Se trezeste din somn plangand

Se trezeste din somn plangand | Autor: march

Link direct la acest mesaj

Buna! Am nevoie de ajutor. Fetita mea de 2 ani si 2 luni se trezeste din somnul de la pranz aproape in fiecare zi plangand si nu pot sa o calmez decat foarte greu, lucrul asta se intampla cam de 1 luna. Imediat dupa ce se trezeste nu ma lasa sa o ating si daca incerc plange si mai tare si da din picioare. Dupa vreo cateva minute reusesc sa o iau in brate si sa o calmez dar destul de greu. O intreb ce s-a intamplat si nu imi raspunde, desi vorbeste foarte bine. O intreb daca o doare ceva si cateodata imi spune ca "nu" iar alteori pur si simplu nu-mi raspunde. Incep sa ma ingrijorez pentru ca nu imi dau seama de cauza. De cand au inceput aceste crize de plans a si inceput sa adoarma mult mai greu atat la pranz cat si seara.
La inceput am crezut ca a fost din cauza ca nu mai are suzeta, dar nu a inceput sa apara problema asta decat la o luna dupa ce i-am scos suzeta.
Singura explicatie ar fi ca viseaza ceva urat, iar in cazul asta nu stiu ce as putea sa fac ca sa o ajut.
Daca a avut cineva o problema asemeanatoare va rog sa ma ajutati. Mi se rupe sufletul cand o vad ca plange si nu pot face nimic sa o ajut.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

la noi e cam pe dos, adica aceleasi manifestari, numai ca au durat de cand s-a nascut si pana acum pe la 2 ani jumate. eu am observat ca la noi se intampla cand e obosit. daca nu doarme la pranz sau se face seara prea tarziu si nu l-am culcat, e agitat, adoarme greu si pe urma se trezeste repede si urla fara sa-l pot impaca in vreun fel, nu spune ce are, desi acum vorbeste bine, cum spui si tu.de obicei plange asa cand vrea sa mai doarma, daca-l pacalesc si-l mai adorm un pic, pe urma se trezeste vesel. eu am zis ca seamana cu mine, eu daca ma trezesc si nu-s destul de odihnita, am o stare de rau greu de descris, ma doare capul, ma ia cu frig, parca imi tremura stomacul, nu ceva grav, dar foarte enervant

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

poate fi datorita aparitiei sentimentului de teama, aparitie normala la varsta asta, alimentata si de ce vede peste zi sau la tv sau poate fi pavor nocturn, insa vad ca tu zici ca apare ziua...a aparut si noaptea?

uite aici sunt fete care povestesc despre asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140074&whichpage=1

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ariel7000

Ma sperie acest Pavor nocturn,am observat la fiica mea de aproape 3 ani ca vorbeste cu mainile ei,de exemplu inainte sa adoarma vorbeste cu mainile mele de parca ar fi mama mainilor ei,pe urma isi aseaza manutele in causul mainilor mele si le spune noapte buna.
Minile ei vorbesc cu ea,asa imi spune ea, mainile ei sunt suparate,obosite,iar cand se trezeste imi spune ca mainile ei sunt suparate.

March ,si fata mea plange de cate ori se trezeste, acum ea doarme cu mine in pat,cred ca este alegerea cea mai buna,ma asigur mereu sa fiu langa ea cand se trezeste,am observat ca este mult mai linistita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

am observat la fiica mea de aproape 3 ani ca vorbeste cu mainile ei,de exemplu inainte sa adoarma vorbeste cu mainile mele de parca ar fi mama mainilor ei,pe urma isi aseaza manutele in causul mainilor mele si le spune noapte buna.
Minile ei vorbesc cu ea,asa imi spune ea, mainile ei sunt suparate,obosite,iar cand se trezeste imi spune ca mainile ei sunt suparate.

Doamne cat de dulce e!!! iubesc imaginatia copilasilor! alexutza mea vorbea cu un catel imaginar, il chema "soseta rupta" si pe la 4 ani avea si o pisica, "matreata".... alteori vorbea cu ingerasii de la geam, cu stelutele,

cred ca e o buna decizie sa stai cu puiul in pat pe perioada asta, cand se simte atat de mic intr-o lume atat de mare. doar mami ii da siguranta, mai incolo se poate inlocui cu o papusa, o paturica, un ursulet. alex a mea doarme si acum cu Dodo al ei, ursuletul pe care l-a primit la nastere. o linisteste prezenta lui. acum "l-a primit" si pe frat'su in pat si a terminat cu vizitele nocturne la mine in camera. acum ma duc eu la ei sa verific daca nu a plonjat careva.

march, incearca sa vorbesti cu ea, cand e treaza, sa vezi ce o sperie. incearca sa o urmaresti din umbra sa vezi cum se joaca, ce imita ea atunci, ce cuvinte spune...si vezi ce povesti i se spun, ce aude la cei din jur, ce vede la tv. lumea noastra, a adultilor e prea mare si prea grea pt ei. ei nu inteleg "jocurile de cuvinte", nu inteleg ca bau-bau-ul vecinei e o pacaleala sau ca lupul din poveste este doar un personaj. noi am schimbat toate povestile, in toate pana si personajul negativ are parte de tratament mai bun

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns march spune:

Multulesc felelor pentru raspunsuri!
Deea nu se uita la tv aproape deloc, noi aproape toata ziua ne-o petrecem afara in parc acasa stam doar cand mananca si doarme. Este un copil foarte activ si ii place sa stea afara si sa se joace.
Cred ca aveti dreptate si este un sentiment de teama, am observat ca daca sunt langa ea cand deschide ochii si o intampin cu un zambet incepe si ea sa rada si totul e ok. Problema este ca atunci cand doarme ea eu imi fac treburile prin casa si nu pot fi mereu langa ea cand se trezeste.
Prin luna mai am fost la niste prieteni care aveau 2 baieti de 3 si 5 ani care au speriat-o ca vine lupul, nu stiu daca de acolo i se trage, dar destul de des aduce vorba de lup, mai ales cand vrea sa adoarma, imi spune sa ma pun langa ea ca sa nu vina lupul. Treaba asta cu lupul tine de atunci din mai, dar pana acum o luna nu se trezea plangand, de obicei se trezea si se ducea repede sa-si ia olita (cand nu mai putea sa se ma tina si nu reusea sa-si aseze olita in pozitia pe care o vroia zicea: "uff ufff fac pipi)si se aseza cu ea langa sertarul cu jucarii si se juca.
Nu stiu ce sa-i spun de lup ca nu tine nimic, i-am spus ca lupul e bun, ca e in padure la el si nu vine la ea... dati-mi un sfat cum sa-l fac pe lupul asta bun si sa uitam de el.
Mai are si alte lucruri care o sperie, desi nimeni nu a speriat-o vreodata cu ele, wc-ul - cand o spal pe maini imi zice sa am grija sa nu cada in wc(nu se apropie de el sub nici o forma), cand suna cineva la usa se sperie foarte tare si fuge tipand, masina de spalat doar cand e in functiune.
Ariel, am incercat sa vb cu ea dar nu imi raspunde, am intrebat-o daca a vazut ceva urat cand dormea (nu stie ce-i ala vis) si pur si simplu nu imi raspunde. Nu mi se pare nimic anormal in comportamentul ei, cu papusile vb normal, de obicei papusile ei fac pipi sau caca pe ele si ea imi cere servetel sa le curete A avut si noapte niste episoade dar atunci cand am renuntat la suzeta, acum se mai trezeste scancind putin cateodata rar ia cand imi aude vocea se linisteste imediat.
ionica, deea are de cand s-a nascut patutul lipit de al nostru, i-am dat gratiile de pe o parte jos si i l-am lipit de al nostru, problema este ca ziua eu nu dorm cu ea.
adita, deea a dormit foarte bine intotdeauna si muuuuult. si acum doarme cam 10-11 ore noaptea si ziua 2-3 ore, cand se trezeste plangand astase intampla dupa 1h sau 1h si 30 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

imi pare rau ca te confrunti cu asta...
si noi ne luptam cu asta dar noaptea...la noi e sigur pavor nocturn.m-am speriat rau..am fostla neurolog, psiholog chiar si psihiatru.
-se manifesta in general la baieti, dar nici fetitele nu sunt scutite
-sunt si la somnul de zi si la cel de noapte
-se manifesta la 1 h 1h30min dupa ce adoarme
-sunt parca ar fi in transa...cu ochii deschisi, plang, nu te aud, nu ii poti lua in brate..mai si balmajesc cate ceva
-in functie de densitate se recomanda tratament medicamentos (eu nu sunt de acord)
Codrin face cam o data pe saptamana...acum parca mai rar..are 2 sapt de cand nu a mai facut.El face noaptea.
Nu se cunoaste exact cauza care declanseaza asta.Cica daca dureaza dupa 10-12 ani se poate croniciza.Am deschis un subiect despre pavor..si am vb acolo cu fetele.
Noi am inlaturat desenele..are voie doar minimax..eventual dvd doar ce ii pun eu.De ex popey..NU.face urat dupa ele.SOmnul de amiaz nu-l sare.seara se culca in jur de ora 21.Odihna cat se poate.
Acum vream sa gasim o activitate din toamna..sa-i placa...doar ca e cam mic si nu prea il primeste nciunde.
A...ca ziceai de chestia cu lupul...sa stii ca imaginile raman imprimate in mintea lor foarte mult timp.
Si inca o chestie...ce mi-a zis psihologul...sa nu iei copilul in pat cu tine, sa nu-i schimbi ritualurile de culcare.Eventual sa stai lana copil pana adoarme..sau sa incerci sa fii langa el cand se trezeste.

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Si Ana face crize de genul asta, dar noaptea...eu am asociat nevoia de a urina si oboseala. Se trezeste, tipa neconsolat, nu te poti apropia de ea, apoi o punem pe olita cu forta si ii da drumul desi urla ca nu vrea pipi, dar asa cred eu, se opreste dupa ce face. Nu stiu, nu m-am gandit ca ar fi vreo problema serioasa, am auzit la multi parinti aceeasi chestie.

Mergi la inceput