Sezatoarea canadiana (152)
Raspunsuri - Pagina 19
Podeanu spune:
Roxana trece-ma si pe mine pe lista. M-am plimbat si eu prin Geneva, merci!
Acum daca vine si Olga (ce surpriza placuta) nu a-ti prefera mai la centru? Si mie imi e departe ca locatie,si poate ii convine si ei mai in centru. Parca zicea cineva de un rest bun portughez??/
Olga, voi unde veti sta, in ce zona?
Revin cu intrebarea urmatoare : care stie cum poti face private albume deja create pe Webshoots??
Ah, am uitat sa mentionez ca aveam si poze downloadate din albume
ange spune:
Roxana,nu e rea ideea Danei de a ne muta mai la centru(sau tot la Acadie).Nu de alta dar as vrea sa stau mai mult cu voi decat pe autoruta
Olga,superrr veste!incepem organizarea? abia astept sa va revad.
Oana,vaiii!!! mi-am bagat si eu nasul in albumele mele.Sunt sub stare de soc.Zeci de mii de vizionari azi le sterg pe toate.
nelia,tu esti o mama fericita pt ca Agata mananca diversificat.Din ceea ce ai enumerat tu acolo,copila mea nu mananca nimic.Si cum faci sa ramana mancarea calda peste zi? Eu cand le pun paste in termos vin cu ele inapoi.Imi spune ca sunt "colante" si nu le poate manca
Nu am ce face si le platesc zilnic cate 12$(pt amandoi) pranzul.In felul asta macar mananca si ei 2-3 lingurite de ceva cald la pranz
Cum pregatesti tu couscous-ul? am incercat si eu pt copii de la gradi dar mi-a iesit un mare bolovan
nelia spune:
Roxana, sa nu stergi pozele din Geneva, sa apuc si eu sa le vad.
Oana, si eu am avut problema asta anul trecut pe dropshots cind m-am trezit cu un anonim comentind in engleza ca vai, ce copii adorabili! Atunci l-am facut privat si i-am pus parola pentru cei la care il trimit. Si nu as face nici asta, dar mi-e usor sa le incarc pe toate intr-un singur loc, loc pe care il stiu prietenii, parintii, rudele... decit sa trimit la fiecare in parte. Imi pare rau ca ti s-a intimplat asa ceva, cunosc senzatia neplacuta.
Ange, Agata s-a obisnuit, la inceput strimba din nas, dar acum i se pare normal ca ea sa manince din traistuta 4 zile din 5, am lasat-o vreo trei saptamini sa manince la cantina, ca eram eu bagata in examene si a pus trei kilograme pe ea, de atunci nu mai spune nici pis! Dar am noroc cu Agata, aici sint de acord cu tine, maninca bine si de toate, am si spus, cred ca Tudorei (un fel de Maia ta) i-as pune orice, as lasa-o sa manince si la cantina, cum vrea ea, numai sa manince ceva...
Eu ii fac orez la aburi, apoi aburesc si citeva legume (cind pun dimineata de cafea, pun si la aburit), ii pun o bucatica de carne sau peste taiata bucati si orezul si legumele calde, cu sos de soia sau cu sare si la 11.30 cind au masa sint numai bune de mincat. Nu pun grasime, pe paste rad doar un pic de brinza sau cascaval, cus-cusul se maninca si rece... mincarea calda este supa. Mai vine si cu ele acasa, dar la ea nu ma ingrijoreaza, ca stiu ca nu moare de foame.
Cus-cusul il fac asa: pun o cana de apa la fiert cu un pic de sare, cind fierbe dau drumul la o cana cu cus-cus si dau la mic amestecind incontinuu vreo 5 minute. Apoi pun un capac si il las la umflat, apoi pun un pic de unt si il iau la rasfirat bine-bine pina se desfac bolovanii. Il ameste cu legume sau/si carne/snitele/peste taiate marunt, sau le pun intregi alaturi. DIn experienta, cea mare ii place sa le vada separata, cei mici maninca mai bine daca e totul taiat marunt si amestecat cu cus-cusul. Ai mei sint innebuniti dupa cus-cus, asa ca ca profit si pun in el de toate, si ou taiat marunt, orice, asa cum pun si in perisoare si in sarmalute, pentru ca stiu ca asa maninca si ei ce vreau eu...
Am o carte cu tot felul de lucruri de preparat pentru copii din care le fac tot felul de chestii atragatoare, cu ajutorul Agatei, care adora sa stea in bucatarie. Daca vrei sau vreti, ma apuc sa scanez poza si scriu reteta la ce mi s-a parut mie atractiv, mai ales pentru mofturoasa cea mijlocie. Vrei/vreti?
OlgaTarziu spune:
Stati stati, sper sa nu se razgandeasca al meu.
Si eu ma bucur, cami!O sa stam in PIncourt ( Ile Perrot?)Cred ca nu spun prostii.
podeanu,pitilache
ange spune:
nelia,evident ca vreau(retete scanate)!sar'na mult.cand ai timp,nu arde,abia am inceput scoala.Am tot timpul sa experimentez retete noi.
olga,
nelia,fetele,la mijoteuse(nici nu stiu cum se scrie si nici cum sa traduc in romaneste)gatesti,gatiti?
am vazut ca e la mare "moda"
dupa cate am inteles eu , sta mancarea in ea ore bune. cred ca mi-ar prinde bine pt pranzurile amicilor mei si chiar pentru mesele de seara ale copiilor mei.Dar oare legumele alea si carenea statuta pe foc n ore isi pastreaza toate calitatile sau...?!
cge spune:
Bun topicul asta cu mancaruri. Chiar vroiam sa va intreb.
Eu fac la mijoteuse sarmale, "ragout de poulet" (cum se traduce in ro: chiftelute cu sos si legume), ardei umpluti, tocanita cu carne de vita etc.
Mie mi se par sanatoase, nu mi se pare ca si-ar pierde ceva din calitati.
Si gatesc seara, de ex. ma duc sa culc copiii si M. termina mancarea. (= opreste mijoteusa).
Nu se prinde mancarea, nu e nevoia sa stai cu grija ei.
Dar nu am curajul sa o las pornita cat stau eu la serviciu.
Tie ti-ar prinde tare bine zic eu, te joci cu amicii si mancarea e gata
Noi cred ca o sa avem oaspeti duminica la masa: o familie - o columbianca cu un francez evreu si copiii.
Si ar trebui sa le dam mancare romaneasca fara porc.
Ma gandeam la snitele de pui cu piure si muraturi.
Voi ce idei mai aveti ? Dar ceva asa mai usor de pregatit, ca de la o vreme suntem tare obositi.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ktrinel spune:
buna fetele,
salutari de la noi. suntem bine, in caz ca va intrebati ce mai facem...
apropos de poze si alte detalii personale pe net : chiar azi-dimineata ma gandeam sa va scriu , ca de cateva zile sunt bombardata cu mailuri de la bancile din Romania (!) unde n-am nici un cont, nimika, ca mailuri de genul : update data ...etc...ca imi inchide contul..banca transilvania, raiffeisen, etc...ete na!
apoi am intrat pe site-urile mele cu poze...pe webshots..desi am toate albumele pe privat, cred ca statisticile lor sunt varza...daca intr-un album banal, 30 poze au fost vazute de 3000 sau 30si de mii ..ca cifra e ceva de genul 3?412 ...apoi ceva nu e in regula...totusi cred ca e ceva cu statisticile lor...pe picasa am verificat si nu am nimic ciudat...ce vremuri traim...
salut si eu gravidutele noastre! ma bucur ca v-a facut placere surpriza ! rau imi pare ca nu am fost de fata...
nu ma bag la bucatarit, ca am o absenta indelungata prin bucatarie...doar asa, chestii naturale, fara prea multa interventie umana mai bagam prin stomac..draga lu mama, Julica mea, mananca orice ..tine-o Doamne!
Simi, inteleg ca ai plecat de la job??
nelia spune:
Ktrinel, eu chiar ma intrebam ce mai faceti, dar nu am mai apucat sa fac publica intrebarea. Si eu am primit emailuri asemanatoare, dar de la banci din Australia. Acum, ce-i drept, odata, am vrut sa ajung pe acolo, prin NZ mai precis, dar inca nu am apucat sa-mi transfer banetul din Romania in bancile australiene. Eu tot ce primesc suspect, reclam ca spam... si gata! Si schimb parolele des, peste tot...
Mijoteuse (nici eu nu stiu cum s-ar putea traduce in romaneste), nu gatesc, am incercat si nu-mi place. Am pastrat doar vasul de ceramica de la cea pe care o luasem si gatesc in ea, dar in cuptor (sarmale, ardei umpluti, tocanite etc.). Dar stiu oameni care adora mincarea facuta la aceasta oala si, de cind au descoperit-o, numai la ea gatesc. Nu cred ca se pierd din calitati, adica nu mai mult decit printr-o gatire normala, pentru ca se gateste foarte lent. Noua nu ne-a placut gustul mincarii si de aceea am renuntat, dar nici nu am avut rabdare sa incerc mai multe retete. Atunci cind am testat-o, gasisem un site de unde luam retete (http://www.recettes.qc.ca/sections/mijoteuse.php), plus unul de la Simonna, pe care nu-l mai stiu...
Eu in ultimul timp ma ocup mai mult de design decit de gatit, in sensul ca iau mincare naturala si singura interventie umana, cum zicea Ktrinel, este aceea de a o aranja frumos in farfurii... Am o oala de ciorba sau supa si cam doua feluri doi pe saptamina, dar cam atit... in rest, la slabit cu noi, toti trei (legume si fructe proaspete la greu). Dar incep scolile... si asta inseamna pachetele la toata lumea...
In linkul de la semnatura gasiti prima reteta (incercata si mincata) din cartea despre care vorbeam (ANNABEL KARMEL - Je cuisine avec maman! Nu e neaparat pentru pachetel, eu am luat-o in ideea de a faca inca o activitate cu copiii - dar s-a dovedit utila pentru Agata sa-si ocupe timpul, pentru Tudora sa manince rezultatele (), iar pentru Lisandru sa-si bage nasucul peste tot, ca un catelus). Am scanat paginile, ca e mai simplu. Vin si cu altele, sint interesante.
Simonna spune:
Ziua!
Eu zic sa pastram locatia din DDO, sa fie aproape de Diana - mie mi-e super greu sa conduc deja, imi imaginez ca i-o fi si mai greu ei. Plus ca Olga e in Ille P. si Roxana e abia venita de pe drumuri si DDo e mai aproape de ea. (A preciza ca mie mi-e tot aia, Acadie sau DDO, eu vin unde mergeti voi - sper ca pot sa stau pe scaun :))
Ange, tu iesi de pe 440 pret de 5 minute si mergem impreuna de la mine restul drumului si uite-asa nu esti singura tot drumul.
Olga, YESSSS!!!! Abia astept sa te vad.
Ktrinel... any chance oyu show up? Ti-ai luat machina aia? Ca ziceai la un moment dat ca te motorizezi...
Nelia... hihihi.... ei nici de design nu ma mai ocup :)) Azi au mincat fasole cu chili si ou prajit plus struguri :)) Nu-s ce maninca diseara, ca eu am bagat un kil de inghetata si nu crez c-o sa-mi fie cine stie ce foame :))
Daiopri si nu numai, un buchet intreg!
Pupam si pe curind!
Simonna
columbiana spune:
V-am pierdut din mers, dar recuperez saptamina asta ca-s in vacanta .
Olga, abia astept sa va vad, frumosilor!
Dana, te duci pe un album si in dreapta jos pe un fond galben sunt mai multe optiuni, te duci pe properties si pe pagina ce se deschide ai: Media Sharing Preference
Public Album
Private Album
si alegi private album;
eu am facut greseala sa i le trimit unei fete despre DC si m-am trezit cu ele linkuite pe facebook, de atunci sunt toate private;
Cami , pentru remarca, e drept ca mi-e bine acum unde sunt, sper sa nu se schimbe nimic in rau ;
si eu ii platesc plodului prinz cald, nu se descurca el cu termos si nici eu n-am rabdare dimineata de bibilit pachete, abia imi beau cafeaua cu ochii adormiti si-i aplic lui un bol de cereale, ce sa mai pregatesc prinzuri
Eu nu gatesc in mijoteusa, aia+friteuza si alte briz-brizuri stau cocotate pe dulapurile din bucatarie si-i amintesc barbatului periodic ca el cistiga si eu risipesc .
Cristina, o salata de vinete la aperitiv, snitele si chiftele de pui, pasta de peste sau un gratar de pui, frigarui cu ficatei si legume, ciuperci;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759