Frontalele la bebelusi

Frontalele la bebelusi | Autor: anncutza

Link direct la acest mesaj

cum ar tb sa fie frontalele la un bebelus de 5 luni? eu am observat ca frontala are o forma concava, e putin adancita.se simte bine la deget cutia craniana. e normal? maica-mea imi spune ca e deshidratat. tot incerc sa-i dau apita si cu biberon si cu lingurita si nu vrea sa bea.
multumesc pt ajutor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

membrana respectiva (fontanela) trebuie sa fie la acelasi nivel cu restul cutiei craniene.
daca este concava inseamna ca e deshidratat copilul.
incearca sa ii suplimentezi treptat consumul de lichide (apa, ceai, lapte de la san)
pana la urma trbuie sa bea lichide intr-un fel sau altul..... trebuie doar sa il "pacalesti" cumva ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anncutza spune:

multumesc pentru raspuns.
incerc sa fac tot posibilul sa-i dau apita dar n-o inghite. o ia din lingurita sau din biberon dar o lasa sa i se scurga din gurita o sa tot insist
o zi frumoasa!

Citat:
citat din mesajul lui zmotocel

membrana respectiva (fontanela) trebuie sa fie la acelasi nivel cu restul cutiei craniene.
daca este concava inseamna ca e deshidratat copilul.
incearca sa ii suplimentezi treptat consumul de lichide (apa, ceai, lapte de la san)
pana la urma trbuie sa bea lichide intr-un fel sau altul..... trebuie doar sa il "pacalesti" cumva ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Pediatrul ce spune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Fontanela este concava atunci cant il tii pe bebe in brate adica ridicat sau cand este in pozitia culcat?
Daca este in pozitia culcat inseamna ca nu primeste suficiente lichide.

Citat:
citat din mesajul lui anncutza

cum ar tb sa fie frontalele la un bebelus de 5 luni? eu am observat ca frontala are o forma concava, e putin adancita.se simte bine la deget cutia craniana. e normal? maica-mea imi spune ca e deshidratat. tot incerc sa-i dau apita si cu biberon si cu lingurita si nu vrea sa bea.
multumesc pt ajutor!

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SPOME spune:

INCEARCA EVENTUAL SA-I DAI BABY DRINK CEAI ESTE MAI DULCE POATE IL ACCEPTA MAI BINE SI ASTFEL II ASIGURI O HIDRATARE MAI BUNA EU I-AM DAT FIULUI MEU DIN PRIMELE ZILE ACEST CEAI SI IL BEA SI ACUMA CU PLACERE.ACUMA ARE 9 LUNI JUMATE SI BEA CAM 1 LITRU DE CEAI PE ZI.

Mergi la inceput

si cand este culcat. problema e ca papa laptic la greu. nu are un program fix. mananca cand vrea si cat vrea.
pediatrul este in concediu momentan.
deci tb sa ne chinuim si cu apita. am incercat sa-l pacalesc inainte sa-i dau laptic, sa-i dau mai intai apita ca m-am gandit ca fiindu-i foame, poate bea si apita. :D

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Fontanela este concava atunci cant il tii pe bebe in brate adica ridicat sau cand este in pozitia culcat?
Daca este in pozitia culcat inseamna ca nu primeste suficiente lichide.

Citat:
citat din mesajul lui anncutza

multumesc pt ajutor!

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

ar fi o idee sa incerc si cu ceiut. poate-l pacalesc. chiar ma gandeam ce fel de ceai. stiam ca asta e de colici.
multumesc mult pt raspunsuri tuturor.

Citat:
citat din mesajul lui SPOME

INCEARCA EVENTUAL SA-I DAI BABY DRINK CEAI ESTE MAI DULCE POATE IL ACCEPTA MAI BINE SI ASTFEL II ASIGURI O HIDRATARE MAI BUNA EU I-AM DAT FIULUI MEU DIN PRIMELE ZILE ACEST CEAI SI IL BEA SI ACUMA CU PLACERE.ACUMA ARE 9 LUNI JUMATE SI BEA CAM 1 LITRU DE CEAI PE ZI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Nu neaparat Baby Drink (pe fiu-meu l-a constipat, plus ca e f dulce si "da dependenta" cam asa cum au unii cu ciocolata), in functie de cum are tranzitul poti incerca ceai de musetel - daca e usor constipat, e de la Milupa unul granulat, usor indulcit, Milutee, fiu-meu l-a baut cu placere, dar numai dupa ce a uitat de Baby Drink - sau daca e OK cu tranzitul poti incerca ceai de fructe - la Hipp mi se pare ca gasesti de piersica.

Mai da vesti si pe la odisee!

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Bebelusul este alaptat, sau hranit cu lapte praf?

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SPOME spune:

Pe Seba nu la constipat nicodata ceaiul Baby Drink si nici nu e dependent de el spun asta pt. ca i-am dat si ceai Hipp si la baut la fel. Recunosc ca ii dau Baby Drink din comoditate pt. ca e simplu de preparat si cand merg cu el in oras si stam mai mult mi-e simplu ca iau 2 plicuri de ceai si o sticluta de apa si gata.Eu vorbesc di experienta mea nu vreau sa te contrazic Monnvas ma gandesc ca vorbesti in cunostinta de cauza.

Mergi la inceput