculetul bine amplasat, in jur de 5 saptamani. Mai trebuie sa merg din nou peste doua saptamani sa vedem embrionul si inimioara. Data probabila a nasterii si varsta corecta a sarcinii o voi afla doar in jur de 10 saptamani la masuratoarea embrionului. Aici UM nu are relevanta prea mare, ca doar nu toate femeile ovuleaza fix in a 14-a zi.
Ioanact felicitari si sarcina usoara 
MSymo cred ca tot asa de nerabdatoare eram si eu la primul bebe. Noroc ca aici nu ma baga in seama nimeni sa cer ecografie cand vreau eu. Dar sa stii ca te inteleg
Fii optimista ca bebe e bine si ca va creste frumos si sanatos 
Ella sper sa treaca repede perioada asta nasoala. Si eu am patimit foarte mult la prima sarcina. De la 6 la 13 saptamani mi-a fost cumplit de rau de dimineata pana seara. Cred ca numai in somn nu imi era rau. Si de multe ori nu mai reuseam sa ajung la baie sa decantez. Ma ridicam de pe scaun si iesea mancarea din mine
La un moment dat pe la 13 saptamani mi-a trecut subit. Eu rontaiam niste saleuri sa mai imi treaca greata, dar atatea saleuri am vomat ca nici pana in ziua de azi nu am mai fost capabila sa ma ating de ele. Doctorul ma incuraja si imi zicea ca cu cat mi-e mie mai rau cu atat ii este mai bine lui bebe. 
Andira vad ca avem sarcini apropiate ca varsta 
Mami
si Victor (31.08.2007)
andira spune:
Selina - m-am uitat acum pe listuta, intr-adevar suntem apropiate.
Numai ca am vazut ca ai UM 05.07, deci eu cred ca DPN la tine e 11.04 (o sa ne confirmi tu cand o sa-l vezi si pe bb
). Pt ca eu am UM 07.07, si DPN 13.04 (am gresit eu cu o zi, ma luase valul fericirii
).
Adica calculezi din ziua UM 40 saptamani, si vezi exact care e DPN.
Faza draguta e ca la mine e calculata treaba, mi-am dorit intotdeauna ca daca mai nasc odata, sa fie tot aprilie, pentru ca mi se pare cea mai frumoasa luna din punctul asta de vedere. Eu mai am o fetita nascuta pe 14 aprilie, si a fost tare frumos: cand a venit ea pe lume infloreau pomii, pana ne-am acomodat una cu alta vreo 10 zile - 2 saptamani tocmai bine ca a venit luna mai, cu soare si caldura si vreme frumoasa
.
Asa ca am zis, clar, ma apuc de treaba tot in iulie
.
honeybaby spune:
Hello.
MSymo -
Eu am fost la eco la 5s4z nu s-a vazut nimic, la 6s4z s-a vazut embionul. Eu am ovulatia fix in a 14-a zi , la tine cum e ?? Daca ai ovulat tarziu si bebe se formeaza tarziu.Sunt fete care au vazut embrionul la 8 sapt si sarcina a decurs perfect. Atata timp cat nu ai scurgeri , dureri de burta, de spate nu are rost sa te stresezi, ii faci rau lui bebe cu atata stres.
ellanik - eu stiu ca icrele nu sunt recomandate, pt ca sunt in stare cruda si risti sa iei listeria ( daca ai imunitate e ok). Vinete, daca sunt cu maioneza, sa nu fie facuta cu galbenus crud.
Carnea sa fie bine facuta . Micii, e bine sa ne ferim, pt ca nu sti ce pun producatorii in ei, 1-2 de pofta doar.
In rest, distractie placuta la gratar
Daca tot venii vorba de mancare. Cum pot face cartofii copti la gratar fara folie ? Daca ii pun deasupra dureaza prea mult sa se faca, daca ii pun pe jar, fara folie se crapa si intra in ei cenusa.
Denisa,
s.7
http://picasaweb.google.com/deni757/Noi#
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
babyangel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MSymo Am schimbat si semnaturica! 6 + |
Msymo, eu am fost la 7 saptamani la prima eco si am vazut si inimioara cum bate...mai ai putina rabdare(o saptamana) si poti merge din nou. Apoi , cica a doua eco e recomandata intre 12 si 13 saptamani , pentru masurarea pliului nucal...
Iti tinem pumnii!
Anca
10+
Ioanact spune:
atb concediu placut la
, si asteptam multe, multe
poze.
oanaiacovita Felicitari pt cele 12 sapt.(tine-o tot asa pana la 40 de sapt), si de fapt ai inceput al doilea trim.
Am vazut ca ati vb de: 'cand sa mergem la eco', eu voi merge la 8 sapt, cam asa, sa fiu sigura ca il vad pe bebe si ii pot asculta si inimioara, numai daca Doamne Fereste, ma simt rau pana atunci (sper sa nu se intample), la fel am facut si cu a doua sarcina, la 8 sapt am fost si culmea bebele chiar 8 sapt avea
, si urma sa m merg la 12 sapt (intr-o Luni), dar nu am mai ajuns
, dar sa incerc sa ma gandesc la bebele care il am in pantece si sa incerc sa ii fie bine (fara eforturi mari..etc).
selina-d multumesc!
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
4+ - IUSTIN/IUSTINA
DOAMNE AJUTE-NE, sa ne nastem sanatosi!
MSymo spune:
Honeybaby, sincera sa fiu nu stiu cand a fost ovulatia...Eu am facut un calcul matematic si conform UM (02 iul) intre 13-20 iul era perioada optima, drept pt care am prestat pe 14,17 si 20 iulie si una dintre zilele astea a fost cu noroc.
Trebuia sa nu merg azi la eco, era prea mica probabilitatea sa vad ceva, dar daca nu mai rabdam...
. Tu ai ceva simptome?
6 +
babyangel spune:
Ioanaact..felicitari..chiar daca am ramas ultima (cred) pentru ca sant mai lenesa de felul meu
.
Sa iti dea DD o sarcina fara nici o problema si un pruncusor puternic si sanatos.
Anca
10+
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babyangel Ioanaact..felicitari..chiar daca am ramas ultima (cred) pentru ca sant mai lenesa de felul meu Sa iti dea DD o sarcina fara nici o problema si un pruncusor puternic si sanatos. ![]() Anca 10+ |
Multumesc!

Toate sa avem sarcini usoare si la termen cu bebe(ii) sanatosi!
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
Am plecat sa dorm un pic, acum cat doarme Ioana.
ALBUM
POZE RECENTE
8
si 4 maselute Ioana creste mare
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
4+ - IUSTIN/IUSTINADOAMNE AJUTE-NE, sa ne nastem sanatosi!