Fulguleti de nov-dec 2006 (219)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Roxanica,
si eu as proceda la fel cu gradinita.este f riscant pt bb mic.in plus,eu mai am si sentimentul ca as face diferenta intre ei si ca ea ar seziza-o!asta este impresia mea.Crinuta mi-a cerut de cateva ori s-o duc la gradinita,ca vrea sa se joace cu copii,sa cante etc.m-a surprins.mi-a suras pentru moment,dar...nu stiu...poate la anul,poate nu.depinde de ea.in acelasi ton,morrr de ciuda ca nu am timp mai mult sa incerc sa urmez o programa de gradinita.m-ar ajuta psihic sa stiu ca reusesc s afac eu cu ea acasa,cam tot ce fac copii la gradi.dar eu...,nu prea reusesc!astept momentul in care Radu se va desprinde cat de cat si va participa cu interes la activitatile pe care le fac cu ea.acum,se cere in brate daca-i acord ei mai multa atentie.trebuie sa ma joc chestii simple pe care sa le inteleaga si el sau care sa-i capteze atentia.scrisul/cititul,de ex. nu-l pasioneaza inca,dar ea le doreste.la sfarsitul fiecarei zile,in capul meu ruleaza inrebarea "m-am jucat destul cu ei?sant fericiti cu atat sau maine ar trebui sa fac mai mult?" sarcinile de peste zi,imi ingreuneaza jobul de mamica.fie ca nu mai am timp,fie ca nu mai am chef de chestii complexe...
Lavinia,
offf,micutul de el.imi pare rau de otita.sper sa se faca bine curand,ca-i tareee dureroasa.
cu amigdalele si inghetata,n-am s-o uit pe Donia cand scira ca in Canada se recomanda gheata pt amigdale umflate.de cate ori am ocazia i-o arunc lu' soacra mea.face crize cand aude,da-mi placeee

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Radu a zis 'tata' pentru prima data,ieri.este altceva decat 'mama'.suna mai deosebit.in plus scoate cateva sunete noi,candta pe limba lui de-mi vine sa-l jumul tooot.
azi l-am lasat cu Claudiu sa-mi fac treaba.rodea o jucarie cu manute si picioruse lipite.cand am vazut,m-am enervat,l-am certat pe tasu si am luat jucaria.lipsea o manuta,cca 0,5 cm diametrul si o ureche din material sintetic gros.manuta este o mingiuca de lemn,mai exact.vaaaaai ce nervi m-au apucat.am cautat-o peste tot.i-am gasit urechea lipsa,dar manuta,nu!mai mult ca sigur a inghitit-o.Claudiu ca sa experimenteze ce a simtit copilul cand a inghitit-o si simptomele cat sta manuta in burtica,a inghitit cealalta manutanorocul lui ca a facut-o de bunavoie,ca iesea uratdupa ce a inghitit-o,mi-a zis ca s-a simtit pe traseu si apoi nik.doamneeee,mooor de nerviii.acum tre sa scotocesc kk s-o caut.al lui Radu,adicaal lui tasu sa si-l scotoceasca singur.el zice ca nu-i pasa,dar eu stau cu frica in san...
cine are experienta cu chestii inghitite?ce starii ii da etc?
Ruxandra,de tine stiu sigur ca ai experienta.cata galerie am facut pentru pietricica inghitita de Mateidar nu mai stiu daca avea ceva dureri/simptome,ca Radu n-are cum sa zica...

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

DANDUSA eu am o parere putin diferita despre gradinita, si asta nu are legatura cu faptul ca sunt educatoare. Eu am ales sa o dau pe Alessia la gradinita tocmai pentru ca am impresia, ca si tine de altfel, ca nu ma ocup destul de ea. Ne jucam cu plastilina , cand doarme emma...citim, cand doarme emma, facem puzzle cand doarme emma...iar acum emma doarme f putin. pe de alta parte nu ma ocup nici de emma cum ma ocupam in aceeasi perioada, de alessia. si zic eu, asta se vede. Am ales ca alessia sa mearga la gradi tocmai pentru a se dezvolta frumos amandoua. In alta ordine de idei cred cu tarie ca GRADINITA NU E ACASA. Chiar daca esti una la un copil sau doi, iar doamna educatoare e una la 7,8- 30 de copii...mama e mama iar doamna educatoare e doamna, si niciodata nu vei putea reusi tu singura sa faci ce face acea persoana cu 30 de copii. Nu te indemn sa o dai pe Crinuta la gradi, asta e o decizie pe care trebuie sa o luati voi, vreau doar sa nu te invinovatesti pentru ca nu le poti acorda mai mult timp. Chiar nu ai cum, si crede/ma tu chiar esti o mamica adevarata. +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Neata!

Am o veste trista - ieri mi-a murit un foarte bun prieten - 32 ani -tatic de fetita Denisa, 3 ani si jumatate...............accident de masina.

Dumnezeu sa-i calauzeasca sufletul bun in lumea celor drepti!!!!

Simona

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui flore26

Chiar daca esti una la un copil sau doi, iar doamna educatoare e una la 7,8- 30 de copii...mama e mama iar doamna educatoare e doamna, si niciodata nu vei putea reusi tu singura sa faci ce face acea persoana cu 30 de copii.

...asta cred si eu
si nu stiu exact masura in care contribuie educatoarele,cat socializarea cu atatia copii.adica si eu acasa,ma ocup de ea..si-mi dau toata silinta,doar.dar,nu se compara cu jocul lor unde sant cel putin 3 copii si jocul meu cu ea.pot sa ma schimonosesc eu in toate chestiile si crede-ma,chiar o fac!de Claudiu nu mai zic,joaca toate rolurile posibile!dar ea doar admira/aplauda,participa deloc sau f putin.pe cand in jocul cu copii este toata bagata pana la gat,uita de noi,uita de pericole,se destinde la maxim,este alt copil!
mi-ar fi placut sa existe o forma de distractie gen joc de joaca pt copii combinat cu gradinita.adica sa pot sa o duc doua ore intr-un loc,unde sa alerge prin toate nebuniile posibile si sa si stea la masa sa deseneze/modeleze sau sa cante/danseze.poate sa aiba si un teatru de papusi...si altele.sa fie activitate mai mare,adica...

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

am gasit manutaaaaaaaaaaaaaaaanu in kk,ci printre jucariiiiimoorrrrrrrrrr de rasssssssssssssssss.ce-o digera stomacul lui Claudiu la manutaaaaaaa,hahaaaaaaaaaaaa
abia astept sa se trezeasca sa-i spun...,da' cum i-am spus,cum am si fugit...

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

DANDUSA super tare faza cu manuta...am ras de m/am prapadit. Si mai bine nu zici nimic...parerea mea . Referitor la gradi...iar vorbesc despre ceea ce inseamna gradinita pt mine, si despre cum sunt eu in calitate de dascal...pai exact asta inseamna gradinita...sa inveti prin joc...adica " locul de joaca" de care vb tu...doar ca, e adevarat, nu toate educatoarele adopta metodele potrivite. Oricum sunt sigura ca daca vei gasi educatoarea potrivita pentru crinuta, amandoua, de fapt toti 4 veti avea numai de castigat de pe urma gradinitei.

Mergi la inceput

Citat:

DANDUSA super tare faza cu manuta...am ras de m/am prapadit. Si mai bine nu zici nimic...parerea mea . Referitor la gradi...iar vorbesc despre ceea ce inseamna gradinita pt mine, si despre cum sunt eu in calitate de dascal...pai exact asta inseamna gradinita...sa inveti prin joc...adica " locul de joaca" de care vb tu...doar ca, e adevarat, nu toate educatoarele adopta metodele potrivite. Oricum sunt sigura ca daca vei gasi educatoarea potrivita pentru crinuta, amandoua, de fapt toti 4 veti avea numai de castigat de pe urma gradinitei.

Flore, cu Emma Gabriela( 29.10.2008) si Alessia Liane (16-12-2006)
" Cel mai frumos colier al unei femei este dat de mainile copilului sau in jurul gatului" (Natalie Portman)

nu pot sa nu-i spun,abia astept sa ma alerge putin
nu este mah gradinta, definitia a ceea ce-mi doresc pentru ea.eu vreau sa o las in acel loc,dar cu noi prin preajma.sa stie ca santem acolo,daca are nevoie sau sa iasa afara cand doreste ea.probabil ca si la gradi se va distra,dar nu ne are pe noi la indemana...cine sta acolo sa-i satisfaca nevoia de afactivitate?cine o intreaba de ce este trista si nu se joaca?cat sa observi din totul acela de stari?unii rad,altii plang,altii sant tristii/bolnaviori altii cu o nevoie mai mare de atentie.nu-mi spune ca-i ia cate doi in brate cum fac eu ca sa impac si capra si varza...este greu...
gradinita potrivita pentru Crina ar fi cea in care predaueu au Claudiu,dar nu ar fi potrivita pentru ceilalti copii...
greu sa le ai pe toate intr-un singur ambalaj.deocamdata prefer sa-i umplu paharul cu dragoste/afectivitate,pahar care odata cu plecarea la gradi s-ar putea goli subit.cum il umplu eu la loc?aici macar stam nas in nas toata ziua,ne certam,ne iubim,ne jucam...altfel...

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

am gasit manutaaaaaaaaaaaaaaaanu in kk,ci printre jucariiiiimoorrrrrrrrrr de rasssssssssssssssss.ce-o digera stomacul lui Claudiu la manutaaaaaaa,hahaaaaaaaaaaaa
abia astept sa se trezeasca sa-i spun...,da' cum i-am spus,cum am si fugit...

tare simpatic si Claudiu cu solidaritatea lui, sau a fost fortat? Oricum sa stii ca simptomele nu-s la fel...gura stomacelului lu' raducu nu-i asa de mare ca si gura stomacului lui Claudiu...problema-i cand obstruie orificiu cela...

Simo 29 sincere condoleante, si Dumnezeu sa ocroteasca familia si puiul mic

lavinia pare rau de urechiusa, acum ati primit antibiotic mai puternic? Intre noi fie vorba, eu sunt propensa la otita, fac cam 4 pe an, si nu suport augmentinul nici antibioticele puternice, vata in urechi m-a salvat de ultimele 3 dati

yagmur...maaaama ce ficior mare ai! si lasa sa dea gradinita faliment Si dani tot asa a inceput procesul scutec off, ascultand de educatoare, ca acasa facea pe jos...la gradinita o singura data in 20 de zile...

Noi incepem gradinita in 14, avem emotii din cauza virusilor ce circula si ne pregatim imunitatea cumva...nu stim cum inca...

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

Citat:

nu pot sa nu-i spun,abia astept sa ma alerge putin
nu este mah gradinta, definitia a ceea ce-mi doresc pentru ea.eu vreau sa o las in acel loc,dar cu noi prin preajma.sa stie ca santem acolo,daca are nevoie sau sa iasa afara cand doreste ea.probabil ca si la gradi se va distra,dar nu ne are pe noi la indemana...cine sta acolo sa-i satisfaca nevoia de afactivitate?cine o intreaba de ce este trista si nu se joaca?cat sa observi din totul acela de stari?unii rad,altii plang,altii sant tristii/bolnaviori altii cu o nevoie mai mare de atentie.nu-mi spune ca-i ia cate doi in brate cum fac eu ca sa impac si capra si varza...este greu...
gradinita potrivita pentru Crina ar fi cea in care predaueu au Claudiu,dar nu ar fi potrivita pentru ceilalti copii...
greu sa le ai pe toate intr-un singur ambalaj.deocamdata prefer sa-i umplu paharul cu dragoste/afectivitate,pahar care odata cu plecarea la gradi s-ar putea goli subit.cum il umplu eu la loc?aici macar stam nas in nas toata ziua,ne certam,ne iubim,ne jucam...altfel...

diamantu' si safira'
poarta-ma mami
Crede/ma tie ti/e mai greu fara ea, decat ei fara tine. In general copiii se adapteaza foarte repede la gradinita, parintii...mai greu Iar cu dragostea...sunt parinti care sunt obligati sa lucreze si sa/si duca copiii la gradinita, sau sa/l lase cu bona...si ei isi iubesc copiii, si poate in alea 2 ore pe care le petrec cu copiii " ii iubesc" mai mult decat noi, care suntem cu ei 24 din 24. Sper ca ai inteles ce vreau sa zic...Si asa...ca de final..ca ma cheama Barbie ...tot o sa/si ia zborul, fie ca vrem, fie ca nu vrem. te tzuc

Mergi la inceput