Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010(19)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

bun venit fetelor care s-au intors din vacanta!

dastefa, m-au cutremurat povestile! ce mame eroine, cata credinta si cata dragoste pentru copii! sper sa fiu si eu o mama buna pentru copilul meu, de multe ori ma framant pe tema asta.

monnica, eu asa am auzit de filantropia, ca sunt toti ok. din cate am citit oricum sunt mai importante moasele, doctorul vine spre final sa execute taietura si cam atat. daca nu-s complicatii sau nu au fost evenimente deosebite in cursul sarcinii cred ca te poate asista oricine la nastere.
micki, si eu am tensiune mica (8/6 sau 9/6) si tahicardie. cafeaua nu face decat sa imi dea palpitatii si sa-mi ridice si mai mult pulsul. in plus dezhidrateaza si asta e cel mai important in tensiune mica: sa fii f bine hidratata. este obligatoriu sa bei cat mai multa apa, asta ajuta cel mai mult la o tensiune mica. nu te ridica brusc (si mie mi se rupe filmul) si mananca multe fructe pentru energie. nu te amagi cu cofeina..eu am si glicemia mica, vezi ca si asta te lesina.

cataluta, eu am intrebat doctorul ce fel de dureri trebuie sa ma ingrijoreze ca am tot experimentat diverse tipuri. mi-a spus ca important e sa nu am contractii (sa se stranga burta cateva sec) dureroase si sa nu apara sangerari/maroneli. cateodata imi dau seama ca sunt dureri de muschi si ligamente dar uneori sunt mai "adanci", simt ca sunt altfel. daca esti ingrijorata poti lua nospa de 40mg, pana la 3/zi. eu am luat o singura data cand chiar m-au speriat durerile si m-a lasat imediat. vitamine nu mi-a dat medicul, chiar daca nu am luat niciun kil pana acu . analizele sunt bunicele, nu am nicio carenta aparent.

eu sunt ingrijorata ca de ieri imi curge nasul si stranut intr-una. uneori cand stranut simt ca mi se taie burta, sper sa nu-l supar pe bebe

19+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicredo spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

am citit pe forum 2 povesti absolut extraordinare despre sarcina,credinta in Dumnezeu si miracole.Nu cred ca le-as fi descoperit singura dar am primit si eu trimitere catre ele asa ca daca aveti timp merita sa le cititi
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138133&whichpage=1

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=83962

Mihaela 17+ Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

17+

minunate.lacrimile imi curgeau siroaie fara sa vreau pe obraji! Minuni de la Dumnezeu exista!dupa ce citesti chiar nu mai conteaza daca e baiat sau fata,frumos/urat, lung, scund, greu...doar sanatos sa fie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

cataluta si eu simt durere, jos, mai ales pe dreapta, dar nu sunt contractii...pe acelea le simteam altfel: se facea burtica guguloi tare... eu iau nospa de 40mg max 4/zi a zis dr, dar nu am depasit 3/zi. eu mai am si uscosin la indemana.

haircut bine ai venit si sarcina usoara si la termen!

unboticutz dap...asa e tensiune mica, puls mic...si inainte de sarcina, cand beam cafea...si era si f cald, avem palpitatii dar cam atat. cand am puls 70 e bucurie :) si tensiunea 11/6 la fel!
am facut ceai de musetel cu lamaie si miere. si cand faceam sport si imi verificam pulsul si tensiunea, cresteau 110/120 dar in 2-3 min isi reveneau la normalul cu care m-am obisnuit. glumeam inainte pe tema asta dar acum...e bebe la mijloc .
sarat nu mancam inainte, nici condimentat. de cand cu sarcina, parca un pic mai sarat, imi place mirosul de piper si as papa cu orice ardei iute in schimb ioc dulciuri! eu care praduiam tot ce prindeam si ciocolata era la mare valoare! acum ma uit la ea si ma lasa rece.

Mihaela 18+

bebe mic
poze bebe la 11+, 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Multumesc fetele de raspunsuri. Intre timp, panicoasa cum sunt am fost deja la medicover (unde am abonamentul) si mi-a facut un dr de acolo un control. Mi-a zis ca nu trebuie sa ma ingrijorez, colul e inchis si nu exista semne de sangerare. Oricum cel mai important lucru pe care mi l-a zis e ca odata trecut (rebsorbit) hematomul nu mai apare, mai ales sub tratament cu utrogestan. Eu aici aveam piticul ca fac iar dezlipire de placenta :(.

Micki_mica, se zice dupa gusturile tale ca ar fi baiat. La fete se spune ca ai manca dulce mereu si la baieti acru si iute . La mine oarecum s-a adeverit, ca dr banuieste ca este baiat, si eu, desi inainte iubeam dulciurile, acum as linge un drob de sare si as manca piperat incontinuu.

Haircut, bine ai venit printre noi, sarcina usoara si la termen.

O seara buna tuturor!

Catalutza 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia2000 spune:

Eu obisnuiesc sa stau pe burta. parca asa m simt cel mai bine.
Acum 5 min tot pe burta stateam si am avut impresia ca ma loveste ceva din interior in partea inferioara a abdomenului.
Am asteptat sa vad ce se mai intampla Dupa 1 mnut aceasi senzatie.
De at nimic.
SA fie oare bebe?

16+

Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Cataluta pentru noi ca viitori parinti, nu conteaza ce e! DAR, Teo, prietena mea de la Constanta, are 23 sapt si desi are burtica non-rotunda (adica s-a ingrasat si pe solduri...s-a latit), crapa ciocolata ca pe altceva (are 4 feluri de cioco in dulap non-stop) si nu le are cu acriturile, neam, are ...baiat! In ciuda sperantelor ei, baiat s-a vazut la fiecare eco!

Alta burticuta de aici ,din Bucuresti, alta prietena, are tot 23 sapt, si o burtica tuguiata de nu am vazut asa ceva! Si are ...fetita!

Eu/noi ne doream gemeni, pentru ca ne plac mult copiii dar merge si cate unul pe rand! Recunosc, deja am organizat pariurile prietenilor si cunostintelor in legatura cu sexul lui bebe hihihi

Mare surpriza mare! Vineri! De ziua mamei soacre! Anuntam caruciorul! Facem cursuri de calmare sot sa astepte cu rabdare pana atunci, mai ales ca va fi la munca . El...curios tare si deja dupa cum imi plac sau nu anumite chestii, zicem: aici seamana cu tine, aici cu mine...hihihi

Sunt happy ca am papat in oras o inghetata buuuuunaaaaa...yammy! Am lenevit in canapea ca un mare trantor si acum intram la digerat si la adormit la film .

Va pup pe toate!

Mihaela 18+

bebe mic
poze bebe la 11+, 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui alicredo

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Am si eu o intrebare pentru fetele mai avansate in sarcina sau care nu sunt la prima sarcina: am niste dureri de burta in abdomenul inferior, mai ales in laterale, cu precadere partea dreapta. Am citit ca ar fi normale ca imi creste uterul si se intind ligamentele. Dar ca poate fi si rau, ca pot fi contractii. Cum fac diferenta intre una si alta? Oare e bine sa ma duc iar la eco, abia a trecut o saptamana. Am facut deja 5 eco pana acuma, ce e drept 2D, dar parca m-as mai opri din facut. Numai ca se pare ca numai asa o sa ma linistesc. Am avut un hematom retroplacentar, care martea trecuta arata complet rebsorbit, dar am ramas cu o frica vecina cu moartea de la patania asta...

Voi v-ati apucat de vitamine prenatale? Mie mi-a dat Centrum Materna, 1/zi si sa renunt la acid folic ca ar fi cuprins in acele vitamine. Sunt mai degraba niste caramizi greu de inghitit

Maine facem 14 sapt

Catalutza 13+

17+

si pe mine ma doare....da rau in momentul in care stranut, tot acolo jos, in laterale...am o contractie f f dureroasa...si ramane asa pana ma relaxez incet.poate ne spun fetele din ce cauza poate fii.

Sunt ligamentele. Contractatiile se simt altfel, si anume de parca ati avea un bolovan in burta, adica se simt exact limitele uterului, il puteti palpa, si simti exact cit e de mare. Acestea sunt contractii Braxton-Hicks si ar trebui ca in mod fiziologic sa nu fie dureroase. Durerile laterale sunt date de ligamente si sunt dureroase, iti taie respiratia.

In alta ordine de idei, despre epiziotomie, din pacate in Romania este o manevra care e practicata la aproape fiecare nastere, pe fosta mea cumnata au taiat-o la Cluj, pe motive didactice, pt a li se arata studentilor cum se face (nu a cotizat, pt ca nu avea, nu a avut un medic dinainte pt nastere). Broderia a fost realizata de un rezident asistat de un student nu pot sa dau detalii, dar vindecarea a fost indelungata.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si samburelu mititelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Onitza deja il simti la 13+ , esti sigura ca nu te inseli? Sau voi cele care sunteti la al doilea copil ii simtiti mai din timp ca noi? 13+ mi se pare foarte devreme.

Micki_mica offfff cu vomitatul asta, numai cand treci prin asta intelegi ce inseamna. Lasa ca o sa treaca, bine ca ti-a priit inghetata yummy yummy

Mamidepuiuti si eu mi-as dori tot fetita, dar m-am pregatit sufleteste pentru cazul in care va fi baietel. Important este sa fie sanatos si baieteii pot fi foarte smecherosi si dulci prin urmare. Felicitari pentru carucior

Catalutza, nici eu nu cred in lucrurile astea, mi se se pare babisme, scuze, dar intr-adevar uneori se pot potrivi si atunci par adevarate . Am o prietena care a nascut in iunie si desi stia ca va fi fetita, la fiecare eco i se zisese ca va fi fetita, prin magazine, pe unde se ducea toata lumea o innebunea ca va avea baietel, ca cica avea burta tuiguiata, de la sf sarcinii nu ii mai cumpara hainute roz ci vernil, de teama ca s-a inselat dr. Si bineinteles ca a fost fetita.

Haircut, intotdeauna e loc, fetele sunt niste dulci. Bine ai venit si sarcina usoara si la termen!

Dastefa, sunt convinsa ca vei fi o mama buna, pentru ca numai faptul ca te gandesti la asta inseamna mult. Stai linistita si eu ma gandesc des la asta, dar in adancul inimii stiu ca voi fi, pentru ca deja imi iubeam puiutul inainte de a-l concepe

Alicredo, ce ai facut pana la urma cu ecograful ala? Nu le-ai mai spus ca ai cazut?

Maine am si eu programarea pentru translucenta nucala si abia astept sa vad ce si cum. Mai sper sa aflu si sexul, dar in Olanda slabe sperante din pacate. Nu prea vor sa spuna pentru ca le este teama ca pot face o greseala si nu vor sa se joace cu astfel de lucruri. In orice caz eu tot sper.

Larisel tu tot nu ai aflat? Sunt curioasa sa stiu ce vor fi bebeii tai. Chiar stii cumva daca sunt monozigoti sau dizigoti?

Va pup pe toate

11+

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Micki_mica, se zice dupa gusturile tale ca ar fi baiat. La fete se spune ca ai manca dulce mereu si la baieti acru si iute . La mine oarecum s-a adeverit, ca dr banuieste ca este baiat, si eu, desi inainte iubeam dulciurile, acum as linge un drob de sare si as manca piperat incontinuu.

Catalutza 13+

la mine nu s-a verificat la Daria.Am mancat ff mult acru si sarat (si drept urmare acum si Daria e innebunita dupa masline si castraveti murati)
acum am aceleasi gusturi doar in plus o reactie de respingere fata de dulciuri.Si fructele imi plac cat mai crude,cum se coc si se mai indulcesc imi lasa un gust neplacut in gura

larisel imi place mult poza in costum rosu,pe malul marii.
ti-au venit rezultatele pt trombofilie?

onitza stiu ca erai in cautarea unui medic care sa te asiste la o nastere naturala dupa cezariana.Ai gasit vreunul?

Mihaela 17+ Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnica spune:

Unboticutz, multumesc.

Vineri, cand am fost la dr, aveam tensiunea 7/5. Dr nu a zis nimic, m-a intrebat daca in general am tensiunea mica. Sufar ca am renuntat la cafea dar la ciocolata nu am vrut sa renunt. La prima sarcina nu am gustat ciocolata 9 luni dar acum nu mi se mai pare asa periculoasa.

Haricut, bine ai venit!

17+ cu si mamica lui Alexandru (04.06.2006)

Mergi la inceput